Život v řadovce v satelitu

39
29.7.25 20:30

Život v řadovce v satelitu

Ahoj všem, mám dotaz na obyvatele řadových domů, ideálně někde v satelitu. Pravděpodobně se do jednoho takového budeme stěhovat, jedná se o rezidenční bydlení, tzn. je to uzavřený objekt pouze pro obyvatele domů, nikdo jiný se tam přes zavoru nedostane. Zajímalo by mě, jaké mate vztahy se sousedy, obecně, jste koumnita, znáte jeden druhého, poradate akce a grilovačky? Nebo si každý hledí svého a maximálně se pozdravíte? Jsem docela introvert a upřímně, mě nějaká větší interakce s ostatními děsí.. myslím to v tom smyslu, že po práci a o vikendu chci mit svuj klid a ne se účastnit nějakých sousedských sedánků. Předem děkuji za vaše zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24800
29.7.25 20:39

To přece záleží na vás : v těchto domcích bydlí lidé podobného typu, takže je logické, že někteří extrouši se skámoší a občas si tu grilovačku na terase spolu udělají nebo si pohlídají děti - navštěvují se s dětmi či s páry, rozhodně bych se ale nebála, že půjde o komunitní povinnost ;) je dost lidí, co má po práci rádo klid a soukromí, takže nebudeš za exota, v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
29.7.25 20:44

@Lucy75 děkuji za uklidnění, snad máte pravdu a bude to jak píšete, nechci být černá ovce komunity :roll: asi mám o životě v satelitu trochu zkreslenou představu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.25 21:20

Nesmis se nechat. Kamoska podobne bydli, jen to neni uzavreny objekt a docela ji to semlelo. Zenske se mezi sebou porovnavaji, ktera je vic stepfordska panicka a k pomluve staci uz jenom to, ze na dverich nevisi adventni venec. Kamaradka vlastne existenci cele rodiny toci jenom kolem toho, co je zrovna trendem sousedstvi, aby rodina nevybocovala a lidi si neco nemysleli.

• Citovat
  • Upravit
24800
29.7.25 21:29
@Anonymní píše: Více

jaký si to uděláš-takový to máš
ale chápu, že určitá lajna se tam holt drží, no.. zrovna u té výzdoby domu to platí určitě, pak se taky srovnává vozový park, školy dětí, sporty a koníčky - dospělých i dětí a dovolené, achjono… Ale určitě nebude jediná, kdo tuhle hru hrát nebude, zavře dveře a dobrý.. akorát bude terčem vtípků a pomluv, s tím Stepfordem je to dobrý příměr, já měla husinu z toho filmu s Nicol Kidman, doporučuju
https://www.csfd.cz/…cky/prehled/
ale věřím, že takto zlé to nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.25 08:02

Bydlime v mensim meritku a mne to vyhovuje. Deti si tu muzou litat jak za starych casu, obcas litaji jen ze zahrady na zahradu nebo do baraku, nekdy radi na ulici s kolama atd. My si prineseme obcas sklenicku i na ulici, nekdy grilujeme na terase. A vsichni sousedi tu takto neziji, zvlast bezdetni se s nami nestykaji. Jinym zase nesedne tento styl. Nevadi, stykame se hlavne s temi na stejne vlne.

• Citovat
  • Upravit
1091
30.7.25 08:31

V něčem podobném bydlí kamarádka. Ona i její muž jsou spíše uzavření, nemají mnoho přátel a na nějaké společenské akce je neužije, děti nemají. Jasně místní „Zoufalé manželky“ řeší výzdobu, auta, která má líp udělaný nehty, rty. Ale kamarádka s manželem ne, žijou si prostě po svém. Jediné, co tam řešila, že si v létě dala na balkon afrikány, spíš kvůli odpouzování hmyzu, než, že by je měla ráda. A místní klaka jí měla potřebu vysvětlit, že letos se dohodly, že všechny budou mít růžové truhlíky. Tak jim poděkovala za informaci, že až jí seženou růžové afrikány, že je ráda vymění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.7.25 08:32

Děkuji za příspěvek. S dětmi věřím, ze to musí být super a vidím v tom samé výhody, jak říkáte, děti vám lítají venku a nemusíte mít o ně strach. My děti nemáme, takže doufám, ze tam bude i pár dalších takových :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.7.25 08:40
@z.pepa píše: Více

Ty brďo až tak? To by mě tedy ve snu nenapadlo, ze by mi někdo mohl diktovat, jakou si dát výzdobu. Tady u nas v okolí jsem jeste nenarazila na žádný satelit, který by měl sjednocenou výzdobu. Naopak je to vždy solidní mišmaš🤣Také nemáme děti a žijeme si tak sami pro sebe. Takže s dětnými páry nemáme prostě moc společnou řeč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.25 08:42

@Kukomilko urcite si tam najdete nekoho k sobe ;) A barvu kytek v truhliku nebo kdo ma nivy nehty tu nikdo neresi, ale pravda, ze nebydlime u nejakeho velkeho mesta. Je to tu tbrda vesnice, vedle je statek se slepicemi. Na satelitní slepice bych se vybodla, vside asi nejake budou :)

• Citovat
  • Upravit
39
30.7.25 08:44

Take nebydlíme vyloženě u velkého města a jeste k tomu v Ústeckém kraji :) tak snad to tedy tak horké nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
30.7.25 08:48
@Kukomilko píše: Více

A jaka je cena toho domu? Ta zavora naznacuje, ze to nebude obycejny satelit, ale trosku vice hogo fogo. Takze se tam muze stahovat „honorace“ a tam bych se tech manyru a pomluv bala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56073
30.7.25 08:56

Bydlíme v takovém uskupení domu na konci města, 15 domu. Je to super. Máme společné večírky venku na ulici, lidé normální, fakt se 6× ročně slezeme všichni na takové travnaté ploše mezi domy. Lidé fajn, pomáháme si. Ideal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.7.25 09:12
@jkra tak 15 domu je opravdu hodně málo, to mate úzkou komunitu, tady u nas to bude 48 radovek.
@Tarena píše: Více

No myslím, ze uplne hogo fogo lidi se nebudou stehovat do malé řadovky. Prostředí je to krásné, satelit je jakoby v takovém lesíku, takze vsude okolo příroda, a zaroven je to 5 minut od města, ale domečky jsou malinké. Cena domu je take hodně příznivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
30.7.25 09:17

Mně by to sjednocení výzodby třeba nevadilo, jsem tady v tom taky Zoufalá manželka :-D

Ale zase aby to nevypadalo, že Lucka žije jako poustevník, baví se tam s jednou takovou bio maminkou, pomohla jí s vyrážkou s nějakou konopnou mastí. Ale co vím, tak na kávě byly spolu jednou za ty cca 3 roky co tam bydlí. Ta bio žena je taky introvertní, takže místní klub jí taky nebere.
Co vím, tak krom těch kytek nic neřešila a nejsou ani kvůli tomu na ní nijak zlé, občas jí dokonce některá přinese koláč, kamarádka tortiž nevaří, ani nepeče a jim je jí líto, nebo možná jejího manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí