Hyperaktivní močový měchýř. Jak s tím žijete?

Anonymní
11.10.25 16:59

Hyperaktivní močový měchýř - jak s tím žijete?

Ahoj, předem se moc omlouvám za anonym, ale tohle téma je mi dost nepříjemné tak snad to pochopíte. :oops:

Jdu se zeptat vás, kteří máte diagnostikovaný hyperaktivní močový měchýř. Mně ho diagnostikovali zhruba před rokem a půl (přitom tento problém mám zhruba už 8 let)
Na gynekologii mam vše ok, byla jsem s tím i na urologii, kde teda také nic nezjistili a tudíž z urologického hlediska je také vše v pořádku. Pro jistotu mě Dr. poslala ještě na magnetickou rezonanci k vyloučení RS (ta se vyloučila), byla jsem i na neurologii kde je taky všechno v pořádku a docházela jsem i na fyzio, které mi teda nepomohlo. Moje uroložka nabídla léky - u kterých teda sama potvrdila, že zase až tak účinné nejsou.

Jak žijete s toutou “nemocí” vy? A jak to máte v práci? Mně to hodně omezuje, jelikož furt lítám na WC i když za celou směnu si třeba 2× loknu vody :zed: už nevim co s tim.. jsem z toho uplně zoufalá. V noci se také nevyspím protože chodim pravidelně 1-3× za noc čůrat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
253
11.10.25 17:09

Jak s tím chceš žít no já mám zúženou trubku a tak taky ščiju každou kapku ihned… prostě lítáš a když musíš na město holt nepiješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9245
11.10.25 18:26
@Anonymní píše: Více

Ahoj, já mám hyperaktivní močový měchýř (plus jiné urologické problémy) už roky. Taky mi nic nepomohlo, vyzkoušela jsem asi 5 druhů léků na močák a úplně bez efektu. Urolog mi taky říkal, že ty léky nejsou moc účinné a že už mi moc nemá, jak pomoci, tak prostě pořád lítám na wc. Ještě je varianta botulotoxin do močového měchýře, já na to měla jít v roce 2020, ale zrušili mi to kvůli Covidu a když jsem pak zvážila všechna pro i proti, tak jsem se pak na to už neobjednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.25 19:53

Zlaté 1-3× za noc na záchod.
Chodím i 8×.

3× jsem šla dnes, když jsem si po obědě na 1,5 hodiny zdřimla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex