Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Angua nj treba se sem chce stehovat uz zitra
tak je z toho nervozni =)..
kazdopadne kdybyste nahodou damy sly kolem norska tak dejte vedet! Rada pohostim kafickem a necim k zakousnuti =) ![]()
@Angua ja bych tedka brecela
mame uz od vcera kousek nad nulou a taje nam velka zasoba snehu
.. tak to doufam ze se nekdy prijedes zase podivat!
Dneska jsem zakládala diskuzy https://www.emimino.cz/…rankovani/7/?… a je to tady a pak že lidi odsud neutíkají
plno lidí tam píše, že se jim plno znamých spíš vrací, mě se odstěhovala ségra do Anglie, sousedi do Irska, USA a taky Anglie. Plno mých spolužaček je v Rakousku a německu.
@Baba píše:
A dyť ji nechte si tu hubu nabít
Ale nevím, jestli je pro zakladatelku vhodné zrovna NorskoEvidentně je rasistka. No bude koukat
Tak nějak - zakladatelka je naštvaná na ČR, chce zkusit, zda to jinde není lepší či zajímavější, tak proč jí to vyvracet - rozhodnutí o přesídlení se s dětmi za hranice (kor tak daleko) se nedělá za dne na den v afektu..
Třeba se vrátí zpět a bude si pak víc vážit naší země, a třeba tam zůstane a zjistí, že je to tam opravdu lepší - co my víme? ![]()
Jeden můj kamarád si takhle s manželkou vycestoval na čtyři roky do Španělska - jakožto astrolog si to vše krásně propočítal, že to je pro něj ideální země, kde se vše spraví… No a spravilo - zjistil, že doma mu bude líp, tak se vrátili, již s dvěma dětma do ČR a on je tu teď nebývale spokojen, protože vše vidí „novýma očima“
![]()
@Zuzee87 píše:
tjn to tedy budeje tady silene moc somalcu a dalsich a arabu..
Arabové a černoši jsou snad už úplně všude
Zlatí naši cikáni - jak já je mám ráda poté, co jsem v cizině narážela na černošské čtvrti, kam bych se bála vlízt i za dne a s chlapem.. ![]()
Méžná fakt nevíme, jak je nám tu v tom zaprděným Česku dobře ![]()
Já jsem se nechtěla vyjadřovat OT, ale když tu čtu poslední příspěvky, tak mně to nedá…
Proč lidi tak haní obyvatelé zde a říkají, že se stydí, že jsou Češi? Copak tím tedy nehaní i sebe, že jsme takoví a takoví? Nebo se považují za takovou exkluzivitu, že oni jsou jinačí? Podle stylu psaní (a ani nehodnotím tedy gramatickou úroveň) bych řekla, že zakladatelka bude dost podobná těm, za které se stydí, minimálně hrubšího zrna. A vážně mě dojímá ta naivita, kdy člověk tady nemá zaměstnavateli co nabídnout a kdekoliv v cizině na něj čekají s otevřenou náručí. Ještě s tím, že jazyk za pár týdnů zvládnou, nou problema!
Ale já to všem přeji, ať se jinde uchytí. Já na to koule nemám, na to jsem tady moc zakořenila. Holt jsem asi patriot se vším všudy a i když nadávám kudy chodím, tak svým způsobem jsem Češka jak poleno. ![]()
@KatkaX no zrovna norstina prave za par tydnu ani hodne blbou nahodou
a bez poradne norstiny zadna poradna prace. Taky jsem hrda na to ze jsem z CR i kdyz ziju v Norsku.
![]()
@Amber_1977 ono jde hlavně o povahu. Moje máma se podruhé vdala / za Vaška / a ten Vašek má sestru, která se odstěhovala na Madagaskar
. Civilizace žádná, hlína, chatrče, domorodci, lemuři, hadi, pavouci a písečný blechy… nejbližší město Ampasimanjeva 40km bahnitou cestou pro nákup. Do ČR by se nevrátila prý ani heverem je tam už 19 let a má tři děti s Malgašem. Sem létají 1× ročně za rodinou na 2 měsíce. Každej jsme nějakej ale já bych tam nežila ani půl hodiny ![]()
@Amber_1977 píše:
Arabové a černoši jsou snad už úplně všude![]()
![]()
Zlatí naši cikáni - jak já je mám ráda poté, co jsem v cizině narážela na černošské čtvrti, kam bych se bála vlízt i za dne a s chlapem..
Méžná fakt nevíme, jak je nám tu v tom zaprděným Česku dobře
presne. I kdyz nehazim vsechny do jednoho pytle vyjimky se najdou!
![]()
Ale zase je dobrý, že děti umějí Malgašsky, francouzky / to je tam úřední jazyk / anglicky a čínsky. Děti chtějí studovat tady ![]()
@Zuzee87 píše:
@KatkaX no zrovna norstina prave za par tydnu ani hodne blbou nahodoua bez poradne norstiny zadna poradna prace. Taky jsem hrda na to ze jsem z CR i kdyz ziju v Norsku.
![]()
S norštinou nemám žádné zkušenosti, takže to jsem jen střílela od boku, nicméně zvládám 3 jazyky a ač si myslím, že mně jazyky docela lezou do hlavy (přiměřeně), tak s nulovou angličtinou jsem byla schopná existovat po půl roce v USA. Existovat = mluvit. Takže já za sebe si myslím, že taková myšlenka frčet pryč je prostě úplně kuku. Ze zkušeností z okolí - buď člověk dostane nabídku pracovat jinde a nejede tam jako neznámý člověk, ale jede pracovat třeba do firemní pobočky - to je super. Nebo má práci a je opravdu dobrý ve svém oboru, ale neznalost jazyka je dost handicap a začíná od píky - byť ve svém oboru, což musí být pro odborníka dost těžké. Nebo nemá moc příležitostí tady a nebude je mít ani jinde.
Ale tak vidíš - to bylo skepse, že nikdo z Norska sem nechodí a vida vida! Konečně někdo, kdo se dle kritérií zakladatelky může do diskuse bez obav zapojit! Já jistě dostanu pohrabáčem za svoje úvahy mimo mísu!
@Alčák1
![]()
Nevím proč, ale teď jsem si vzpomněla na ten film Bílá masajka - jak si ta bláznivá američanka, či co to bylo, vzala po pár týdnech Masaje a malovala si, jak jí bude blaze v jurtě uprostřed pouště
![]()
@Amber_1977 je to fakt hustý
když přijely před cca 5 lety, malá byla samá jizva. Tak jsem se ptala co to je a bylo mi řečeno, že jsou tam úseky čistých pláží a pak úseky pláží s písečnýma blechama a malá tam vlezla. Oni se ti ty bestie vryjou pod kůži a dělají si tam cestičky a jak tam ser… tak to strašně svědí. Vyndají se jen tak, že se nařízne kůže a ta potvora se vyndá
v oceánu se nekoupou jsou tam žraloci a každou chvíli jim vleze do obydlí nějaká havěť, minule zabíjeli gumákou tarantuli
ZLATÝ ČECHY, MILOVANEJ KŘIŽÁK A VŠI V HLAVĚ
Sice mě taky štve politika a jiný věci ale než tohle ![]()
@Alčák1 píše:
ZLATÝ ČECHY, MILOVANEJ KŘIŽÁK A VŠI V HLAVĚ![]()
![]()
Jo tak tohle mně připomíná cedulku, která visí u nás ve školce:
VE ŠKOLCE MÁME VŠI. Zkontrolujte dětem hlavy
![]()
Jó, doma je doma!! ![]()