Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Docela často uvažuji o životě v zahraničí a nejvíce mě láká Rakousko. Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte o nějakých radách, co a jak. Jinak budu velice ráda z odkazy na blogy, případně články věnující se Rakousku. Nejvíce by mne zajímalo, jaké jsou Vaše osobní zkušenosti.
Chtěla bych tu zůstat co nejdéle, pravděpodobně i trvale. Takže založit rodinu a hodně uvažuji, že bych školo (vysokou) dodělala až v Rakousku- tady si vážně jistá nejsem, rady doopravdy uvítám. Moc díky za odpovědi! ![]()
Příspěvek upraven 14.01.17 v 18:53
Ja tu ziju. Na venkově
Dcera tu navštěvuje skolku. Pokud umis dobře němčinu, proč nejit na školu v Rakousku.. Akorat mozna si zjisti, jak to presne maji s podminkama uznani vzdělání z jine země(ČR). Zivot je tu pekny, nemam si v podstate na co stěžovat, no jo, mozna na to, ze nemam české programy
Kdybys chtěla něco konkrétního, tak se ptej ![]()
Tak když jste se rozhodla, že se přestěhujete, jaké byly vaše postupy? Pokud chápete jak to myslím
. Jakože já bych se těžko jenom sbalila a odjela si do Rakouska, určitě se ještě něco musí udělat
A jak to bylo s vaší první prací? Brali vás hned, nebo to bylo to bylo trochu komplikovanější? Liší se hodně rakouská němčina od té německé? Protože jsem se učila převážně tu německou ![]()
Snad jsem Vás přílivem otázek nezavalila, ale i tak děkuju za odpovědi ![]()
Tak co novej rok? Dotahnuti veci do konce? Uz jsi se prwstehovala? Nasla skolu?? ![]()
Abych se přiznala, tak jsem se rozhodla spíše počkat, jak se to vyvrbí. A hlavne jsem se v létě seznámila s mym nynějším přítelem a ten německy umi snad jen dobry den
… A stěhovat se mu taky nijak moc nechce, ale anglicky umi precizně… Takze uvidíme jestli ho nakonec nejak přemluvim na Anglii, tam pojedeme v květnu spolu na týdenní pobyt ![]()
Za rok maturuji a už dlouho uvažuji o životě ve Vídni, obecně Rakousko mě velmi zaujalo, ta mentalita těch lidí je mi bližší než Čechů, ale zároveň vím, že tohle není lehké rozhodnutí - pokud by se mi podařilo dostat na vejšku v Rakousku, tak bych tam i zůstala. Chtěla bych se zeptat, jaké byli vaše začátky v AT? Jak se vám líbí v AT? Zda litujete svého rozhodnutí? Podařilo se vám zapadnout mezi rakouské občany ( najít si přátele)? Děkuji moc za odpovědi ![]()