Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@syslomil píše: Více
Ok, tak jsem našla statistiku.
Muži nevěrnici - 43 % uvedlo, že nevěra probíhala s kolegyni v práci Ženy nevěrnice - 53 % uvedlo, že s kamarádem
Takze tak.
@kyslík asi tak, to by me taky zajimalo. Ja jsem zena, ale kamaradky mam tak nejak z donuceni kvuli detem. Svoje konicky (adrebalinove sporty), provozuju s kamaradama chlapama. To by mi mel muz taky jako netolerovat? A poustet by me mel jen do slepicince na hriste? 🤦♀️
@Anonymní píše: Více
To není brouk do hlavy ale reálná pravděpodobnost.
@Wilík píše: Více„Teď bude piglovat obě, a ještě se má kam přijít vyspat najest a atd…
Ty to nepíšeš jako pravděpodobnost, ale jako samozřejmou prokázanou věc.
@Maddie764 píše: Více
No a? Já nepopírám, že se najdou lidi, kteří hoblují kamaráda. Nelíbí se mi ale, že se to tu podává jako normální samozřejmá věc, která platí pro všechny a ti, kteří to nedělají, jsou oškliví a nikdo s nimi spát nechce, nebo nemají kámoše opačného pohlaví. Ne všichni kamarádi spolu souloží a v případě zakladatelky nevidím jednoznačný důkaz. Ne takový, který by neměl i jiné vysvětlení, např. chlapovo naivní myšlení, že schováváním telefonu zabrání falešnému podezření. Takoví blbci opravdu jsou. Na rozvod je to zatím opravdu hodně málo. Takže asi tak. Tak s kolika kamarády jsi spala ty?
Možná to tak nevypadá, ale já tvůj postoj chápu. Neříkám, že přátele mezi sebou normálně souloží, ale že v případě nějaké krize je kamarád/kamarádka (a pak kolegové v práci)jako první při ruce. Statistika nelže.
A když se začne muž s kamarádkou scházet na tajnacku a vypisuje si s ni a lže - tak jako promiň, ale jsou 2 varianty: buď ta, co zmiňuješ ty, nebo ta moje (neco s ni ma nebo chce mít). Je to 50 na 50. Tak se nemusíme ani jedna tvářit, jakože teorie té druhé nepřipadá v úvahu. Připadá. V 50 ti procentech!
A jinak. Ja zakladatelce poradila, ať se mu omluví, řekne, ze zpanikařila, protože ho ma rada, ale že mu věří. A ať vyčká, co se z toho vyvrbí. Rozhodne nesouhlasím s nějakou konfrontací kámošky a už rozhodne ne s nějakým radikálním řešením jako je rozvod.
Kde jsem psala, že tvoje teorie nepřipadá v úvahu? S tímhle, co píšeš, souhlasím. Je to 50 na 50. Ne 100 na 0, jak to z téhle diskuze vyznívá. Tys mi psala, že stačí počkat, až budu volná a uvidím, jak kámoši nahodí udičku. Proto jsme do toho asi zabředly, protože to znělo jako fakt, který se dá na 100 % očekávat, s čímž jsem já nesouhlasila.
Příspěvek upraven 15.08.25 v 09:47
@Anonymní píše: Více
Jsou kamarádi a kamarádi.
Takový co je potkáváš u nějakého sportu, hraješ s nimi v amatérské kapele, scházíš se s nimi na rodinných grilovačkách.
A jakou „kamarádi“ se kterými se někde kafíčkuje ve dvou ![]()
Když o tom tak přemýšlím, tak ani na pivo nejdu s jedním chlapem. ![]()
@Josef_t píše: Více
Můj táta jo
Manžel taky. Ne ždycky samozřejmě, ale stává se.
Jo, ono to psané vyzní jinak, než kdybych to řekla real s nějakým tónem. Ale směřovalo to náhodou k parádní diskuzi ![]()
Problém není ve statistice.
Problém je, že hodně lidí do té kolonky „kamarádství“ schovává vztahy, které s přátelstvím a kamarádstvím nemají nic společného.
Statistika říká, že nejméně v polovině případů o žádné přátelství skutečně nejde.
Přesně! Jestliže to k sobě dva lidi fyzicky silně táhne, dokonce natolik, že skončí v posteli, nejde mluvit o kamarádech, těch normálních, kterým se člověk svěřuje a občas se s nimi sejde. Pak to vypadá, že kamarád taky rád a normální přátelství nemůže fungovat.
A pak máš ještě jednu záludnější formu „kamarádství“ - asi není tak častá, ale kolem sebe jsem to viděl několikrát tak to asi moc velká výjimka nebude.
Ti kamarádi spolu dělají skoro všechno co partneři ve vztazích, až na ten sex.
Občas si najdou vztah, ale nového partnera nebo partnerku si vlastně nepustí k tělu a všechny vztahy se jim logicky rozpadají. Takový otevřený vztah naruby.
To jo 😁 Mě teda spíš nažhavilo tohle: „Neříkám, že někdo takový jako ty neexistuje, ale aby se potkali dva - to by byla fakt velká náhoda. Možná, když jsou oba neuvěřitelně oškliví.“ Přišlo mi, že mi tím sděluješ, že u mě to nehrozí, protože jsem moc ošklivá a ve spojitosti s tím předchozím komentářem jsem vyvodila, že u kamarádů je to podle tebe běžné. Leda by se sešly dvě příšery.
Tak s tímhle jsem se ještě nesetkala. To je takové uvíznutí na půl cesty. Kdyby nehledali jiný vztah, tak bych to možná ještě nějak pochopila, ale takhle je to divný slepenec.