Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zeptala bych se, jestli potkal svou životní lásku a chce odejít? Jestli řekne, že ano, přej mu štěstí. Jestli řekne že ne, tak můžeš být v klidu a milá. Počkat, až jim to tím rozbiješ, (protože ona chce nového chlapa pro sebe), a až pak se rozhodneš, jestli si ho necháš.
Myslím že v dlouholetém vztahu se člověk časem neubrání tomu, že partner se občas zakouká do někoho jiného, píše si s ním, schází se a bůh ví co ještě.
U nás to vždy zůstalo jen jako platonická láska.
I teď je mi v přítomnosti některých kolegů hezky, je to i oboustranné, ale tak to víceméně zůstává.
Své pudy dokážu kočírovat, jsou již i věkem slabší. Ale někdy choutky na zhřešení byly, ale zůstaly jen v představách.
Takže to je více méně normální a lidské. A vlastně i nevěry chápu.
@Okta Proč bych se ho znovu ptala vlastně na skoro to samé? Odejít nechce, rodinu rozbít nechce, chce být se mnou. To vše mi řekl. T.
@Catalinn píše: Více
Ano to mas pravdu, ja neklamem (v ramci rodiny a ludi na ktorych mi zalezi)… Ale zase si to uvedme do kontextu.
Ked som na urade a potrebujem to spravne razitko tak lzu kolko ide, pretoze sa mi rozhodne nechce tam chodit na 10× koli tomu ze raz bola bodka na nespravnej strane, potom bol datum vlavo hore a nie vpravo dole atd… A keby som tym ludom povedal pravdu co si o nich myslim tak by som ziadne razitko uz nikdy v zivote nedostal ![]()
Spat ku kontextu: Ked mi partnerka urobi vystup, nadava mi, zakaze sa mi stretavat sa s kamaratkou tak by som jej samozrejme na vsetko prikyvol, pricom by som ju vobec nepocuval a uz o 5min by som nevedel co jacala. Takto fungujem ja, ale ako som pisla kazdy sme iny.
Tym nikoho neobhajujem ani netvrdim ze autorkin partner je alebo nieje verny.
Ciste v akademickej rovine by bola zaujimava uvaha co je vacsie ‚previnenie‘ ci obvinit partnera z nevery, alebo nepovedat niekomu kde som bol? Nech si kazdy vyberie sam.
Ja pred partnerkou nic nezatajujem, ale je pravda ze jej ani nerozpravam detailny priebeh dna, kedy som koho stretol, s kym som bol na obede, kto mi volal (a teda ani ona mne). Potencialne sa nam moze stat rovnaka situacia, ze som naprikald zaviezol koleginu domov a partnerke to nepovedal. Ked bude mat ‚zachvat‘ (coho sa dufam nedozijem) tak mi to moze vytknut ako klamstvo pretoze technicky to patri do skupiny klamstvo, ale je to naozaj klamstvo? Je tam umysel? Je z toho nejaky zisk?
Zakladatelko, máš nějaký čas sama pro sebe? Vyrazíš si někdy s kamarádkama do kina, do baru?
Je někdy manžel s dětmi sám?
Udělej to občas.
Ja jsem tedy diskuzi necetla, ale kamaradstvi mezi holkou/klukem nebo zenou/muzem existovat fakt muze. Mela jsem takoveho kamarada a fakt mezi nama nikdy nic nebylo. Proste jsme byli jak bratr a sestra, ktereho jsme ani jeden nemeli. A kazdy jsme meli nejaky duvod, proc by to mezi nami neklapalo, ale presto nam spolu bylo dobre, bavili jsme se.
Ano, memu muzi to taky vadilo. A zpetne to chapu.
Jestli kspu oba rozumni, tak by to treba mohl byt i tento pripad. Rozhodne nepomuze zakazovani, vycitani a podobne. To je proste jeste horsi. Naopak spis bych se s nim o ni bavila. A jak se ma, co je u ni noveho, jak se maji deti/manzel… proste se s nim normalne bavit, vsechny drby ke me
A to pak uz poznas, jestli ti zatlouka nebo jestli se o ni bavit nechce. Ja se treba nemela problem se o svem „brachovi“ s muzem bavit. Fakt se mi totiz nezda, ze by na sebe skolni lasky cekaly takovych let a zamilovaly se do sebe i s rodinami za zadkem. Opravdu se mi to nezda.
@Anonymní píše: Více
Můj manžel si pro volání s milenkou chytře pořídil tajný mobil, to jen tak naokraj. Za rodinu zabojuj, děláme to tak téměř všechny. Jdeš na to dobře a zbytek se uvidí. Dej vědět ![]()
@Veveří píše: Více
A kde ho schovával? Je možné, aby ho nikdy nikde nenechal položený a manželka si nevšimla, že má ještě jeden?
Měl ho vypnutý a volali si v určitou hodinu. Začal často vynášet koš a vynášel ho víc jak půl hodiny
Tak jednoduché to je. Jednou jsem ho s tím telefonem překvapila.
Promiň, ale musím se smát, jak si ti chlapi myslí, bůhvíjak nejsou nenápadní
Jinak bych mu ty odpadky okamžitě nacpala do zadku.
Ještě jsem se zapomněla zeptat, jestli spolu pořád jsou. Škodolibě bych si přála, aby ne.
@syslomil píše: Více
Jsou, ale není šťastný. Takže pokud bych měla byt škodolibá, řekla bych, že bohužel jsou pořád spolu.
Tyjo holky dnesna jsem koupila mojemu obleček jakože na mě.. chtěla jsem ho překvapit, no a pak se dozvím, od třicetiletého chlapa, že na to budeme mít čas až tak za patnáct let
proč si to prý kupuju ![]()
souhlas, kdysi dávno jeden kolega notorický zahýbač měl prostě na tohle jiný tlačítkový starý mobil jen na sms a volání JEN po jistém signálu, procházelo mu to doma roky..
nakonec ho teda letitá partnerka vyhodila, ale on se do dvou let pokorně vrátil, dědečkuje funguje a poučil se z krizového vývoje
i tohle se občas stává…