Život s mikročipem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1980
5.2.13 16:22
@Seizdra píše:
To by ti vyplácela pojišťovna? Ty jo, a to se tak jako krade? Nevím co bych dělala s cizím psem :oops: zas pokud máš i to gps, tak to je fajn. A co máš za rasu? A můžeš se podle toho čipu podívat i online, kde je? Nebo to třeba až při krádeží?

No ty bys asi s cizím psem nedělala nic, stejně tak jako já ;) ale prostě jsou plemena, kterých je málo, nebo jejichž zástupci vyjeli ty nej tituly ve světě a po těch psech se prostě jde, existují i organizované skupiny, které vytipují psa, následně jeho majitele… a takových už bylo, kterým se ztratil pes z výstavy. Jenže zase nijak neprokážou že kradený pes je ten a ten, když k němu má doklady a PP majitel, ale to je jiné téma. Kde pes je, zjistím i teď, tohle pojištění se zřizuje v Belgii, v zemi FCI, vyřízení trvá cca tři měsíce. Pokud pes uteče, ztratí se.. pomocí GPS se najde, pokud by se našel u zloděje, tak se zloděj nedoplatí, jsou psi, jejichž cena je nevyčíslitelná přes jejich chovnou, výstavní nebo pracovní hodnotu. Mám chovného plemeníka ČCHP, chovného grandšampiona P - jako jediný královák na světě složil IPOV a chovnou policejní pracovní fenu NO.

A už mlčím, na tohle se zakladatelka neptala, tak jí nebudu zahlcovat vlákno… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.2.13 16:35

@Seizdra psi se kradou i kvůli mnohem banálnějším důvodům - necháš psa před sámoškou, on zmizí, tak zoufale pobíháš po okolí, druhý den vylepíš plakátky, za pár dní ti zavolá hodný nálezce, který pejska našel vystrašeného, zbídačeného, poskytl mu přístřeší, stravu a veterinární péči. Ty si pro psa zajedeš, hodnému nálezci bohatě zaplatíš za veterninární péči, stravu, přístřeší a ještě něco navrch a děkuješ osudu, že jsou na světě dobří lidé. No a hodný nálezce jde druhý den vartovat před sámošku a vyhlížet další oběť…

(Pro tenhle případ ti samozřejmě běžný čip nepomůže, to jen žes nevěděla, co s cizím psem :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.2.13 16:42
@Etcetera78 píše:
@Seizdra psi se kradou i kvůli mnohem banálnějším důvodům - necháš psa před sámoškou, on zmizí, tak zoufale pobíháš po okolí, druhý den vylepíš plakátky, za pár dní ti zavolá hodný nálezce, který pejska našel vystrašeného, zbídačeného, poskytl mu přístřeší, stravu a veterinární péči. Ty si pro psa zajedeš, hodnému nálezci bohatě zaplatíš za veterninární péči, stravu, přístřeší a ještě něco navrch a děkuješ osudu, že jsou na světě dobří lidé. No a hodný nálezce jde druhý den vartovat před sámošku a vyhlížet další oběť…(Pro tenhle případ ti samozřejmě běžný čip nepomůže, to jen žes nevěděla, co s cizím psem :lol: )

No kurňa!! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.2.13 16:51

@Etcetera78 Nebo tak no, ale napsala jsi to hezky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.13 17:55

Jé holky, děkuji za názory. Jsem z Ostravy, takže se mě tato povinnost vyloženě aktuálně dotýká. Vím také jak tuto povinnost obejít, ale nejde mi o prachy, ale především o zdraví našeho pejska, takže si myslím, že podle pozitivních reakcí se není čeho bát. Jen zvládnout tu samotnou aplikaci. Náš pejsek stresuje u očkování, takže toto bude ještě horší za krkem… :cert:. No ale zaujala mě informace o GPS v čipu, to lze? Ale u nás ta možnost asi není ne? A máte některá ten Datamars?

• Citovat
  • Upravit
1980
5.2.13 18:00

Ano, mí psi mají Datamars, jsou to jedny z nej čipů. Aplikace se neboj, je to jen pár vteřin a pejsek odejde v pohodě po svých ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 13:24

Ostrava

A nevíte kdo v Ostravě používá čipy Datamars? Kde mám pejska jít načipovat? Ptala jsem se pár veterinářů a ti používají levnější Virbac (Backhome).

• Citovat
  • Upravit
kocandrle
14.2.13 09:00
@Anonymní píše:
Hezký den, zdravím všechny majitelé malých pejsků. :*

Chtěla bych Vás poprosit o zkušenosti s čipováním u mini plemen psů (čivava, jorkšír, trpasličí špic, krysařík apod.)

Uvažuji o mikročipu datamars polymer (je dražší, snad lehčí a snad kvalitnější), bojím se o zdraví svého psa. Je to mini plemeno, je hubený a váží 2,5 kg, nevím jak zvládne ani tu samotnou proceduru, ale vzhledem k tomu, že to nově přikazuje vyhláška tak k tomu stejně bude muset dojít nebo pokud budeme chtít vycestovat do zahraničí :,(. Mezi těmi mikročipy asi nebude závratný rozdíl, ale děkuji za každé zkušenosti jak Vaši pejsci zvládají život s „rýží“ za krkem. Nevadí jim to? Neuškodilo jim to? Děkuji moc :*.

Spíše počítej s tím, že čip často za krkem nezůstane a až ho budete hledat v místě vpichu, možná bude úplně někde jinde (nepanikařte, až nahmatáte podivný útvar třeba vpředu na hrudi :) ) a k těm obavám - nečipují se pouze psy a kočky, ale i mnohem menší zvířata (např. do 200 g) a stejný typ čipu..

• Citovat
  • Upravit
kocandrle
14.2.13 09:01
@kocandrle píše:
Spíše počítej s tím, že čip často za krkem nezůstane a až ho budete hledat v místě vpichu, možná bude úplně někde jinde (nepanikařte, až nahmatáte podivný útvar třeba vpředu na hrudi :) ) a k těm obavám - nečipují se pouze psy a kočky, ale i mnohem menší zvířata (např. do 200 g) a stejný typ čipu..

pardon - psi a kočky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný