Život ve Finsku

1169
28.12.15 01:00

Život ve finsku

Hezký večer, zajímají mě názory maminek, které dlouhodobě žijí ve Finsku, popřípadě ve skandinávských zemích. Poslední dva roky jsem nějaký čas strávila i ve Stockholmu, ale to není ono. Jak se vám žije? Nemám na mysli jen finance, ale spíše společenské vztahy, jak vás berou, nové přátele jste našly obtížně nebo naopak lehce? Jste s dětmi doma nebo pracujete? Školky si pochvalujete?

V Helsinkách, kam máme šanci přesídlit, žije už dlouho i můj bratr, ale ty klady/zápory mám potřebu slyšet, resp. přečíst i od nezaujatých lidí. ;);) Já jsem maminka tří malých dětí (2 roky, 1 rok dvojčata), na rodičovské dovolené není ani jeden z nás. Momentálně podnikám ve farmacii a manžel je právník. Právě partner, který je Fin, touží po návratu hodně a já v zásadě nejsem proti - i když Curych, v němž spolu žijeme přes dva roky, se mi nebude opouštět snadno, i když se máme co otáčet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4992
28.12.15 01:42

@simonka07 Nežiji mimo ČR, ale zrovna k Finsku máme vřelý vztah, máme tam kmotra syna.
Zrovna třeba kmotrovstvý je ve Finsku vážná a závažná záležitost.
No, já kdybych mohla, tak jsem ve Finsku okamžitě, ale to bude tím, že tam máme přátele, v Helsinkách a Hamině.
Je fakt, že seveřani jsou opravdu studený, neznají, dle našeho pozdrav, dobrý den, ale když se asimilujete, budete se mít dobře.
Finové jsou rádi za svůj jazyk a švédštinu, kterou se musí učit, berou jako nutné zlo, něco jako u nás byla ruština.
Finsko je nádherné, přeji hodně štěstí. Nicméně, nevím, ale vaše profese jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
28.12.15 08:24

Ja bych do Finska nesla ani za nic. Neziji tam, ale mam hodně nacestovano. A ti lidi ze severu jsou tak studeni, jak ta jejich země. Ale každému vyhovuje něco jiného. Dej sama na sebe. Pokud se ti tam libi. Ja miluji Zeland a Kanadu. A v březnu se na Zeland stehujeme, takže kazdemu se prostě líbí neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí