Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já teda piju v těhotenství dost,ale i dřív jsem pila hodně. Avšak teď mám žízeň hlavně v noci, úplně slepená ústa. A co je nejprotivnější, že jdu za noc klidně až 25-30× čurat!!! Cukrovku nemám. Snad se to porodem srovná… ![]()
Grušenka píše:
Ahoj, já teda piju v těhotenství dost,ale i dřív jsem pila hodně. Avšak teď mám žízeň hlavně v noci, úplně slepená ústa. A co je nejprotivnější, že jdu za noc klidně až 25-30× čurat!!! Cukrovku nemám. Snad se to porodem srovná…
Jédamane, já jdu tak 2× a i už i tak jsem z toho na mrtvici, že musím z teplýho pelíšku někde courat…
![]()
Bekynka píše:
Jsme si jistá, že cukrovku nemám, protože si sem tam v práci změřím sama hladinu glykémie:-)
No já se ted snažím otěhotnět, tak bych byla ráda, ale jak říkáte, může to být vším možným. Tak uvidíme
Tak hlavně že víš, že cukrovku nemáš, to se ti určitě ulevilo, ne? Počkej co ukáže test, třeba jsi skutečně těhotná ![]()
Když jsem byla těhu,taky jsem strašně pila,vlastně jsem měla pořád žízen,z baráku jsem šla jedine s láhví vody
v noci žízen a ve dne žízen-pořád…ale nebylo to hned od začátku,až tak ten 4.měsíc,když už mi rostlo bříško.Cukrovku vím že jsem neměla,na to by se přišlo a testy byly pořádku.
Popravdě ta cukrovka mě ani nějak nevyděsila, byla jsem si jistá, že ji nemám ![]()
Až to bude možné, udělám si test, ted je ještě brzy, možná i hodně brzy na to, aby tohle byl nějaký příznak, ale uvidíme ![]()
Tak já zas měla žízeń úplně na začátku,ale až po testu,každý to má jinak.zkus testík,já ho měla pozitivní už 3 dny před ms.
Wiolla píše:Grušenka píše:Jédamane, já jdu tak 2× a i už i tak jsem z toho na mrtvici, že musím z teplýho pelíšku někde courat…
Ahoj, já teda piju v těhotenství dost,ale i dřív jsem pila hodně. Avšak teď mám žízeň hlavně v noci, úplně slepená ústa. A co je nejprotivnější, že jdu za noc klidně až 25-30× čurat!!! Cukrovku nemám. Snad se to porodem srovná…![]()
jj, je to fakt na houby, asi si budu brát peřinu na záchod a nebudu furt courat, to je úmorné ![]()
Havraní píše:
Tak já zas měla žízeń úplně na začátku,ale až po testu,každý to má jinak.zkus testík,já ho měla pozitivní už 3 dny před ms.
Testík zkusím, ale ještě je brzy, navíc sex byl mimo ovulaci, tak je asi nízká pravděpodobnost…
Já byla týden před tím, než jsem zjistila, že jsem těhu, s přítelem v hospodě posedět s kamarády…během celého večera jsem vypila 4 piva(což mi nepřipadalo nijak moc, když se to vezme za celej večer). Normánlě jsme pak přišli domů, já exla asi třičtvrtě litru štávy a udělala si pití i na noc…ráno jsem to spočítala a za noc jsem vypila asi necelý tři litry…
říkala jsem si, že to je divný, normálně tolik nepiju, spíš jsem to přisuzovala tomu pivu, že mě nějak víc dehydratovalo…no dva dny na to jsem zjistila, že nepřišla MS, týden na to už bylo jasno… ![]()
teď piju víc, než jsem bývala zvyklá, ale ne tolik jako ten večer ![]()
take piju vic .. a hlavne se to v tehu musi
a po pive je zizen odvovnuje, tak ja vzdy k pivu mela i vodu ![]()
To je zajímavé téma, mám poslední dny taky hroznou žízeň, ale cukrovka to nebude - začalo to nedávno. A mám takovou olověnou chuť v puse.
V prvním těhotenství jsem zpočátku jen v práci (8hdin)vypila 3 litry.Šéfové koukali dost divně,že furt lítám na záchod.Časem se to upravilo,ale žízeň byla jedním z prvních příznaků.
Když jsem zakládala toto téma, tak jsem těhotná nebyla. Zadařilo se až v červenci a to jsem místo 3 - 4 litrů, které vypiju normálně, vypila klidně šest. O lítání na záchod nemluvím. Jak já se naběhala po jednom malém pivu…
Kovovou chuť v ústech jsem neměla, ale přestalo mi chutnat kafe, cigarety, měla jsem pořád chut na jídlo a sladké - ne jen chutě, ale i pořád hlad, a jak jsem měla krásně velký prsa… ![]()
Bohužel se zadařilo jen na krátkou dobu, mimi odešlo brzy, s MS, spontánně ![]()
Moc Ti držím palce, určitě si to přeješ ![]()
B.
moc si to přeju, už od ledna to zkoušíme a jsem z toho na nervy, první se zadařilo hned, taky byl potrat, druhý se zadařilo do dvou měsíců. Dnes jsem holky ráno zaspala - to se mi nestalo snad naposled v těhotenství, tak že by?
Asi ano ![]()
Není nic jednoduššího než zkusit testík či navštívit doktora.
Dej vědět ![]()