Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, hledám někoho kdo žije nebo žil ve Franci.
chtěla jsem se zeptat jak se tam žije, lidi atd..
děkuji všem za odpověďi ![]()
Ahoj, jde o to kde ![]()
Je velký rozdíl mezi venkovem a Paříží, severem a jihem…
Taky záleží, jestli tem budeš pracovat, studovat, dělat au pair..
Ty se tam chystáš odstěhovat?
Ahoj žiju v Paříži a hodne casu travim i na jihu Francie, lide jsou stejne jako v cechach dobri i spatni
chystas se do Francie prestehovat?
Ahoj, chtěla bych se tam přestěhovat, hledám spíš venkov. všichni mě odrazuji že je tam draho, a nepři jemní lide
Pro cloveka s prumernym platem z ceske republiky tu samozrejme draho je, ale pokud budes pracovat za francouzsky plat bude to dobre
Venkov je super jake misto sis vytipovala, nebo se budes stehovat podle prace?
Libi se mi Bretaň, ale tam je draho..uvažuji Provence, Auvergne
abych řekla libí se mi cela Francie, chtěla bych tam i pracovat
Ahojte holky
Rada bych se pridala k vasi konverzaci. Je to muj prvni prispevek a moc nevim jak presne to funguje ale snad to vyjde.
Mela bych taky dotaz jaky mate nazor na zivot ve francii. Mame se tam stehovat s manzelem, ktery se v podstate vraci domu protoze konecne nasel praci ve svem oboru. Budeme bydlet v Lyonu. Musim priznat ze se trosku bojim a taky vaham jestli si vubec zvyknu. Ja osobne uz skoro 15 let ziju v anglii a manzela jsem tady i poznala. Prace v jeho oboru v UK byla nemozna najit. Mame uz 20mesicni dceru ktera je i v anglii narozena. Ale co bych rada chtela vedet je co si myslite o zivote ve francii a take zdravotnictvi, jelikoz bych chtela jeste tento rok otehotnet. Rada bych taky treba chtela udrzovat s nekym kontakt kdo proziva podobnou situaci a nebo si ji prozil. predem vam moc dekuji a snad se nekdo ozve.
@Mobidick ahoj cetla jsem tvoje i jine prizpevky o francii, jsi stale v parizi. jestli by jsi byla tak hodna a mela chvilicku a dala mi neco vedet o francii. predem dekuji
@xaviera9 ahoj xaviero, myslim, že se ti v Lyonu bude líbit o moc víc než v Londýně, jsem si skoro jista
zdravotnictvi je super, oproti Anglii, se ti budou mnohem více venovat. Lyon je krásné město z ničeho obavy nemej, kdybys chtěla cokoliv vedet napiš do SZ ![]()
Ahojky, I já se pridávám k diskusi a měla bych dotaz… Mám malé miminko a s prítelem by jsme chtěli změnit bydlení… Chtěla bych se zeptat na kolik zhruba vyjde živobytí v menším měste… Nájem, energie, jidlo a takové ty základní věci… Moc děkuji za jakékoli info.
Ahojky…
chtěla bych se optat na nějakou web stránku kde bych právě našla vse ohledně pojištění apod.ve Francii? Mám v Nice přítele a v září se narodí mimco, ktere ovšem budu rodit v ČR a přestěhování hrozí az tak po novém roce…čili bych byla ráda za každou radu ohledně papírování…předem díky
Ahoj, strašně ráda bych věděla jestli se ve francii hledá dobře práce?