Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jaksemichce píše: Více
Samozřejmě, že má. Znáš přísloví,,příležitost dělá zloděje"? Ano, s manželem věříme tomu, že vyhýbáním se blízkému kontaktu (natož o samotě ve dvou) s druhým pohlavím se vyhneme pokušení a příležitosti.
Jak píšu, každý to máme nastavené jinak. Hlavně aby to tak vyhovovalo oběma.
Tahle diskuze se začíná pěkně zamotávat a upřímně jak jste tu každý přesvědčený, že s onou kamarádkou něco má, přestává mě bavit to vůbec číst nebo cokoliv psát. Raději se tedy vzdalim, protože já prostě nemám pocit, že by spolu něco měli. Možná se pletu tak se spalim, ale nebudu si teď kazit vztah, který se pomalu dává zase dohromady. Mají nemají, ukáže to stejně až čas a já nechci sedět a utápět se v nepodložených domněnkách.
Mějte se tu tedy hezky a díky.
T.
Reálně se mi nikdy nestalo, že by to chlap, ze kterým jsem byla v intenzivnějším kontaktu a chodila s ním na schůzky ve dvou, bral jako čisté kamarádství a nezačal si to vykládat jinak. Všichni do jednoho si po čase začali dělat naděje na něco víc, musela jsem jim dávat hranice. To, že toho nic víc nebylo, byla moje volba, ale kdybych kývla, tak by běželi. A to i ti, co měli doma partnerku. V okolí mě napadá snad jen jeden jediný takový blízký kamarádský vztah, kde je evidentní, že ani jeden za tím nevidí nic víc a nikdy mezi nimi nic nebylo. A ano, jsou aktivity, které za mě prostě v okamžiku, kdy je provozují ve dvou chlap a žena, vnímám na úrovni toho, že spolu jdou na rande, i když to rande oficiálně není, právě proto to dávám do uvozovek.
EDIT: A ještě doplním, moji rodiče jsou spolu přes 40 let, bezproblémový vztah. Ani jeden na drinky a večeře ve dvou s kamarádky neběhá.
@Yasmina21 píše: Více
Znam a neuznavam. A ted to neni nic proti tobe, ale pobavilo me to, protoze tohle byla mantra pritelkyne meho kamarada. Prilezitost dela zlodeje.. Ten kamarad musel napsat vsem svym zenskym znamym, ze uz se s nimi nebude stykat, protoze je ve vztahu. Kdyz jednou sli kolem slecny nebo pani s pichlou pneumatikou, pritelkyne na neho rvala, at se ani neodvazuje ji pomoci. A jak to dopadlo? Byl ji neverny, protoze “uz jsem byl narcen a podeziran z tolika veci, ze to je vlastne jedno”. A neni nez prilezitost dela zlodeje lepsi rict si: jsi svobodna bytost, mam te rad a verim ti?
@Anonymní píše: Více
Ani ne před týdnem jsi psala uplně něco jiného, cituji:
Manžel mi řekl, že rodinu rozbít nechce, ale já z něj mám pocit trošku jiný. Po naší hádce na tohle téma mi přijde odtazitejsi, méně veselý, méně hovorný. Nevím co si mám k celé té situaci myslet. Ukradl mi jistotu, důvěru, pocit bezpečí. Komunikovali jsme o tom, ale on má v hlavě že prostě mimo toho že mi lhal nebo něco neřekla nic neprovedl. Nechápe jak mi to celé ublížilo, jak mi je, že se bojím, že od nás odejde. Snažíme se žít dál, chovat se k sobě hezky jako předtím, ale já mám pořád divný pocit, že je to jen na oko.
Teď píšeš uplně jinak a přesvědčuješ se o tom, že tvá intuice byla špatná.
Věř, že všechny bychom ti přály, aby to tak nebylo, ale ty, co si tím prošly, v tom vidí jistou podobnost a dle mého ne zcela náhodnou.
Tak napiš třeba za pár let. ![]()
@Livi92 píše: Více
a proc ma pro tebe tvuj souhlas a tvoje jednani nizsi hodnotu nez chovani tech muzu..??
Nepresvedcuju se o tom, že moje intuice je špatná. Své intuici věřím a momentálně se moje intuice krůček po krůčku vrací k manželovi, nevrátila se úplně, ale je mu zase o krůček blíž. Já vím, že je to možná nepochopitelné, ale o tom asi láska je. Miluju ho, nechci přijít ani o nej ani o svou rodinu a tak pro to dělám maximum. Ani nepopírám, že v tom jistá podobnost není, ale je i možné že tahle moje situace je opravdu jen nedorozumění. Mám to pořád v sobě 50 na 50. Jen tohle rozebírání pořád dokola mi úplně nepomáhá. T.
Souhlasím, že co je moc to je moc, ale aby se muž scházel o samotě s kamarádkami, tak to bych netolerovala. Ať mu věřím sebe víc.
Co to meleš? Já někde něco takového píšu? Podstata toho je, že ti chlapi to prostě nebrali jako nevinné schůzky s kamarádkou, nedokázali to na takové úrovni dlouhodobě držet. Vnímali to tak, že to potenciálně jednou povede ke vztahu/sexu, a proto mi přijde nevhodné takové schůzky ve vztahu provozovat a je jedno, že já na jejich snahy reagovala negativně. Ten zájem o víc z jejich strany tam prostě byl, nebylo to nevinné přátelství.
@Yasmina21 píše: Více
A v tom se prave neshodneme
Protoze podle me mu vubec neveris a on neveri tobe. Ale ocenuji tvou schopnost ferove diskuse ![]()
Souhlasím, že v tomto se neshodneme.
Tak už to tu nečti, ale víc naslouchej svému srdci.
Jak se v tom cítíš.
To jediné tě nezradí. A jestli se v tom necítíš dobře, tak to nějaký důvod má.
To ti říkám sama za sebe, pokud bych ti měla poradit z vlastní zkušenosti.
Nehledej důkazy, nekonfrontuj ho s tím, cos kde viděla a našla, nehlídej. Naslouchej sama sobě a tomu, jak ti s tím chlapem je. Jestli z něho cítíš blízkost, lásku, důvěru.
Já jsem si tím prošla a roky se v tom trápila. Teď už mám jiný vztah, od manžela jsem odešla po 30 letech, ale posledních 10 už bylo „z donucení“ a kvůli dětem. To, jak se cítím v novém vztahu se nedá srovnat s tím, jak jsem se cítila před tím.
I když mi nikdo neubližoval, manžel se choval slušně a hezky, jezdili jsme na dovolené a kupoval mi krásné dárky, tak emocionálně tam bylo prázdno. A nebylo mi v tom dobře.
Přeji ti, ať tě manžel miluje stejně, jak ty jeho. Jedině pak se budeš cítit dobře a v bezpečí. ![]()
@Livi92 píše: Více
Proc jsi agresivni? Odpovez si na otazku: z tve strany tam zajem o sexualni vztah byl? ne? Oni si ho nejak vynucovali? ne? Tak o co jde?
Nečti to. Ať je to jak je, stejnak nemáš jinou možnost než prostě žít a jen vnímat situaci. Je to jeho boj, tak ať bojuje - nemůžeš to udělat za něj.
Ty nezapomeň na sebe, však už jsem to psala.
![]()