Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja bych si s tim někam zašla. Určitě to neni normální.
Je možné, že je to ze stresu, ale vyloučila bych něco závažnějšího. Me se toto stávalo, po pár měsících jsem šla třeba na procházku a najednou jsem zapomněla kam jdu, kdo jsem. Trvalo to jen chviličku, ale vyděsilo mě to. Někdy jsem se bavila s kamarádkou a najednou zase jsem zapomněla a zůstala, jak opařená. Vzpomínání bylo asi jako když se vzbudíš ráno a přemýšlíš, co je za den a co máš na práci. Šla jsem na neurologii a zjistili mi slabou epilepsii. S léky se to vyřešilo.
Tal to mě nikdy nenapadlo. Něco někam dám a o pár vteřin později to hledám, protože to není tam, kam jsem to určitě položila. 2 věci na nákup a vrátil se s jednou. A o tomhle někam jdu a zapomenu, co jsem chtěla, tak je běžná věc a už to tolik neřeším. Když se jí něco takového stane, tak si začnu přehrávat zpětně, co jsem dělala a kde vedly moje kroky.
Dávala jsem to vždy za vinu těhotenství (tam se to začalo zhoršovat) a těm několika rokům na RD.
Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat, zda tu některá nemáte zkušenosti s výpadky paměti nebo mozkovou mlhou při PCOS. Na českých webech toho moc nepíšou, v angličtině jsem pár článků našla, ale nikde nepíšou, jak se to řeší. Můj gynekolog se s,,brain fog" pri PCOS prý jeste nesetkal, ale mě to poslední měsíce opravdu trápí. Občas i úplně zapomenu, co jsem dělala včera, někdy co jsem dělala pred pár minutama. Muž říká, že toho mám jen hodně a že se to stává, že by to neřešil. Myslíte, že bych měla jít na nějaké vyšetření? Upřímně kvůli tomu občas dělám chyby v práci a je to docela stresující, vše musím pořád kontrolovat.