Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josef_t píše: Více
Myslím, že je to časté, pokud je třeba někdo dlouho bez partnera a po té emoční stránce se upne na toho kamaráda, a pak si nepřipouští, že ve vztahu už to tak fungovat nemůže, protože ten partner se přirozeně cítí na druhé koleji, nemá šanci si něco vybudovat s člověkem, který si ty emoční vazby a zážitky dlouho budoval a stále intenzivně buduje jinde. Já byla jak v pozici takové přítelkyně, tak i v pozici té kamarádky, kdy kamarád i po začátku nového vztahu neustále utíkal na mnou, chtěl se mnou všechno řešit, chodit ven, se vším se radit… musela jsem to přeseknout a trochu se stáhnout, protože jsem viděla, že partnerce to samozřejmě vadí a ten vztah mu to nabourává. Ale myslím, že spousta těch kamarádů tohle neudělá, protože jim ten stav plně vyhovuje, naopak kamaráda ujistí, že v něm problém není. ![]()
@Anonymní píše: Více
Ale to jak trpěly nebo netrpěly se dozvíme až po letech, možná. Pokud to budou chtít otevřít. Traumtizované totiž mohou být i děti, které navenek vypadají v pohodě. Ale dávám ti za pravdu, že když rodiče zachovají chladnou hlavu a nevedou válku Roseových, trauma může být podstatně menší.
Ahoj, tak vám dávám info o tom jak to probíha. Byla u nás manželova kamarádka. Celou dobu jsem pozorovala jak na sebe reaguji, koukají. Nic podezřelého jsem nezaregistrovala. Sama řekla, že nechápe proč mi to manžel neřekl, že se sešli.
U manžela vnímám posun jen v tom, že se snaží se mnou trávit více času. Jeho špatná nálada podle něj pramení v náročném období v práci a samozřejmě plus mu nepřidal na náladě problém, který vznikl. Mám ho nechat si tohle svoje období prožít a být trpeliva. Vše jsme probírali znovu a znovu. Za mě už to máme vykomunikovane, jak jsem už psala rozhodla jsem se mu věřit, ale cervik stále zůstává a moje obezřetnost také. Z mého pohledu snad bude zase vše dobré.
Zakladatelka T.
Jeho špatná nálada podle něj pramení v náročném období v práci a samozřejmě plus mu nepřidal na náladě problém, který vznikl. Mám ho nechat si tohle svoje období prožít a být trpeliva
Trošku mě zarazila ta formulace, že ho máš nechat to prožít…Tak snad se jen trošku pasoval do role rytíře zachránce a zase se cítil důležitý.
Snad to už odeznívá a už to nebudeš muset řešit.
Presne takto to zaclo a pak me manžel podvedl. Rok se jen tak bavili a kamarádi asi byli. On ji vyslechnul jaké má doma trápení. Pomáhal. Mi vse zapíral. Lhal. Telefon schovaný. Ona potom začala útočit. Laškovat. Zamiloval se do ni. Utnete co nejdříve. Ale podle me už je pozdě. Je v tříměsíčním rauši- to nevidí, neslyší a bude jen naštvaný na vás. Protoze mu kazíte neco, co tak hezky procházelo. Po třech měsících ta největší euforie opadne. A pak uvidíte.
Jee. Az ted jsem četla ten Váš poslední příspěvek z odpoledne. A nemuzu se přestat smát. Oni snad na to maji manuál. Taky mi dotáhl kamarádku domu. Absolutně nic jsem tam neviděla- možná půl rok opravdu nic neměli mezi sebou a pak to propuklo. Takze mozna jsou zatim ve stavu flirtu a touhy. Hláska mého muže byla ….nech to plynout, buď trpělivá. Mam problémy v práci. Houby. Žádné nebyly. Jen tim hledal čas pro čas s ni. Upřímně. Take jsem věřila. Dušička se mi uklidnila. Vse jsem chápala. Starala se o něj ještě více, aby viděl jaká jsem úžasná. On také… asi obrana, abych nepátrala. No. Stejne se pak vse provalilo.
@k.a.c.k.a.1 píše: Více
Taky si myslím, že z té její návštěvy nic nepozná. Navíc pokud ona ví, že je pod drobnohledem, protože manželka něco tuší.
Ale co poradit?
Co bys teď, zpětně, dělala jinak?
Zpětně?? Ja jsem se snažila mu věřit. Ze jsou opravdu kamarádi, chápala jsem ho. Kdyz jsem mela podezření a rekla to, udelal totální virval, a jeste to otočil proti me. Takze jsem pak raději nic neříkala. Zpětně? Ani nevim. Byl proste zamilovaný a poblázněný. Stejne by to delal dál. Asi bych mu ale důrazně řekla, ze si nepreji, aby mi o ni cokoli rikal, nedejboze vodil domu, a ze pokud neco udela a ja to zjistim, ze je to konec. Az to ho lehce vyděsilo. Tahal se s ni dva roky. To jsem zjistila vše zpětně. Ta nedůvěra mě sezrala. Je se mnou. Ale je to jak spolubydlící. S ni už podle mě neni. Ale nevěřím už ničemu. Zpětně bych už nebojovala. Snažila jsem se tak moc. Lituji, ze neodešel. A ze ja jo nenechala. Byli jsme spolu tehdy 22 let. Mohla jsem byt už jinde s někým komu budu věřit a kdo by mě miloval. Protože manžel mě od té aféry nemiluje. Nemá ani rad. Ma v hlavě blok a uzavřel se totálně. Smejeme se spolu, chová se moc hezky. Ale jsem jen vzduch.
@marc830 Napsala jsem to trošku jinak než to řekl, seděla jsem s dětma na trampolíně, tak jsem nebyla asi naplno soustředěna, teď to po sobě čtu. Řekl doslova,,nech mě si tohle období vyžrat, vytrpět a pak bude zase dobře,,
T.
@k.a.c.k.a.1 Chápu i tvoji situaci, kterou jsi prožila a zpětný pohled na ni. Já nevěřím tomu, že by můj muž byl tak dobrý herec, aby dokázal schovat zamilovanost nebo nějaké city. Samozřejmě můžu se mýlit, ale nastavila jsem si to v hlavě tak, že mu věřím a pokud mě chce podvezt nebo odejít, udělá to a já s tím nic nezmuzu. Nechci se utápět v myšlenkách na to co, kdy, jak a s kým dělá nebo nedělá. Momentálně se mi otevřel, ohledně ní mi říká pomalu každý telefonát, takže změna z jeho strany tam je. Samozřejmě může to být jen kamufláž, ale to zjistím asi postupem času jako jsi to zjistila ty. Pokud mě podvede a já na to přijdu, je to pro mě konečná a to on ví. Takže asi tak.
T.
Taky mi hlásil každý telefonát. Mela jsem nastavení stejne. Tohle je začátek. Za tři měsíce uz v tom bude uplne. Držte se. Problem bude, ze vy budete celou dobu intuitivně cítit, ze se to děje, ale nebudou dukazy. Přeji, at to tak neni a jste výjimka.
@Yasmina21 píše: Více
vzdyt jsi sama napsala, ze ses na kamarada vykaslala, tak jak neztratili?? Neni hrozne zit ve vztahu, ktery je primarne omezenim, a ne prostredim, kde muzes pestovat vztahy, rust, proste zit?
@Anonymní píše: Více
Ve stresu z případného odhalení se chovají úplně jinak. Jako cizí. Snad jsi nečekala, že na sebe budou toužebně hledět. Tím jsi nezjistila naprosto nic. Ale to, co řekl, ty výmluvy na práci, to už je jiná. Místo abys to nechala být a čekala, co se ukáže, sis je povolala na kobereček jako paní ředitelka. Opět jsi ukázala, že je podle tebe naprosto nesvéprávný a že aby s tebou byl, tak ho musíš hlídat a dát mu to rozkazem nejlépe. No kdo chce kam…
@jaksemichce píše: Více
Neztratila, jen se spolu nescházíme o samotě. Vidím ho párkrát do roka, prohodíme pár slov, případně jsme se takhle sešli v přítomnosti svých partnerů. Kdykoliv se na něj můžu obrátit a on na mě, kdybychom potřebovali pomoc. Vztahy pěstuju, normálně žiju, ale scházím se s kamarádkami. O mužské kamarády, se kterými bych šla na oběd nebo si je zvala k sobě domů nestojím a to samé naopak můj muž.. Takové jsme si nastavili ve vztahu hranice. Možná je to určité omezení, ale má to i své výhody a funguje nám to. ![]()