Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Hm, to bohuzel nevypada vubec dobre. Lze ti a intuice ti rekla bych ze spravne napovida, ze se neco deje.
@arinecka Ano své intuici věřím, ale chci naše manželství zachránit, jen moc nevím jak. Dát mu prostor? Nevšímat si ho až tak? Fakt nevím co dělat.
T.
@Anonymní píše: Více
Chovej se proste normalne. Vysilovani a zakazy stejne k nicemu nepomuzou. Dat mu prostor? K cemu? I on by se mel prece chovat normalne.
@arinecka Když já neumím dělat, že se nic nestalo, možná to ze mě cítí a tím si myslí, že je mu předhazováno že udělal chybu. On se snaží chovat normálně, jen já mám pocit nebo cítím, že to není tak normálně jako vždycky.
T.
Už od začátku vztahu bych netolerovala, aby si dopisoval a scházel se s kamarádkou.
Pak to často dopadá přesně takto. Nemyslím si, že je pro něj jen,,kamarádka".
Kdybych se ocitla ve tvé situaci, asi bych si s ní chtěla promluvit.
Taky bych rekla, ze s ni neco ma nebo brzy mit bude. Rict ze nechce rozbit rodinu, to je uplne neco jineho nez rict, ze te miluje a neopustil by te, ze s zadnou jinou by nic nemel. Pokud se omluvil, kontakt s ni omezil, a chova se normalne, asi bych se taky chovala normalne. Ale uz by to hodne narusilo duveru…
Ahoj, potřebuju radu nebo zkušenost někoho, kdo tohle překonal. Možná i radu chlapa, ať vidím i pohled z druhé strany.
S manželem jsme spolu celkem devět let, máme dvě děti 6 a rok. Vztah jsme vždycky měli pěkný, někdy nějaká neshoda asi jako všude. Ale k věci.
Před třemi měsíci začal být pravidelně a často v kontaktu se svou kamarádkou, kterou má od dětství. Ne že by v kontaktu celou dobu nebyli, byli ale nebylo to až takové. Problém je, ale v tom, že mi začal lhát. Nejdřív že píše někdo jiný, pak že píše banka, ale několikrát jsem přes rameno chtě nechtě viděla, že psala ona. Začal schovávat displej, nechávat telefon v kapse kalhot když šel do sprchy a tak dále. Nakonec jsem se dozvěděla, že se dvakrát sešli ale on mi o tom neřekl. Chci po něm, aby už se o samotě nestýkali, protože přirozeně mám obavu, že se stane něco víc. Ona má manžela, dvě děti, ale manželství už je krůček od žádosti o rozvod. Řeší tedy s mým manželem hodně i své problémy. Bojím se, že u něj našla rameno na plac, pochopení, že se třeba i zamilovala. Manžel mi řekl, že rodinu rozbít nechce, ale já z něj mám pocit trošku jiný. Po naší hádce na tohle téma mi přijde odtazitejsi, méně veselý, méně hovorný. Nevím co si mám k celé té situaci myslet. Ukradl mi jistotu, důvěru, pocit bezpečí. Komunikovali jsme o tom, ale on má v hlavě že prostě mimo toho že mi lhal nebo něco neřekla nic neprovedl. Nechápe jak mi to celé ublížilo, jak mi je, že se bojím, že od nás odejde. Snažíme se žít dál, chovat se k sobě hezky jako předtím, ale já mám pořád divný pocit, že je to jen na oko.
Jak se mám zbavit pocitu, že o něj přijdu, že odejde, že mě podvede, že mě nemiluje. Jak mu mám znovu začít věřit. Prosím poraďte, protože já si připadám v koncích. Miluju ho pořád stejně, pro něj a naše děti bych udělala cokoliv na světě. Nechci mu to pořád předhazovat nebo dávat najevo, ale jak?
Prosím poraďte. Děkuju T.