Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj prosim moc o radu. Mame doma osmi letou fenu Argentiny. A momentalne hara, jenze jako kazdy jeji harani, celou dobu ma choutky, kdyz vidi venku psa, tak se muze umlatit aby se k nemu dostala. Verim tomu, ze kdyby se k ni pes dostal, ze by se mu hned nastavila. No to se da uhlidat a ke psum ji nepoustime. Nas spis trapi ze doma furt vyje. A ma sakra pronikavej hlas. Dneska nas vzbudila asi 20×. Je to hruza, a to mame za sebou skoro tyden harani. Nez skonci harat budu asi bez vlasu. Nesetkal jste se nekdo s necim podobnym? Nevite jak mam fenu zklidnit? Stenata nikdy bohuzel nemela. Bydlime v cinzaku a sousedum to urcite taky vadi. Predem dekuji za vsemozne rady.
Hodně zaměstnat přes den? Učit nějaké nové povely, třeba poznat hračku podle názvu a takové, to jim namáhá hlavu hlavně.
Kastrace? Ale u psů tomu moc nefandím… Záleží na vás.
Jestli tomu věříte, co nějaká homeopatika nebo bachovy kapky na zklidnění?
No v osmi letech u vetsiho psa uz nic moc…kastrace je fajn napad ale narkoza v osmi letech by taky mohla byt to posledni co pro ni udelas. stenata uz taky ne…takze asi poradne zabavit…pres den poradne utahat aby spala…pripadne kost poradnou na zabaveni…sebrat hracky…jsou i homeopatika na uklidneni.
No kastrace me uz napadla, jenze pritel o narkoze donedavna nechtel slyset, ted v patk jde / musi na operaci kvuli nadru, tak se ji zkusim zeptat, zda by to mohliudelal zaraz hlavne teda kolik by to stalo. uz tahle operace bude stat petku. Jenomze jak prezit do patku?
Také bych byla pro kastraci ale to co nejdříve vzhledem k věku. Může se to každé hárání zhoršovat a pak už bude na kastraci pozdě ![]()
@Žanysek - tak jestli má nádor a jde kvůli tomu na operaci, tak se zkus s vetem domluvit, jestli by jí nemohli rovnou vykastrovat. Naše měla taky nádory a doktor by to klidně udělal najednou i s vykastrováním. Byla tedy starší a operace se nedožila
.
No zabavit moc nejde.ma zadni nohy nemocny, takze behat moc nemuze, na dlouhy vychazky tak nemuzem, a s hracama si uz taky moc nehraje, zkusm mrknou na ty homeopatika
no s te narkozy mam hodne strach, ale v patek musi, tak ja nevim, me uz umrel jeden pes po narkoze v osmi letech, tak z toho mam obavy.
Jestli jde teď na operaci, tak se fakt zkus domluvit, jestli by jí při jednom neudělali i tu kastraci, pokud je jinak zdravá a zvládla by to. Na takovéhle operaci je nejdražší právě ta narokóza ![]()
Jinak nezbývá než se obrnit a vydržet, případně bych zkusila nějaká homeopatika, kdyby se ti podařilo sehnat někoho, kdo se tím zabývá u zvířat
A to jde na operaci kdyz hara??? to by ji nemeli ani operovat natoz kastrovat!
No to chci prave dnes volat na veterinu, jestli to vadi, domlouvali jsme termin pred tim nez zacla harat. takze by se operovat nemelo?
No já má za to, že když se fena hárá, tak by se žádné chirurgické zásahy dělat neměli. Určitě by jste to měla veteri. hlásit. Pro kastraci je nejvhodnější takové období, kdy jsou pohlavní orgány v klidu. To znamená mimo období hárání a cca 14 dní až měsíc po skončení hárání.
@Žanysek píše:
No to chci prave dnes volat na veterinu, jestli to vadi, domlouvali jsme termin pred tim nez zacla harat. takze by se operovat nemelo?
urcite to posunte…muze z toho byt vic problemu nez uzitku! a pokud pujde pod narkozu tak ji nech aji vykastrovat…to uz moc penez navic nebude…nejvic penez stoji prave ta narkoza
ale utcite pockat…domluv se s vetem.
Tak po domluve s veterinarkou, operace odlozena..myslite ze kdyz ji koupim bylinkovej caj na uklidneni, zklidnilo?
A neknuci treba ze ji neco boli spis? kdyz ma nadory a nemocny nohy apod? me feny knucely spis az pri falesce nez u harani…caj muzes zkusit..ale bude ho pit? zkusila bych sehnat nejaky ty homeopatika spis.