Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Vždycky to bude trápení. Ať je to alkoholik nebo alkoholička.
Rada - jestli je to jen přítel, utíkej od něj. Jestli je to manžel, co nejdřív rozvod, než tě stáhne ke dnu.
Nedá. Jasně, že budou lepší chvilky, ale to nezmění ten zbytek. A hlavně do toho netahat děti!!! Jsem dítě alkoholika a mám to v sobě pořád.
Nedá! Tchyně byla kvartální alkoholik. Když si vzpomenu, kolik věcí jsme kvůli tomu museli zrušit… a nejsilnější zážitek bylo, když čtyřletý syn vylezl ze svého hracího stanu se z poloviny nedopitou lahví tuzemáku a zeptal se mě “co to je”. Nemyslim si, že u partnera by ti bylo větší terno.
Pokud nejsi naivní, tak sama víš, že nedá. Alkoholismus je nemoc, která se má léčit, jinak to dopadne s dotyčným a jeho okolím špatně.
Pokud se neleci, tak nedá. Pokud se léčí, tak samozřejmě ano.
No, v ČR mame obecně dost rozvolneny nahled na to, kdo je alkoholik. Našla jsem treba tuhle klasifikaci.
Konfliktní pijáci
Excesivní pijáci
Pravidelní pijáci
Kvartální pijáci
Drunkorexie/alkorexie
Notoričtí alkoholici
Za me - ani s jedním. Ale obávám se, ze mezi námi žije dost pravidelných pijaku (tzv. hladinkaru), kteří si doma tiše pijí, nedělají ostudu..a vzdyt ty 2 sklenky vína denne nikomu neublíží, ze ![]()
@Svetluska55 tiež je taký, že aj ked ešte pije napríklad o polnoci, tak ráno normalne vstane a o 7 je v práci a nikto by si nevšimol, že pred pár hodinami ešte pil. Našťastie ešte nie je jeden z tých, čo by pili od rána do rána a nefungovali by
Neboj, to přijde časem. Někdo se do toho stavu dostane ze dne na den. Vždy to pití přestane stačit a aby udržel hladinu bude přidávat a pak už ráno nevstane, vykašle se na práci, následně na rodinu a pak na své zdraví. To je tutový scénář, který přijde vždy.
Až se mu hladinka zase posune, tak mu to nebude stačit a cucne si i během dne…
Nedá, píše ti dcera alkoholika. Měly jsme s mámou obrovské štěstí, že včas odešel.
To je ale úžasné! Jen si to maluj. Bude horší a horší. Jednou budeš litovat každého dne, který jsi s ním byla. Prober se.
Ahojte. Dá sa prežiť plnohodnotný život s alkoholikom? Alebo to vždy bude len o trápení?
Poprosím o odpovede len ženy, ktoré majú osobné skúsenosti. Ostatné budem ignorovať.