Emigrace do Norska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
30.12.12 16:35

@saminomimino Vyvdané ségry přítel je Nor, už šestým rokem žije tady v ČR - zeptám se ho, proč odešel k nám :lol:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
30.12.12 16:38

@webparazit Jo a obávám se, že byste se tu necítili bezpečně, policice u nás je oproti UK.. No, je to tu dost jako na „divokém západě“.. Takže opravdu zvažuj pořádně, UK ve smyslu ochrana práv svých občanů, jejich bezpečí, vymahatelnost práva + úřady funguje o několik významných levelů lépe než ČR. Jediné, co mají prokazatelně mnohem horší, je to zdravotnictví. Tak nevím, zda je to dobrá výměna :think:

• Citovat
  • Upravit
7438
30.12.12 16:38

@Amber_1977 Diky moc :hug: Hull znam, jezdila jsem tam pracovne a je jen hodinku a neco od nas :palec:

No s tema papirama: v zari jsem letela do CR zaridit hypoteku na dum, po tom, co jsem si skoro dva mesice psala s hypotecni poradkyni… no nejak mi zapomela zminit, ze budeme potrebovat odhad stavajici a budouci ceny domu (chteli jsme koupit a rekonstruovat) a k tomu budu potrebovat plany. :cert: Porizovaci cena zhruba 40 tisic a neni jiste, ze nam hyposku banka da. I kdyz rikaji, ze ano, ze na nase prijmy i 10 milionu, ale nejsem hloupa a naivni. Ale rikali, ze na anglicke prijmy nam pujci, jen budou pocitat 80 procent, misto 100.

Vysokou skolu nemam, mam jen stredni s maturou (jako kazdy v dnesni dobe), pracovala jsem v ruznych oborech, ale muj sen byl dostat se do logistiky, kde pracuji. Napred jsem si udelala ridicak na nakladak a jezdila, ted delam manazerku kvality pro prepravni spolecnost. Nepocitam, ze bych zacinala hned na manazerske pozici, ale snad mam nejake zkusenosti, ktere by popripade budouci zamestnavatel ocenil. Anglictinu taky nejakou mam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
30.12.12 16:46

@webparazit Zatím nejlépe půjčují Česká Spořitelna a GE Money Bank - to jsou takové trochu jistoty, když už se jinde člověk nechytne, ale jsou to pěkní vydřiduši.
Být tebou, v první řadě zkusím naše nováčky - AirBank, ZunoBank, ti by mohli mít nastavená příjemnější pravidla z hlediska poplatků a úrokových sazeb, i když to zpracování asi bude náročnější co do podkladů od vás.. 80% je hodně slušný, to jsem čekala, že se u vás budou cukat..
No, jinak Hull je průměrné české město - takže, abys věděla, do čeho lezete :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
35730
30.12.12 16:49

Mno a co muzes te zemi nabídnout? Umíte aspoň anglicky?
Budeš potřebovat pracovní povoleni, povoleni k pobytu..
Našla jsem tohle http://mylittlenorway.com/…e-in-norway/ jinak si najdi stránky expat

Příspěvek upraven 30.12.12 v 16:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.12.12 16:53
Školství, hlavní je, že jinde nemají i/y
@saminomimino píše: Švícarsko je docela problém že tam cizince moc neberou, známá kdyby se tam neprovdala, říká že by tam byla nešťastná, my chtěli Dánsko, tam se nám hrozně líbí i školstvý, pak Kanada ale ta už je moc daleko, kvůli rodině, Australie je náš dávný sen ale to by bylo moc silné kafčo pro nás..
A co si budeme povídat tady je to bordel, rasismus naopak, prostě cizinec ve vlastní zemi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.12.12 16:56

„Posázaví“ jako „stavení“ - Jouzo…" ;) (mladší ročníky prominou - taková malá vzpomínka na Tomáše Holého a Danu Vávrovou… :andel: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
30.12.12 16:57

@Jura007
ježíš, přesně tohle jsem slyšet nepotřebovala, chápete založení diskuze, právě zbíráme informace jak to je, kdo to zažil či si tím prošel, tahle vaše story je sice báječná ale, vy asi žádnou zkušennost nemáte nebo ano??vyloženě se tu snažíte mi to tu vymluvit, já nikde neříkám že je to snadné, odjet, ale neymslím že když tam slušný člověk přijede pracovat bude tam terorizován úřady…
Na úřadě nic o statusu neříkala, pokud tam jako slušný občan odjedu pracovat a budu tam mít rodinu, legální práci atd, žádný status nikdo nezmiňoval

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
30.12.12 17:04

@webparazit tak upřímně z Anglie bych chvátala a raději jela do ČR co vím od známích není tam lehké žití, jinak co se nám nelíbí na ČR, to může být čistě subjektivní, nemusí to vadit třeba Vám, já bych se tu rozepsala, důvodů je mnoho, politická situace, problém sehnat zaměstnání a to zdůraňuji že pracovat chceme, cítíme se tu cizinci ve vlastní zemi, upřímně celkově česká nátura, lidi si jen závidí pomlouvají okrádají, po poslední věci co se nám stala už fakt nemůžeme uvěřit že je to vůbec možné, nelíbí se mi nše školství, a celkově, opravdu hodně věcí, taky si uvědomujeme že když půjdem pryč budeme tam cizinci, proto neříkám, ano změníme zem, ale pokud existuje reálná možnost že moje děti budou někde šťastnější, tak neváháme ani minutu

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
30.12.12 17:05

@Jura007 věřím že údaje co poskytlo Norsko jsou pravdivé, oni nám jen jejich stanoviska dali

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
30.12.12 17:05

@Amber_1977 díky :lol:

• Citovat
  • Upravit
18305
30.12.12 17:07

@saminomimino No, snažil jsem se o vyjasnění základních pojmů. To vyjasnění mělo sloužit k tomu, abychom o stejných věcech mluvili stejným jazykem. Jak vidím, tak nechápete. Zkuste si to představit obráceně: Ukrajinka, která je nespokojená se situací ve své zemi, se rozhodne odjet do ČR, protože všichni říkali, jak je to perfektní země a jak se tam dá vydělávat. Tak jede. Bez víza, s minimem peněz. Zadrží ji cizinecká policie… a co myslíte, že následuje?

Opravdu má vaše rodina Norskému království co nabídnout? Víc, než pracovní sílu vašeho manžela? Jak jste si mohla z mého příspěvku všimnout, i tam existuje něco jako ochrana pracovního trhu.
No, přeju vám, ať se vám daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
30.12.12 17:09

@pikola ano anglicky umíme a než bychom tam odjeli chceme umět i norštinu aspoň na komunikativní úrovni, pracovní povolení není potřeba, to už máme zjištěné, pouze pokud tam chceme zůstat déle jak 3 měsíce je potřeba nějké papíry doložit, povolení k pobytu taky zrušené, máš zastaralé informace, a jak sis jistě všimla nehledám tu rady tohoto tipu zháním člověka co tam žije nebo žil nebo se stěhuje a podobně, veškěré další info máme dávno zjištěné, nepotřebuji tu nikomu dokazovaz že nejsem debil

• Citovat
  • Upravit
69235
30.12.12 17:12

Jura má pravdu, ve všem, představuješ si to jak Hurvínek válku a absolutně odmítáš jakýkoliv jiný názor, nebo třeba jen úvahu o složitosti začínat život jinde, než je ten: Jo jo jo, parádní nápad, sbalte tři malé děti a hurá, čekají na vás, vždyť jste slušní lidé. To jsou i Rumuni jako stát EU, všimli jste si někdo nějakého s vlastním domem, hezkou prací, jak se mu tady krásně žije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35730
30.12.12 17:13

@saminomimino no tak pardon, nebuď hned agresivní. Tak hodně štěstí.

Příspěvek upraven 30.12.12 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová