Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jak s tím chceš žít no já mám zúženou trubku a tak taky ščiju každou kapku ihned… prostě lítáš a když musíš na město holt nepiješ
@Anonymní píše: Více
Ahoj, já mám hyperaktivní močový měchýř (plus jiné urologické problémy) už roky. Taky mi nic nepomohlo, vyzkoušela jsem asi 5 druhů léků na močák a úplně bez efektu. Urolog mi taky říkal, že ty léky nejsou moc účinné a že už mi moc nemá, jak pomoci, tak prostě pořád lítám na wc. Ještě je varianta botulotoxin do močového měchýře, já na to měla jít v roce 2020, ale zrušili mi to kvůli Covidu a když jsem pak zvážila všechna pro i proti, tak jsem se pak na to už neobjednala.
Zlaté 1-3× za noc na záchod.
Chodím i 8×.
3× jsem šla dnes, když jsem si po obědě na 1,5 hodiny zdřimla.
Ahoj, předem se moc omlouvám za anonym, ale tohle téma je mi dost nepříjemné tak snad to pochopíte.
Jdu se zeptat vás, kteří máte diagnostikovaný hyperaktivní močový měchýř. Mně ho diagnostikovali zhruba před rokem a půl (přitom tento problém mám zhruba už 8 let)
Na gynekologii mam vše ok, byla jsem s tím i na urologii, kde teda také nic nezjistili a tudíž z urologického hlediska je také vše v pořádku. Pro jistotu mě Dr. poslala ještě na magnetickou rezonanci k vyloučení RS (ta se vyloučila), byla jsem i na neurologii kde je taky všechno v pořádku a docházela jsem i na fyzio, které mi teda nepomohlo. Moje uroložka nabídla léky - u kterých teda sama potvrdila, že zase až tak účinné nejsou.
Jak žijete s toutou “nemocí” vy? A jak to máte v práci? Mně to hodně omezuje, jelikož furt lítám na WC i když za celou směnu si třeba 2× loknu vody
už nevim co s tim.. jsem z toho uplně zoufalá. V noci se také nevyspím protože chodim pravidelně 1-3× za noc čůrat.