Jak otěhotnět, když nemám menstruaci?

25.6.11 04:02

Jak otěhotnět, když nemám menstruaci?

Zdravím :wink:
Mám takový problém.V 15-ti jsem dostala svou první menstruaci a od té doby jsem jí měla vždy tak jedenkrát do roka.Doktorka mi řekla,že se to vše srovná.Ale žádnou léčbu nenasadila ani neporadila nějaké řešení. Řekla jen,že je vše v pořádku. Celkem mi nevadilo,že se nemusím každý měsíc trápit. Ale teď? Šíleně toužím po miminku,ale jak to udělat,když nemám menstruaci?To je dost těžké.Nevěděl by někdo nějakou radu,která by mi pomohla k vysněnému těhotenství? Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
275
25.6.11 04:11

Ahoj,
jsi hubena anebo mas telesni vahu pod 50 kg? Kdyz neni MS, tak s nejvetsi pravdepodobnosti neotehotnis :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
25.6.11 05:38

asi ti nezbyde, než opět navštívit svého gynekologa a pokusit se dát cyklus do latě :-) Můžeš zkusit přírodní preparáty např. Sarapis, které by měly upravovat cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
25.6.11 06:27

změň gynekologa, už si to měla udělat dávno :think: přeji ať se zadaří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
25.6.11 07:46

take radim zmen gynekologa a to urychlene, menstruace jednou rocne opravdu normalni neni, max. s antikoncepci.
kolik je ti ted jestli se muzu zeptat?

• Citovat
  • Upravit
JVP
568
25.6.11 08:32

Ahoj, jak už bylo řečeno:
1. není normální nemít menses…
2. doktorku bych nejen změnila, ale ještě bych na takhle „pečlivou“ lékařku upozornila nějakým pěkným hodnocením - na netu si spousta lidí hledá info o lékařích, tak bys mohla od takové „péče“, jakou Ti věnovala, zachránit další holky…
3. dokud se Ti neupraví cyklus, asi neotěhotníš :think: - bohužel.
Ale rozhodně to začni řešit rychle, držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.6.11 09:01

Teď se tu tohle téma řešilo ve více diskuzích, může jít o hormonální problém - lékař by ti minimálně měl vzít krev a zjistit hormonální profil - hladiny jednotlivých hormonů a podle toho určit, kde je potíž, případně hledat dál. Nikdo ti tady stopro neřekne, že bez menstruace neovuluješ, tudíž neotěhotníš, ale ta šance, že ano, je malá.
Kamarádka na podobný problém užívala hormony, které jí cyklus ještě víc rozhodily a pak ojevila nějaké přírodní kapky, které pomáhaly, že MS dostávala častěji, tuším že 1× za 2-3měsíce. ŠLo o volně prodejný doplněk na srovnání cyklu, výtažek z bylinky, nevím, jestli to nebyl kaštan, zkusím pohledat.
Změnu lékaře bych neodkládala, ať víš, na čem jsi a pak se můžeš rozhodnout, jak dál, jestli s lékařem nebo třeba alternativně (byliny, čínská medicína, i cvičení Mojžíšové apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.6.11 09:06

tak jde o kapky z jeřábu, který má stimulovat hormonální činnost, mrkni na to kdyžtak

Jeřáb ptačí (Sorbus aucuparia)
V minulosti byly v bylinářství používány hlavně plody tohoto stromu, v součastnosti jsou cennou surovinou květy jeřábu ptačího .Obsahují fytoestrogeny, látky podobné ženským hormonům, které stimulují organizmus k vlastní hormonální činnosti. Mají výborné účinky proti klimakterickým a menstruačním potížím, lze je doporučit k vyladění hormonální hladiny v organizmu a jako podpůrný prostředek při odvápňování kostí v období menopauzy.
Kapky má třeba Herba Vitalis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
25.6.11 09:22

Já mám od začátku silně nepravidelný cyklus. Bez lékaře bych na tom byla jako ty. Ale mě léčili vždy. menstruační cyklus, musí být zachovalý. Taky bych vyměnila lékařku. Mám cykly bez ovulace a tudíž též nemestruuji, tak jak ostatní. Jsem těhotná podruhé a otěhotněla jsem po dvou letech, při jediné, náhodné ovulaci. Při první dceři, to bylo po léčbě a taky náhodně. Stimulace na mě nezabíraly.
Držím ti palce, ale myslím, že je to běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.6.11 09:33
Cassi píše:
Já mám od začátku silně nepravidelný cyklus. Bez lékaře bych na tom byla jako ty. Ale mě léčili vždy. menstruační cyklus, musí být zachovalý. Taky bych vyměnila lékařku. Mám cykly bez ovulace a tudíž též nemestruuji, tak jak ostatní. Jsem těhotná podruhé a otěhotněla jsem po dvou letech, při jediné, náhodné ovulaci. Při první dceři, to bylo po léčbě a taky náhodně. Stimulace na mě nezabíraly.
Držím ti palce, ale myslím, že je to běh na dlouhou trať.

souhlasím, že to je běh na dlouhou trať, ale není třeba se děsit zbytečně předem. Mám kamarádku (zase jinou :)) která má delší cykly, ale docela nepatrně - 33-40dní. Když se začli snažit, tak ještě víc. Gynekoložka jí řekla, že určitě neovuluje, když má delší cykly, aniž by udělala vyšetření :zed: Vy jen tak neotěhotníte!! Čímž ji parádně vystresla. Nechtěla brát léky, takže se dohodla s manželem, že to budou ještě chvilku zkoušet. Otěhotněla po1,5roce snažení a když přišla na potvrzení těhotenství, ona lékařka velmi arogantně pravila: tak vy se paní XY, domníváte, že byste mohla být těhotná? Byla a u téhle paňmámy doktorky už se neukázala.
Celým tím pokecem jsem chtěla říct hlavně to, že psychika je v tomhle zásadní, takže nepropadat panice :-D

Příspěvek upraven 25.06.11 v 09:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
25.6.11 09:33

ahoj bez MS rozhodně neotěhotníš!!V případě co ti řekla tvoje doktorka bych se sama objednala do CAR, kde ti cyklus srovnají, jsou tam na to odborníci, mě moc pomohli a čekám díky nim teď miminko.
Jen tak se to rozhodně samo nespraví!!!
A obvodní gynekologové nemívají většinou s tímhle tolik zkušeností, aby si s tím poradili…jdi do CAR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
25.6.11 10:13

Ahoj,
menstruace se ti sama nespraví, navíc, pokud ji máš jednou ročně 8-o Zaráží mě přístup tvé lékařky, už dávno bych se zeptala na názor ještě jiného doktora. V pořádku nejspíš něco nebude, jinak bys menstruovala pravidelně. Najdi si jiného doktora a držím palce, aby ti to srovnal a mimčo se brzy vydařilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.9.11 06:38

Přírodní pomoc

ahoj Sayra, prosím tě zjistila jsi co tvá kamarádka brala a zlepšil se ji menstruační cyklus? Mám stejný problém a budu moc ráda za tip děkuji a měj se krásně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verýsek95
22.3.12 13:01

co se dá ještě dělat??

Ahoj holky, moje dcera má stejný problém, chtěla jsem se zeptat na ty přírodní preparáty, jestli s některým máte dobré zkušenosti, ptala jsem se v lékárně a tam mi řekla, že ty co mají, jsou spíše pro ženy v klimaktériu a dceři je 17 let. Moc díky za tipy.

• Citovat
  • Upravit
17359
22.3.12 13:15
Verýsek95 píše:
Ahoj holky, moje dcera má stejný problém, chtěla jsem se zeptat na ty přírodní preparáty, jestli s některým máte dobré zkušenosti, ptala jsem se v lékárně a tam mi řekla, že ty co mají, jsou spíše pro ženy v klimaktériu a dceři je 17 let. Moc díky za tipy.

a gynekolog ju uz vysetril?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria