Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem ![]()
Je tu někdo kdo žije s IBS (syndrom dráždivého tračníku)? Jak jste se s tím naučili žít? Navazování nových vztahů ať už přátelských či partnerských (rande v kině, večeře. atd). Chození na různé cvičení. Nákupy v obchodních centrech. Nebo snad jen klasická práce. No prostě všechno. Jak vysvětlujete lidem, že prostě musíte ihned nebo sedíte dlouhé minuty na WC aniž by jste se hanbou propadali? Co vám pomáhá a uklidňuje vás před stresovou situací jako je třeba i venčení psa? Nějaké rady ohledně jídelníčku? 🙏
Děkuji všem co si udělají čas a třeba poradí jak se vyrovnat s touto otravnou „nemoci“ ![]()
Mne hodně pomáhá sedatif pc. Ale mam jeste i SIBO, takze mam velke omezeni v jídle. Da se s tim žít. Nic jiného nezbývá.
@Anonymní píše: Více
O braní lehčích antidepresiv jsem byla informována. Ale nepřipadáš si potom, že to nejsi ty? Přeci jen to člověka nějak ovlivní, ne?
Ahoj no já moc nikam nechodím a pokud jo tak většinou s lidmi kterým je tento můj problém znám. Normálně řeknu jdu zase sr. t. A nepřijde mi to trapné. Beru prosulpin a bupropin a dost mi to pomohlo na únavu hlavně.
Jim úplně všechno co jíst jde. Člověk se nemůže pořád omezovat. A hlavně myslet pozitivně dělá to opravdu hodně. Jak to zvládáš ty?
@Jiřina a píše: Více
Mrknu co je to máš za léky.. Já beru na zkoušku Duspatalin retard.
Také chodím jen s lidmi kteří o mém problému ví ale tak strašně ráda bych začala třeba cestovat. Nemám řidičák a představa autobusu nebo vlaku mě děsí už dopředu. Mám strach, že to nestihnu ![]()
Můj muž má něco podobného, co ovlivňuje jeho chození na záchod (často/na dloooouho). Mě pomohlo, že mi o tom řekl. Trvalo to pár měsíců vztahu, pak mi „prozradil“ své onemocnění a já konečně chápala, proč někdy na záchodě sedí tak dlouho. Nic trapného na tom není. Nejsme děti na základce. A každý máme něco. Já zas dlouho zabírám koupelnu, než se zbavím všech chlupů
Naše rodina by potřebovala dvě koupelny/wc ![]()
@Jiřina a píše: Více
Já to popravdě právě moc nezvládám. Ještě teď lítám po doktorech, zítra jdu na sono břicha a doufám, že tam dojdu a nebudu kroužit po čekárně opocená až na zadku
Právě proto hledám pomoc a zkušenosti tady. Možná i trošku pochopení..
@SOVIČKA93 to naprosto chápu já teda řidičák mám i tak je to občas boj a hrozný stres… hlavně po ránu mi to přijde nejhorší. Třeba po cestě do práce. Skarpa to jistí
…
Také jsem měla duspatalin vubec mi nepomohl a bylo mi po něm hrozně špatně tak mám jen tyto antidepresiva
@Anonymní píše: Více
Takže jste se s tím naučili žít? Prostě musí, tak musí. Je hezké, že máte pochopení.
A třeba si 2 koupelny jednou splníte ![]()
@Jiřina a Máte k tomu už optimistický přístup, to je fajn. Doufám, že k němu také časem dospěju. Já pro jistotu už nikam moc nechodím a když musím tak v první řadě mapuju kde je WC..
Hrůza..
@Jiřina a Závidím vám to jídlo, že jíte všechno. Já už snad jen čtvrtinu toho co jsem kdysi jedla. Někdy už mám takový obrovský hlad a chuť na nějakou mňamka.. Pred pár dny jsem si udělala zapečené těstoviny a druhý den bydlela na WC, takže další jídlo co musim vyřadit. Takže furt jen brambory, ryby, zelenina, ovoce a vařené kuřecí. A když mám někam jít, tak raději nejím vůbec
děs..
@SOVIČKA93 ano mám jsem asi, už zvyklá a nedá se nic dělat mám IBS už asi 9 let
.
Tyjo tak to také není dobře nejíst. Pak nebudeš mít zase energii. Zkus indickou kuchyni bez chilli mě to dělá dobře. Je to plné zeleniny a chutné