Manžel se schází s kamarádkou z dětství a lže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.8.25 22:34

Není v mých silách, odpovědět každému z vás, tak napíšu hromadně. Všem moc děkuji za rady, zkušenosti, hezká a i ostřejší slova. Došla jsem k závěru, který vám napíšu, aby už jste se nemuseli kvůli mě namáhat psaním a třeba když si to někdo přečte v podobné situaci, pomůže mu to.
Rozhodla jsem se nechat to být. Priklanim se k variantě, že mi to neřekl, protože nechtěl žárlivou scénu, ano jsem žárlivá i když na tuhle kamarádku jsem nezarlila nikdy, znám ji osobně, vnímala jsem ji vždy jako rodinu (je to sestra manželova nejlepšího kamaráda, kterého bere jako bráchu, takže tu kamarádku vlastně jako sestru). Rozhodla jsem se, že chci manželovi věřit a tak to také udělám. Téma jsme dnes večer uzavřeli a otvírat už ho nebudeme. Chceme oba aby vše bylo jako dřív a budeme na tom pracovat. Ač vám to teď bude připadat určitě zvláštní, proběhl dnes i sex, vyrikani pocitu z našeho vztahu a tak dále. Tenhle problém vznikl už před nějakým časem neni to úplně čerstvé, jen jsem stále nevěděla jak vlastně na vše reagovat a co dělat. Díky různým názorům a zkušenostem, které jste mi poskytli, jste mi vlastně asi pomohli uvědomit si, že možná za vším vidím něco co tam být nemusí. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál, stejně jeho případné rozhodnutí pro cokoliv nemohu ovlivnit a tak se od toho odprostim a budu se snažit žít spokojeně dál jako donedávna. Všem jeste jednou děkuju a držte mi palce ať se mi má důvěřivost nevymsti aspoň kvůli dětem. Mějte se všichni hezky. T. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
7143
12.8.25 22:37

Tak ono je to hlavně o nějaké zdravé a únosné míře. Člověk nemusí být hned despota, žárlivec atd.
Když bude mít chlap kámošku, se kterou si jednou za čas napíšou, jak jde život, a 2× ročně třeba zajdou na hokej, ok, proč ne. Sama mám taky kamarády. ALE pokud s ní denně vypisuje, schází se s ní, aniž by to doma normálně oznámil, dokonce lže, najednou skrývá telefon, nebude to jen tak, bohužel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.25 22:46
@Anonymní píše: Více

Podívej, já ti napíšu poslední věc, protože jsem zažila něco velmi podobného. Je možné, že je to u vás planý poplach. Je dobře, že ses rozhodla věřit mu a dát tomu vztahu šanci. Máte malé děti a určitě je velmi důležité udržet rodinu pohromadě.
Jen ti napíšu jednu věc, ze které jsem se velmi poučila. Nikdy nepodceňuj intuici. Pokud cítíš, že je něco špatně, tak to špatně je. Není potřeba hledat důkazy a poslouchat lži a výmluvy. To, že tě druhý miluje, že si můžete důvěřovat, že jste k sobě otevření a nic před sebou netajíte, to je prostě dané a neměnné. Jestli se v tom vztahu něco zásadního změní, tak to vždycky vycítíš, pokud nejsi emocionální analfabet.
Takže - nehledej důkazy, naslouchej svému srdci, svým emocím a pocitům. Ty ti řeknou všechno. :srdce:
Držím pěsti, dětičky máte malé a udržet rodinu stojí za to. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8131
12.8.25 22:47
@Lissima píše: Více

Mas dobry nastaveni, blby ovsem je pokud v tom jsou deti, to uz se ten uklid zkousava dost spatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.25 22:48

Děkuju, naslouchat budu a myslím, že nějaká obezřetnost už mě neopustí, ale věřit chci a budu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.25 22:48

@Andelskej_Satan Lépe bych to asi neřekla :potlesk: T.

• Citovat
  • Upravit
1983
12.8.25 23:00

Hodně štěstí, teď bude piglovat obě, a ještě se má kam přijít vyspat najest a atd… :D :potlesk: časem pochopíš… samozřejmě ti přeju ať to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.25 23:07

@Wilík Kdyby jsi mi přál, aby to dopadlo dobře, nebudeš mi,,nasazovat brouka do hlavy,,. Ale díky. T.

• Citovat
  • Upravit
1583
12.8.25 23:21
@Yasmina21 píše: Více

Takže hned na začátku dát ultimátum - buď utneš kontakt se svou kámoškou ze ZŠ, nebo začneme vůbec nějaký vztah. Je to dobrý začátek vztahu?
Vážně je dobrý zazdít kámoše jen pro chlapa, kterého znám třeba měsíc? Co když se za pár let rozejdeme (třeba by mi dával další ultimáta) - neměla bych ani kámoše ani vztah. Vůbec si neumím představit, že by na mě s tímhle můj manžel třeba po dvou měsících nastoupil.
A když někdo není tak věcný a prozíravý a neudělá to, jak se to netoleruje v průběhu vztahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5225
12.8.25 23:32
@kyslík píše: Více

Nevím. My jsme si s manželem na začátku vztahu v podstatných záležitostech vyjasnili, co jsme u toho druhého ochotni tolerovat, co se nám líbí a co ne, jaké máme od života představy a fungujeme spokojeně už 14 let. :nevim: Kamarády jsme neztratili ani jeden, jen se prostě tak často nevídáme a s opačným pohlavím nechodíme sami do restaurací, kaváren, domů. Tohle by mi u manžela prostě vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8131
12.8.25 23:33
@Yasmina21 píše: Více

Takze v aute ok? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
12.8.25 23:52
@kyslík píše: Více
Tak pokud už na začátku vztahu vím, že něco je pro mě ve vztahu problém, pak buď se ten problém vyřeší/najde se kompromis, nebo budovat dál ten vztah zkrátka nemá smysl. Nemůžeš od druhého očekávat, že bude ve vztahu, kde se mu děje něco, co mu vadí. Tudíž dává možnost druhému se svobodně rozhodnout. Nebo jak jinak bys to chtěla řešit? :nevim: A pokud to nastane v průběhu vztahu, tak je řešení stejné. Řeknu, že daná věc je pro mě ve vztahu v této podobě neakceptovatelná, a pokud v tom vztahu bude v této podobě a nic se nezmění, tak v tom vztahu zkrátka nebudu já.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5764
13.8.25 06:55
@arinecka píše: Více

Řekl to proto, že až to praskne, tak za to může zakladatelka, protože to celé přivolala :roll:. Takové to "dobře ti tak, já ti to říkal ". Myslím, že chlapec svádí vnitřní boj sám se sebou, rozhoduje se, co dál. Rozpadem manželství z podobného důvodu jsem si prošla a takže si myslím, že zahýbá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6003
13.8.25 07:26
@Veveří píše: Více

No jako tahle věta mi přijde taky dost divná v celém tom kontextu. Třeba to jen blbě plácnul, chtěl odlehčit situaci a třeba taky mluví jeho svědomí, které se to snaží ospravedlnit a hodit na ni. Připomíná mi to jednoho, který pak při přiznání dlouhotrvající nevěry argumentoval tím, že za to může manželka, protože ho na tu myšlenku navedla tím, že se jí nezdály jejich schůzky a kontakt. Že kdyby to nenapadlo ji, neměl by potřebu to dělat.
No, čas ukáže, teď s tím stejně nehne a je to fakt na něm. Zakazování k ničemu není, tím spíš ho k ní nažene. Protože pokud je zamilovaný a bude to vyhledávat, tak s ním nehne nic. Obezřetnost je na místě, intuici stejně neumlčí, nicméně nezbývá, než v tom alespoň pro teď přestat šťourat, když se na tom domluvili. A uvidí se, kam to povede… Očekávala bych ale změnu v jeho chování a ne zintenzivnění schůzek a schovávání telefonu. Jestli mezi nimi nic není a jde mu o svou ženu, tak si myslím, že by se to mělo nějak projevit, aby k němu zase mohla najít důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35426
13.8.25 08:18
@Veveří píše: Více

Vážně hloupá věta, to ano :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...