Život s mikročipem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.2.13 14:39

Život s mikročipem?

Hezký den, zdravím všechny majitelé malých pejsků. :*

Chtěla bych Vás poprosit o zkušenosti s čipováním u mini plemen psů (čivava, jorkšír, trpasličí špic, krysařík apod.)

Uvažuji o mikročipu datamars polymer (je dražší, snad lehčí a snad kvalitnější), bojím se o zdraví svého psa. Je to mini plemeno, je hubený a váží 2,5 kg, nevím jak zvládne ani tu samotnou proceduru, ale vzhledem k tomu, že to nově přikazuje vyhláška tak k tomu stejně bude muset dojít nebo pokud budeme chtít vycestovat do zahraničí :,(. Mezi těmi mikročipy asi nebude závratný rozdíl, ale děkuji za každé zkušenosti jak Vaši pejsci zvládají život s „rýží“ za krkem. Nevadí jim to? Neuškodilo jim to? Děkuji moc :*.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35740
5.2.13 14:42

Ja mam ocipovany kocky a je to fakt jak zrnko ryze, jen vetsi jehla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.2.13 14:43

Všichni psy, co znám v Praze, to mají. Nic to není, takový hrbolek.
Buď ráda, když se ti ztratí, zas ti ho najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.2.13 14:48

Já mám očipovanou kočku 2,5kg, žádným způsobem jí to nevadí, ani zavedení čipu nebyl problém :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.2.13 15:02

Já teda četla, že nějakému malému pejskovi se dostal čip do krevního řečiště a posléze do srdce a konečná. Nešel by spíš potetovat? Jako procedury bych se nebála, ale spíš reakce těla, i třeba nějaký zánět, aby se tam nedostal, u takovýho mrněte by mohl být fatální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.2.13 15:12

Anonymní. Dneska se od tetování upouští ( tetovali se jen PP psi, u psů bez PP by nebylo co tetovat ), protože za pár let je někdy skoro nečitelné, dřív záleželo na barvě, kterou se tetovalo. Čipů je několik, samotná aplikace trvá několik vteřin, jehla je silná ale psi jí vesměs snáší perfektně a čip je čitelný po celý život psa, čipuje se na levou stranu krku a neznamená, že necháš načipovat a tím to hasne, čip musíš ještě přihlásit na národní registr, to asi víš. Takže se toho neboj, pokud ti pes uteče, je šance na jeho vrácení o trochu víc reálnější. Já mám psy načipované z důvodu pojištění proti krádeži psa, mí psi mají v čipu GPS, takže by se mi vrátili téměř okamžitě.
A toho, že by čip cestoval, se neboj, to je jeden případ z deseti tisíc při špatné aplikaci a na možnost cestování v tělě psa se ani nikde neptej, tak absurdní otázka by byla k smíchu. Dobře aplikovaný čip je na svém místě celý život psa a nikam necestuje :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
5.2.13 15:29

Naši Kessinku (jorkšírku) jsme nechávali čipovat, když měla kolem 3-4.měs. kvůli baby z protějšího domu, která nás nařkla, že máme její fenku, která se ji zaběhla. No baba úplně tydyt, její fenka měla 7.měs. naše 3,5, její se přezubovala, tak jsem se namíchla a máme Kessku s čipem, v té době měla cca možná ani ne 1,5kg. Čip jde opravdu těžko najít, občas se mi to povede. Více „zpívala“ u očkování u čipování ani nepípla a jehla byla podstatně hrubší. No a od letošního roku se stejně musí nechat všichni psi u nás v Ostravě načipovat (zase nějaká hlava „pomazaná“ vymyslela, ale na čipování nepřispějou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
5.2.13 15:46

Dostali jsme čivavu ve 2 měsících už očipovanou, vážila 500g, takže to lze i u takto maličkých. Teď jsou jí 2 roky a nikdy s tím žádný problém neměla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
5.2.13 15:53

Někde jsem viděla dokument, kde se nechal očipovat novinář, aby věděl, jaké to je. V poho, ale pak přepčítal velikost čipu vzhledem k velikosti psa a ejhle, u malých mezichlebních plemen to bylo, jako pro člověka kelímek hořčice. Ale je to šikovnná zabezpečovací věc, já bych to brala i pro své dítě, etika neetika, než nedejbože trnout roky hrůzou, kdyby se ztratilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
5.2.13 15:56

Sousedovic psovi se sice čip neudržel za krkem, má ho teď na hrudi, ale ne v žíle. Žádné potíže. Tamtomu to asi blbě píchli.
Nebála bych se toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.2.13 15:58

@Baslerinda hele a co ty máš za psy? Předpokládám, že když je máš pojištěny proti krádeži, tak asi ne nic obyč… Vyplatí se to pojištění v porovnání s cenou psa? (netuším cenu ani jednoho)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.2.13 16:00
@Gbedulka píše:
Někde jsem viděla dokument, kde se nechal očipovat novinář, aby věděl, jaké to je. V poho, ale pak přepčítal velikost čipu vzhledem k velikosti psa a ejhle, u malých mezichlebních plemen to bylo, jako pro člověka kelímek hořčice. Ale je to šikovnná zabezpečovací věc, já bych to brala i pro své dítě, etika neetika, než nedejbože trnout roky hrůzou, kdyby se ztratilo…

Já bych taky dala čip i dítěti, viz. únosy děti atd. A možná radši i chlapovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.2.13 16:03
@Seizdra píše:
@Baslerinda hele a co ty máš za psy? Předpokládám, že když je máš pojištěny proti krádeži, tak asi ne nic obyč… Vyplatí se to pojištění v porovnání s cenou psa? (netuším cenu ani jednoho)

Tak mě se sakra vyplatí mít pojištěný psy proti krádeži, kdyby se to stalo, tak se dotyčný ( zloděj ) nedoplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
5.2.13 16:06

Kašlala bych na peníze, pes = pes, člen rodiny, za smrt člověka taky přijdou z pojišťovny peníze, ale život je život. Vím, že srovnání je dost divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.2.13 16:08
@Baslerinda píše:
Tak mě se sakra vyplatí mít pojištěný psy proti krádeži, kdyby se to stalo, tak se dotyčný ( zloděj ) nedoplatí.

To by ti vyplácela pojišťovna? Ty jo, a to se tak jako krade? Nevím co bych dělala s cizím psem :oops: zas pokud máš i to gps, tak to je fajn. A co máš za rasu? A můžeš se podle toho čipu podívat i online, kde je? Nebo to třeba až při krádeží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný