Život nebo stěhování do Anglie :-)

didcikk
10.10.12 16:02

Život nebo stěhování do Anglie :-)

Chtěla bych se zeptat kdo žije nebo plánuje se odstěhovat do Anglie. Vím že je tu spoustu příspěvků ale chtěla bych něco aktuálního…Pokud tam žijete chystáte se do ČR nebo jste spokojenější tam a proč? A nebo naopak? Chci se zeptat zda se to tam dá zvládnout nebo se tam nedá moc vyskakovat…Jak je to tam s nájmy na kolik zhruba vyjde jídlo, voda apod…Za veškeré informace budu ráda..Od spoustu lidí slýchám že je to něco jiného než Česko že by se už do ČR nevrátili nikdy tak chci slyšet i ostatních maminek názor. Kolik se tam přibližně pohybují platy, je těžké si tam práci najít a zvykne si člověk na angličtinu když je v ní takový ´´anti-talent :-D ´´? A ještě jak je to tam se vzděláním? Koukají na to? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
10.10.12 16:15

Zijeme v Anglii uz tri roky a rekla bych, ze v dnesni dobe se sem uz moc nevyplati jezdit kvuli penezum. To uz spis, pokud mate radi Anglii, Brity, mistni zvyky a dovedete si predstavit zivot v cizi zemi, kde vzdy budete pristehovalci odnekud z vychodu, budete tu bez pribuznych, pratel z CR…
rcite to chce umet aspon slusne anglicky- dorozummet se a rozumet Britum. Prace si urcite najdete, jde o to jakou. S minimalni mzdou pocitejte priblizne 850 liber na mesic, spon tusim. :think:
My platime za bydleni (najem, sluzby, dan z bydleni) mesicne cca 1000 liber. Bydlime v 3+1 neboli 2 bedroom byte. Musime, protoze dite tu musi mit svuj vlastni pokoj. Za jidlo dame mesicne priblizne 300 liber, ale pocitam vse co kupujeme v potravinach, takze i UM pro dite, pleny, drogerii apod.
No a pak samozrejme pojistka na auto pribilizne 500-700 liber rocne, kazdy rok prohlidka auta a placeni silnicni dane, tusim 250 liber…a to jsem urcite na neco zapomnela. Jako ze internet tu je celkem drahy, telefony, doprava…
A na vzdelani koukaji, ale musela bys mit vysokou skolu, jinak ti je ostatni vzdelani celkem naprd. Mimo nejakych spec. ucebnich oboru jako kadernice, elektrikar…
A ja zase znam vetsinu, co se chce casem vratit do Cech a rikaji, ze do Anglie uz nikdy, tak si vyber. :)

• Citovat
  • Upravit
didcikk
10.10.12 16:18

Děkuji :) no koukám že skoro všude stejné :think: a vy se do čr zpátky chcete vrátit?

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
10.10.12 16:19

My tu letos zaciname studovat na univerzite a to par let potrva, takze zadna rozhodnuti, co se tyce budoucnosti, zatim necinime. :)

• Citovat
  • Upravit
437
10.10.12 16:28

Ja uz ziju v Anglii 5 let, chodila jsem tu i do skoly, takze anglicky umim plynne, ale zezacatku jsem pomalu nerozumnela ani pozdrav. Rozhodne nejezdi do Londyna, my bydlime v baraku se 4 dalsima a za 1 pokoj platime 600 liber.je tady plno arabu, indu, polaku..venku anglictinu skoro neslysim.Ted jsem navic tehotna, tak nevim. Vratime se,nevratime..Doma jsem i tady, ale rodina proste chybi, ted kor. Jinak presne jak pise Scarlett, kvuli penezum uz moc nema cenu sem jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
10.10.12 16:41

@Mistee
Souhlasim. Rodina chybi hodne, zvlast kdyz ted mame dite.

• Citovat
  • Upravit
437
10.10.12 16:46

Scarlett2011: to teda jo, ja jsem ted v 9.tydnu, vcera jsem masirovala do nemocnice na 1.kontrolu, nikdo mi neporadil, nevysetril, prej si mam do tejdne zavolat, nevim na co.Ach jo..ted bych nejakou podporu od rodiny potrebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
10.10.12 16:59

@Mistee
Tehotenstvi tu je na jednu stranu tezsi, na druhou stranu nejsi stresovana castymi kontrolami. :)
Ja jsem mela celkem pohodove tehotenstvi a do 8. mesice jsem kazdy den chodila pesky do prace 1 mili. :)
Klidne mi napis zpravu, kdyz se budes potrebovat na neco zeptat ohledne tehotenstvi nebo porodu v UK. Ja toho mam nacteno strasne moc a rada poradim. :)

• Citovat
  • Upravit
1614
10.10.12 17:40

Ona spis dotycna by mela rict jak si to stehovani predstavuje a pak se da lip odpovedet. Nekdo treba uz ma praci a bydleni domluveny, nekdo tam jede praci hledat. Nekdo je single, nekdo ma tri deti. Ono zalezi jakej ma clovek zaklad do toho zacit nekde nove zit. Jestli je manzel taky cech, nebo je anglican. To je obrovskej rozdil. A pak je dobry uz klast konkretni otazky, protoze takhle se dozvis jen vseobecny zaklady, ale to ti k nastehovani moc nepomuze. Mas tam nejaky pribuzenstvo co ti pomuze aspon s bydlenim? Clovek se vzdycky dobre chyti pokud ma dobry vzdelani, praxi, umi jazyk. To se pak muzes stehovat kam chces. Vsude je to v podstate to samy, ale pokud mas sama co nabidnout a vis jak se uzivit kamkoliv prijdes, tak to je obrovsky plus. Samozrejme pak mit penize na pronajem. Pak uz tak nejak jde vse samo, clovek se prizpusobi. A taky mit predstavu o tom jak bude clovek zit nekde v hlavnim meste je taky z cesty. Clovek je rad ze sezene bydleni nekde na predmesti, na vesnici. Tam je pak zase problem nekam dojizdet, neni tam tolik moznosti sehnat praci. Mit auto je taky asi dulezity, usnadni to cas a pomuze se celkove rychle zorientovat. Je dobry si najit na netu treba nejakou komunitu ktera primo popise to dany okoli aby clovek vedel na co vlastne ma. Ale je to opravdu o penezich. Musis se dopredu rozhodnout kam bys sla bydlet a pak hledat informace. Vetsinou stejne zpocatku nejede cela rodina, ale jede jeden zaridit konkretni veci dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
2.3.14 23:26

No do UK jak uz bylo receno se dnes u neda jezdit za nejakym zbohatnutim, ale da se tu zit mnohem kvalitneji nez vPraze. Rozhodne ne Londyn. To co na venkove platim za 3 bedroom house s vlastni zahradou tak tu samou cenu jsme mela za 1 shared room s nejakejma cizima turkama a jinou haveti z vychodu.
Prace se da najit, slusne placena, prvni mesice jsou jen o setreni a utrhavani si od huzby ale dokazes mit pokryte naklady. a po case i zacne zbyvat. je dulezite zda jdes sama, s partnerem nebo s detma…ja tu chodim do skoly a do prace a jsme spokojena. mam tu na hlidani babicku, protoze na benefity nemam narok a na skolku nemam :D ale mam se tu mnohem lip nez v Praze a hlavne je tu klid, pohoda, lidi pratelsky.je to hodne o tom zit sam, spolehat se na sebe…me to vyhovuje, ne kazdej dokaze opustit CR a zacit znova na nule jinde. A je dulezite se alespon trosku domluvit a nebat se mluvit, treba jako „prasatko“ ale povidat a za mesic se rozmluvi kazdej
to si myslim ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.3.14 23:36

@chijioke no londýn je cenově peklo, ale my se mozna budeme stehovat primo tam, jina moznost neni. Se skolkama je to tam jak? jsem myslela, ze od urciteho veku jsou „zdarma“…nerozmluvi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
2.3.14 23:43

@suik ahoj…no hele pokud mate jistou praci aspon jeden tak je londyn OK. sice drazsi nez venkov ale pokud mas praci no tak to vyjde na stejno at jsi kde jsi…nadnesene…a ty skolky ja jsem z toho jantar…me rekli, ze kdyz dostanu Child Benefit tam mam skolku zdarma a nebo jen za minimalni poplatek…takze ted by me skolka stala 350 poundna mesic ale jakmile bude Child Benefit tak jen 50 pound na mesic…tak to je sakra rozdil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.3.14 09:26

To jo :think:, zatím jistého není nic, čekáme. Ale jeli bychom tam jen za prací. Já si práci asi jen tak nesezenu a hlavne syn je jeste malej, i kdyz taky v nemecku chodí. Dcera bude mít 4, ta by teda měla, hlavně kvůli jazyku, to teda ostatně syn taky.
Tam ten nájem je o 100% víc jak máme tady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
3.3.14 09:50

A vy jste v nemecku?
No jo jenze i „blba“ pecovatelka tu vydela 700 pound za par hodin prace denne, zakononem povinne minimum je 6,31 nahodinu a to celkem jde…nevim co si predstavujete za praci, ale pecovatelky, sypport workery, home carery atd beroy furt, chtejei NIN, adresu, a zaplatis si 44 pound na vypis strestniho rejstriku - to pozadaj oni, vse resi oni jen to pak zaplatis, pak je tak tydenni skoleni a pak te teprve pustej do terenu…je to dobra prace kdyz mas deti, ze pracujes hodiny tak jak chces a da se za to pokryt najem a nejnutnejsi placeni a chlap si sezene neco kde vydela napr. 1.000 pound a jste ok
pokud budes chtit neco pomoct nebo tak tak se ptej, nevim vse ale rada pomuzu…me nikdo nepomohl a kazda rada byla sakra draha… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.8.15 12:58

Ahoj holky, nevím jestli mi někdo poradíte. Už delší dobu přemýšlím, že se odstěhuji do Anglie i se svým snem 9 let, jsem sama bez chlapa, myslíte, že je to reálné? Hlavně nevím jak bych měla začít, jet tam nejdřív sama na 2 - 3 měsíce sehnat práci, bydlení, nebo rovnou s ním, ale nevím jestli mi někdo pronajme bydlení, určitě to chce do začátku hodně peněz, kterých moc není.
Jestli bych vyšla s platem, na co a od kdy mám nárok na různé příspěvky?
Nemáte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová