Emigrace do Norska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2752
31.12.12 00:20

@KatkaX To zní, jako by měli vši ti ve školce :lol: vzala bych dítě do podpaží a prchala pryč :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
31.12.12 00:23

Napíšu k tomu jedno: KDO CHCE KAM… :lol: já si budu hezky sedět doma za pecí a ať se každej stěhuje kam chce, hlavně ne ke mě do baráku :lol: :lol: :lol: jdu spát tak dobrou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
31.12.12 00:23
@Alčák1 píše:
@KatkaX To zní, jako by měli vši ti ve školce :lol: vzala bych dítě do podpaží a prchala pryč :lol: :lol: :lol:

Hele, já nevím konkrétně, kdo tam ty vši má. Prostě je tam mají a basta. Zas to tolik nehrotím, do práce musím, školku potřebuju a když budou vši, tak budou vši. (PS: má tolerance je velmi ovlivněná mým slaměným vdovstvím dnes a též Ryzlinkem vlašským :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
31.12.12 00:25
  • Citovat
  • Upravit
2752
31.12.12 00:25

@KatkaX jo v pohodě :lol: :lol: :lol: já jsem doma sama skoro furt. Manžel odjel 26.12.do práce do Polska a vrátí se až 7.1., takže to moc dobře znám :mavam: ale já raději grepový pivo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
31.12.12 00:40
@Alčák1 píše:
Ale zase je dobrý, že děti umějí Malgašsky, francouzky / to je tam úřední jazyk / anglicky a čínsky. Děti chtějí studovat tady :)

tyyy jo tak to je drsny! Ty znalosti deti! 8o 8o

@KatkaX tjn a to norstina je fakt silenost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
31.12.12 01:00

:mrgreen: vidím, že se rozběhla pestrá silvestrovská diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adasska
31.12.12 03:13

Super volba

Není náhoda, že jsem ne této diskuzi. Píšu pouze proto, že Norsko je můj sen. Dříve jsem snila o Španělsku a Portugalsku. Norsko je skvělá volba. Přeji hodně štěstí. Taky bych jela a to hned. :dance:

• Citovat
  • Upravit
oukidouki
31.12.12 09:59

Ahoj, nechtěla jsem reagovat, ale musím, ačkoliv to není k tématu!!!

Chci se zastat zakladatelky, jasně napsala, proč zakládá diskuzi a poprosila, ať zde nepíšou ti, kteří tu zkušenost nemají, přesto…a to právě vůbec nechápu, je tady mraky příspěvků spíše k její osobě a nápadu, než k tématu…

Tak si o tom myslete svoje a nepište, když o to zakladatelka nestojí, ona nestála o vaše názory!! ona stála o informace týkající se pobytu v Norsku, jasně to napsala. A vůbec se nedivím, že se jí to nelíbí, proč ji za to kritizujete, píšete, že jsou to dobře míněné rady atd…kdo o ně stojí? kdyby napsala, že stojí o vaše názory, tak ano…pak jsou vaše rady a názory oprávněné, ale proč proboha má každý potřebu se hned vyjadřovat?? nechte ji být, mně vůbec nepřipadá, že by se chovala jako hvězda atd…prostě má určitý názor na naši zem, na naše lidi, na naši mentalitu a má své sny, plány a cíle a víte co? já si zase myslím, že když člověk něco hodně chce, tak to dokáže, dříve či později, tak proč by ona nemohla s celou svou rodinou v pohodě žít v Norsku, určitě to nebude jednoduché, ale jednoduché žití není nikde ani u nás, pochopila jsem, že už asi v zahraničí žila, tak sama ví nejlépe, co to může obnášet, já ji chápu, také máme své plány, když by se mě zeptala na můj názor na danou věc, tak bych jí ho napsala, ale neptala se, chce zde příspěvky lidí, kteří v Norsku žijí, zvolila internet, protože zde chodí mraky mamin, které žijí všude možně, tak proč ne třeba v Norsku a dočkala se něčeho, o co zájem neměla…

• Citovat
  • Upravit
216
31.12.12 10:27

Osobní zkušenost

• v Norsku se i na Čechy koukají jako u nás na Ukrajince a Mongolce
  • pokud nejste kvalifikovaní odborníci, což asi nejste, když tu máte problémy s prací, tak jste odsouzeni na nejpodřadnější práce za pár šupů s nulovou společenskou prestiží (farmy, rybáři, na ropné plošiny radši zapomeňte rovnou)
  • Norsko je etrémně drahá země, pro začátek to chce extrémně velkou rezervu
  • Norsko je absolutně konzervativní země, co má ráda svůj klid, jako turisti dobří, ale nikdy vás nepustí mezi sebe, i když budete milí a slušní
  • vaše děti budou cizáci a budou zařazovány do skupin s araby a poláky = přistěhovalci
  • pokud nebudete mít oba stálou a kvalifikovanou práci, máte vážný problém (smlouvy dělníkům a přistěhovalcům jsou krátké nebo rovnou na černo)
  • počítejte s tím, že nápad odstěhovat se za nekvalifikovanou prací do Norska, alespoň na pár měsíců, má asi 5 milionů lidí ročně, budete jedni z nich a práce bude vzácná nebo extrémně nevýhodná

Norsko je krásná země, ale neidealizujte si ji. A pokud tam něco nesnáší tak jsou to netolerantní našlapávací cizáci, počítej s tím, že tam přežiješ jen když budeš skákat, jak oni pískají.

Nicméně fandím lidem, kteří si jdou za svými sny a pro všechny to bude cenná zkušenost - akorát děti nechte ať si na Čechy udělají názor sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
31.12.12 10:29

@oukidouki Ano, ale sama začala napadat ostatní příspěvky a urážet Čechy a to tedy přehnala :cert:
Stejně uz sem nechodí. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
31.12.12 10:29
@KatkaX píše:
@saminomimino Prosim, odkud je ta informace?

http://norge.cz/…ace-v-norsku

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
31.12.12 10:37
@oukidouki píše:
Ahoj, nechtěla jsem reagovat, ale musím, ačkoliv to není k tématu!!!

Chci se zastat zakladatelky, jasně napsala, proč zakládá diskuzi a poprosila, ať zde nepíšou ti, kteří tu zkušenost nemají, přesto…a to právě vůbec nechápu, je tady mraky příspěvků spíše k její osobě a nápadu, než k tématu…

Tak si o tom myslete svoje a nepište, když o to zakladatelka nestojí, ona nestála o vaše názory!! ona stála o informace týkající se pobytu v Norsku, jasně to napsala. A vůbec se nedivím, že se jí to nelíbí, proč ji za to kritizujete, píšete, že jsou to dobře míněné rady atd…kdo o ně stojí? kdyby napsala, že stojí o vaše názory, tak ano…pak jsou vaše rady a názory oprávněné, ale proč proboha má každý potřebu se hned vyjadřovat?? nechte ji být, mně vůbec nepřipadá, že by se chovala jako hvězda atd…prostě má určitý názor na naši zem, na naše lidi, na naši mentalitu a má své sny, plány a cíle a víte co? já si zase myslím, že když člověk něco hodně chce, tak to dokáže, dříve či později, tak proč by ona nemohla s celou svou rodinou v pohodě žít v Norsku, určitě to nebude jednoduché, ale jednoduché žití není nikde ani u nás, pochopila jsem, že už asi v zahraničí žila, tak sama ví nejlépe, co to může obnášet, já ji chápu, také máme své plány, když by se mě zeptala na můj názor na danou věc, tak bych jí ho napsala, ale neptala se, chce zde příspěvky lidí, kteří v Norsku žijí, zvolila internet, protože zde chodí mraky mamin, které žijí všude možně, tak proč ne třeba v Norsku a dočkala se něčeho, o co zájem neměla…

Díky, škoda že ty nemáš něco k tématu, určitě bych se od tebe něco dozvěděla, tady od dam jsem se akorát dozvěděla spoustu urážek a dalších věcí o své osobě, ale nikdo mi neřekl nic o životě v Norsku :(

• Citovat
  • Upravit
1313
31.12.12 10:39

Tohle je presne duvod proc uz se tady na nic neptam!!!
Napisu dotaz a odpoved zacina to ti neporadim.

Zakladatelka se jasne zeptala a misto toho se tady resi vsi ve skolce.

Napisu to jeste jednou - muj starsi bratr do Norska odesel pred pul rokem s pritelkyni a 2,5 letym ditetem.
Oba pracuji, neter chodi do skolky, norstina pry neni tak tezka a jsou tam spokojeni.

Ja jsem v Irsku, zacatky nejsou lehke nikde ale chci zustat tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
31.12.12 10:40

@badela urážet Čechy? a čím jako, že jsem vyjádřila svůj názor na českou náturu, víš, ty jsi přesně jeden z mnoha lidí díky kterým chceme odejít…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová