Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím. V posledních dnech mám šílenou žízeň. Sice denně vypiju tak 2–2,5 litrů, ale ted když se v noci vzbudím, musím se jít napít a „exnu“ většinou tak litr vody, abych si mohla jít zase lehnout a usnout. Myslíte, že můžu být těhotná, nebo že je to nějaký ranný příznak? Poslední mazlení bylo před týdnem, takže by to bylo dost brzy, tak netuším
Máte nějaké zkušenosti s rannými příznaky, tak nějak od začátku? Díky
Cukrovku myslím taky nemám, ale žízeň ano. A těhotná tedy jsem! ![]()
Já dřív nikdy nepotřebovala moc pít. Byl u mě výkon, když jsem vypila 1,5 litru denně.
Teď jak mi bylo v těhu špatně, tak mi dělala hrozně dobře bublinkovaná voda (sodastreem + sirup Yo). Chlastám toho strašně moc (ve dne v noci), určitě mezi 3-4 litry denně. ![]()
Naprosto obří žízeň byla prvním příznakem těhotenství, ještě před pozitivním testem (došlo mi to až pak zpětně). Ale nemusí to znamenat, že jsi taky těhotná, počkej na test… držím pěsti!
Taky bych to tipovala na cukrovku, ale to bys měla žízeň i přes den. Jak víš, že cukrovku nemáš? Byla jsi na testech? Tím nechci samozřejmě strašit…
Haňulka žabulka píše:
Taky bych to tipovala na cukrovku, ale to bys měla žízeň i přes den. Jak víš, že cukrovku nemáš? Byla jsi na testech? Tím nechci samozřejmě strašit…
Tak nevím jak u Bekynky, ale u mě doufám, že by to z moči, co se odezdává na každé poradně, poznali.
U Bekynky to může být třeba suchým vzduchem v ložnici, víc se třeb topí, nebo na ní něco leze a má vysušenou sliznici a z toho pocit žízně… Hned bych nestrašila cukrovkou. ![]()
Wiollo, z moči se cukrovka poznat nemusí. Ale vzhledem k tomu, že se teď plošně dělá test na cukr po 24.tt (zátěžák), tak ten bych v případě veliké žízně určitě neodmítla, ten nejspolehlivěji potvrdí či vyvrátí cukrovku.
Akorát mě po něm bylo děsivě, ale kdybych měla jakýkoliv příznak možné cukrovky, tak bych na něj šla
Gladys píše:
Wiollo, z moči se cukrovka poznat nemusí. Ale vzhledem k tomu, že se teď plošně dělá test na cukr po 24.tt (zátěžák), tak ten bych v případě veliké žízně určitě neodmítla, ten nejspolehlivěji potvrdí či vyvrátí cukrovku.
Akorát mě po něm bylo děsivě, ale kdybych měla jakýkoliv příznak možné cukrovky, tak bych na něj šla
Neodmítnu, neboj.
Já čekala, jaká to bude hrůza a nepřišlo mi to tak děsivý… Myslím, že i krev mi brali z prstu a ne žíly (to zásadně omdlívám), takže za mě OK. ![]()
Já žízním až tak od 14.týdne těhotenství. Bez půllitru se šťávou večer ani nelezu do postele. A jak se po nocích budím na WC, tak rovnou lohním. Nikdy jsem ale pití moc nedala, věčně se mnou byly v tomhle problémy a na začátku těhu jsem to měla naopak: totální odpor k pití, až mě přítel musel nutit. Takže bych to nepovažovala zrovna za příznak těhu.
gabi.design píše:
Já žízním až tak od 14.týdne těhotenství. Bez půllitru se šťávou večer ani nelezu do postele. A jak se po nocích budím na WC, tak rovnou lohním. Nikdy jsem ale pití moc nedala, věčně se mnou byly v tomhle problémy a na začátku těhu jsem to měla naopak: totální odpor k pití, až mě přítel musel nutit. Takže bych to nepovažovala zrovna za příznak těhu.
Koukám, že to mám ale naprosto stejně jako ty!
Nikdy jsem pití moc nedala, na začátku těhu zvracela i vodu (takže jsem ji nechtěla) a teď bez pořádné sklenky bublin nejdu ani do ložnice. ![]()
Tak snad nemáme obě těhotenskou cukrovku… ![]()
Wiolla píše:gabi.design píše:
Já žízním až tak od 14.týdne těhotenství. Bez půllitru se šťávou večer ani nelezu do postele. A jak se po nocích budím na WC, tak rovnou lohním. Nikdy jsem ale pití moc nedala, věčně se mnou byly v tomhle problémy a na začátku těhu jsem to měla naopak: totální odpor k pití, až mě přítel musel nutit. Takže bych to nepovažovala zrovna za příznak těhu.Koukám, že to mám ale naprosto stejně jako ty!
Tak snad nemáme obě těhotenskou cukrovku…Nikdy jsem pití moc nedala, na začátku těhu zvracela i vodu (takže jsem ji nechtěla) a teď bez pořádné sklenky bublin nejdu ani do ložnice.
No já jsem zvědavá na příští výsledky z moče, protože posledně jsem tam cukr měla. ![]()
gabi.design píše:
taky to mam uplne stejne, zizen az od nejakeho 15.tydne ![]()
já sem zjistila nedávno, že sem těhu a taky bych pořád jen pila a to dřív opravdu nebývalo..pak taky pořád musim lítat na záchod a třeba v noci sem na to vlbec nebyla zvyklá..
Jsme si jistá, že cukrovku nemám, protože si sem tam v práci změřím sama hladinu glykémie:-)
No já se ted snažím otěhotnět, tak bych byla ráda, ale jak říkáte, může to být vším možným. Tak uvidíme ![]()