Emigrace do Norska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
saminomimino
30.12.12 15:31

Emigrace do Norska

Ahoj všem, už dlouho uvažujeme o změně země, tady je to od desíti k pěti a celkově je tu spousta věcí co nám vadí, hlavně kvůli dětem. Naše „Nová země“ jako favorit, je Norsko, mimo jiné i pro to že není v EU ale důvodů je samozřejmně více. Nechci tu ani tak slyšet, že jsme naivní, a že máme iluze a že to tak jednoduché nebude, to víme, nenapdalo nás to včera a zítra nebalíme kufry, víme že základem je řeč, když je řeč, je práce a celkově jsme si vědomi nesnadného úkolu :mrgreen:
Hledám tu dobrou dušičku, která nejlépe emigrací prošla, i třeba že se tam provdala, za každé info z vlastní zkušenností budu velice vděčná a za vše co by mohlo komplikovat či pomoct k začátku života v Norksu. Děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Siluet
30.12.12 15:34

@saminomimino obdivuji vaše rozhodnutí a moc vám fandím a držím palce :potlesk: taky to mám chuť tady zabalit

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
30.12.12 15:44

Norsko je dobry tip, nám se líbí Švýcarsko, trochu i Rakousko. Jednu dobu Austrálie nebo Novy Zéland. chceme zmenu kvůli nemožnosti vydělat více peněz, zvyšování dani a málo svobody ve vlastních rozhodnutích.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
30.12.12 15:44

@saminomimino já nemám zkušenost, ale není to tady zas tak hrozné, a hlavně v každé zemi je něco ;)

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
30.12.12 15:45
@Janeet píše:
@saminomimino obdivuji vaše rozhodnutí a moc vám fandím a držím palce :potlesk: taky to mám chuť tady zabalit

díky, jako poslední politické dění a celkově nátura národa, už nás „zvedla ze židle“,máme tu sice koupený nový domek, jsme tu 6 měsíců a zpětně toho i lituje, že jsme měli vypadnout hned, teď ale aspoň máme více času se na to připravit a máme v domě slušný kapitál

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
30.12.12 15:47
@kaštinka píše:
Norsko je dobry tip, nám se líbí Švýcarsko, trochu i Rakousko. Jednu dobu Austrálie nebo Novy Zéland. chceme zmenu kvůli nemožnosti vydělat více peněz, zvyšování dani a málo svobody ve vlastních rozhodnutích.
Švícarsko je docela problém že tam cizince moc neberou, známá kdyby se tam neprovdala, říká že by tam byla nešťastná, my chtěli Dánsko, tam se nám hrozně líbí i školstvý, pak Kanada ale ta už je moc daleko, kvůli rodině, Australie je náš dávný sen ale to by bylo moc silné kafčo pro nás..
A co si budeme povídat tady je to bordel, rasismus naopak, prostě cizinec ve vlastní zemi
  • Citovat
  • Upravit
saminomimino
30.12.12 15:48

Teď vidím tu hrubku, oprava Švýcarsko!!

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
30.12.12 15:49
@K.Black píše:
@saminomimino já nemám zkušenost, ale není to tady zas tak hrozné, a hlavně v každé zemi je něco ;)

máme své důvody proč pryč, upřímně nepotřebuji slyšet že to tu není tak hrozné, nám toho tu vadí dost, už jen i třeba školstvý, dítě bych tu do ZŠ nedala, ale o tom tahle diskuze není :pankac:

• Citovat
  • Upravit
K.Black
30.12.12 15:52

@saminomimino pardón.

• Citovat
  • Upravit
1381
30.12.12 15:54

…za me-jedine svycarsko :pankac: :pankac: :pankac:…zacatky tezky, zije se tu bozsky, uzasne pracovni klima, moralka, slusnost…a domu, coby kamenem dohodil, takze kdyz je chut na dobry pifko a pokec s bliznima svyma, jsem tam za 7hod..nejlepe se tu chytnou zdravotnici a vysokoskolaci nemecky ci francouzsky mluvici…jinak je problem se tady zahackovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
30.12.12 15:54

Máme to podobne (skolství, zdravotnictvi..) držím palce, aby se někdo ozval, kdo dá tipy, budu to tu číst. A opravdu, pokud člověk nema děti, neni to tu tak hrozny. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1381
30.12.12 15:55

svycarsko

…za me-jedine svycarsko :pankac: :pankac: :pankac:…zacatky tezky, zije se tu bozsky, uzasne pracovni klima, moralka, slusnost…a domu, coby kamenem dohodil, takze kdyz je chut na dobry pifko a pokec s bliznima svyma, jsem tam za 7hod..nejlepe se tu chytnou zdravotnici a vysokoskolaci nemecky ci francouzsky mluvici…jinak je problem se tady zahackovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
30.12.12 15:55

Skolství!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
30.12.12 15:58

Jezisku, to je presvajcovano :mrgreen:…to mluvi za vse :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
30.12.12 15:58
@K.Black píše:
@saminomimino pardón.

nezlob se ale vadí mi že člověk založí jakoukoliv diskuzy a nikdy nikdo neodpoví k tématu a všude milion radílků, nemyslím to zle ale pokud nemáš nic vyloženě k tématu, tak tvoje subjektivní pocity jsou mi fuk :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová