Život ve Španělsku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35764
8.3.17 09:19

Pokud jste mladí a chcete dobrodružství proč ne. Ale já bych s přítelem aby dělal skladníka nejela. Ale každý má jiné hodnoty. Spíš si spočítej tě jak vyjdete pokud ty práci nenajdeš. Platit ti pojištění v cz atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
8.3.17 09:21
@pikola píše:
Pokud jste mladí a chcete dobrodružství proč ne. Ale já bych s přítelem aby dělal skladníka nejela. Ale každý má jiné hodnoty. Spíš si spočítej tě jak vyjdete pokud ty práci nenajdeš. Platit ti pojištění v cz atd.

proč ne? Ten jeho kamarád tam dělá skladníka taky a vydělá si dost :) Nevím teda kolik, ale živí rodinu, má manželku a dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
8.3.17 09:24

@juliettee To je určitě velká výhoda.
Jinak základy španělštiny za p roku zvládnete, jeden z nejlehčích jazyků.
Počítejte s tím, že o prvotním nadšení to bude chvíli boj (nic nebývá tak růžové, jako v představách), ale když vás tady nic nedrží, je to opravdu šance. Když nic jiného, naučíte se skvěle jazyk, naučíte se zvládat různé nové životní situace a to se vám pak vrátí i až budete zpět v ČR.
U Barcelony je to všeobecně jedno z těch lepších míst. Pokud je přítel v práci spolehlivý, pracovitý a nevadí mu přesčasy, tak si slušnou pozici v předem domluvené práci zajistí. Počítej s tím, že ty to budeš mít slušně těžké, protože mladých nezaměstnaných bez nějaké odbornosti typu lékař je i v okolí Barcy kolem 20-25%. Pokud budeš v blízké dojezdové vzdálenosti do města, co spoupracovat s nějakou českou cestovkou nebo tam fungvat jako průvodce pro české turisty? Klidně ve stylu https://www.tasteofprague.com/ .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
8.3.17 09:24
@juliettee píše:
proč ne? Ten jeho kamarád tam dělá skladníka taky a vydělá si dost :) Nevím teda kolik, ale živí rodinu, má manželku a dvě děti.

Tady taky skladník živí dvě děti. Musí. Možná se ti to bude zdát v přepočtu jako hodně na český plat, ale takhle to brát nemůžeš. Minimální i mzda je nějakých 750e, což se zdá asi hodně na české, ale zas tak super to není. Zjistí si co nejvíc v číslech, spočítej si náklady. Takhle se těžko radí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.3.17 09:29

Manžel pracoval ve Španělsku 2× půl roku, přivezl si docela dost peněz, ale už je to nějaký rok zpátky… můžu se poptat, až přijede :kytka: napiš mi SZ, ať na to nezapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
8.3.17 09:32

@Premek_Orac přítel je pracovitý, přesčasy dělá i teď, takže by mu to nevadilo určitě. Já říkám no, že nevím ještě co bych dělala já, ale klidně pro začátek jen nějaké pomocné práce, asi bych brala cokoliv. Jinak díky za odkaz, kouknu na něj :) Ještě si musím zjistit jak daleko bysme byli od Barcelony, případně bych klidně dojížděla, ale záleží na té vzdálenosti.

@pikola určitě, já pořád koukám různě na internetu a čerpám info, snažím se zjistit toho co nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
8.3.17 09:33
@radkka píše:
Manžel pracoval ve Španělsku 2× půl roku, přivezl si docela dost peněz, ale už je to nějaký rok zpátky… můžu se poptat, až přijede :kytka: napiš mi SZ, ať na to nezapomenu.

to by bylo super, díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.3.17 10:07
@juliettee píše:
to by bylo super, díky :hug:

Ale asi spíš až zítra, kdybych se neozvala, neváhej se připomínat, jsem skleroza :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
8.3.17 10:09
@radkka píše:
Ale asi spíš až zítra, kdybych se neozvala, neváhej se připomínat, jsem skleroza :oops:

To je v pohodě, asi jsme na tom stejně :lol: napíšu si poznámku že ti mám napsat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
8.3.17 10:28

Jela bych. Není vše jen o penězích a výdělku - určitě Vám to dá mimo jiné i spoustu zážitků a zkušeností. Vždyť kdybyste zjistili, že to tam tak růžové není, nikdo neříká, že se nebudete moct vrátit zpět do ČR. A nebo zkusit jinou zemi. Pokud tady nemáte závazky, neřešíte do toho děti, péči o staré rodiče… vrhla bych se do toho po hlavě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
8.3.17 10:29

Vydat se do Španělska za prací bez znalosti španělštiny je IMHO úplný nesmysl, protože s angličtinou tam nepochodíte (já mám špatnou zkušenost i s velkými městy jako je Madrid nebo Zaragoza, anglicky tam mluví leda tak oficina de turismo). Při výši nezaměstnanosti mezi Španěly bych si to jako nemluvící Češka nelajzla.

Ještě edit pozn.: zkušenosti z několikaletého střídavého pobývání ČR-Španělsko, ve Španělsku pobývám u přátel, ale pracuji odtamtud na dálku pořád pro českého zaměstnavatele. Španělé jsou nicméně velmi vstřícní a rádi Vás přijmou mezi sebe, jen bych se nejprve naučila jazyk a vydělala si na začátky ve Španělsku (některé věci jsou tam velmi drahé, třeba doprava) třeba jako digitální nomád.

Příspěvek upraven 08.03.17 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
8.3.17 10:34

Jeď, práce se podle mě najde vždycky, když chceš - manžel tam byl jako plavčík. letos se chystáme s dětmi na pár měsíců. já pracuju z domu a něco si našetříme, abychom se nemuseli dřít. budu ráda ve spojení - nás to čeká v září. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
8.3.17 10:35

@malinika díky, právě tu žádné závázky nemáme :)
@Pesadilla psala jsem tady, že španělštinu se budeme učit :) když začneme hned, do toho léta se snad aspoň základy naučíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
8.3.17 10:37
@ivabozi píše:
Jeď, práce se podle mě najde vždycky, když chceš - manžel tam byl jako plavčík. letos se chystáme s dětmi na pár měsíců. já pracuju z domu a něco si našetříme, abychom se nemuseli dřít. budu ráda ve spojení - nás to čeká v září. :)

a kde přesně jste byli? :) a kam pojedete v září? :) klidně můžeme být ve spojení, bylo by to fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
8.3.17 10:45

@juliettee muž byl tenkrát sám - pod Barcelonou. Ale teď bychom chtěli níž. :) Já si práci hledat nebudu, i když možná by se mi líbila nějaká pracovní stáž, muž možná bude trénovat/sportovat. Jinak když bych to brala podle toho, že Španělové nemají práci… no, oni ani pracovat nechtějí. Je pravda, že muž tam byl už před pár lety, ale říkal, že oni pracují vždy jen chvíli a pak mají celkem vysoké dávky. :) co chcete dělat vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová