Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@holanda no to asi jo
tak třeba dám i druhej
já hlavně doufám, že to co přibírám je ta voda ![]()
@beckinka no at se nezavodnis moc, bys byla jak chodici konev.. ![]()
@beckinka uplne presne vim, do ted se me to drzi, nez to dostanu, mam den pred, takovooou zizen
jako v tehu ty
ted
@holanda no tak to ti taky nezávidím
až to otravuje život
a nedej bože když si zapomenu pití
to je pak něco ![]()
Tolik vody není dobré na ledviny a taky to může zatěžovat srdce, na to fakt pozor. Řekni to co nejdříve dr. Pokud to nepletu, tak víc než 5 litrů už je „škodlivé“ pro organizmus, moc ho to zatěžuje.
@elchirk
no určitě mu to povím.. mě samotnou to otravuje, ale normálně mám i popraskanej jazyk jak mám furt sucho v puse ![]()
@beckinka píše:
@holanda to bych neradaale nejde to zastavit
musíš pít méně - jinak ti fakt hrozí kolaps ledvin, velké otoky a teď přesně nevím, ale nadměrným pitím tělo ztrácí něco - sodík??? fakt už si to nepamatuji, může to vést až ke smrti. To fakt není sranda. Pokud musíš vypít za den 8 litrů vody, měl by to vědět doktor. Existuje i nemoc - žíznivka, fakt tam dojdi a zeptej se a nepodceňuj to!
@ynax no docela mě desite, že se budu snažit to co nejvíc omezit teda… doktorovi to řeknu a uvidím no…
@beckinka píše:
@ynax no docela mě desite, že se budu snažit to co nejvíc omezit teda… doktorovi to řeknu a uvidím no…
My tě nechceme děsit, ale tak velké pití není normální a určitě to něco znamená, řeš to co nejdřív
a dej vědět, co ti dr. řekl
@beckinka Před těhotenstvím jsem pila tak 6 litrů denně, v těhotenství tak 8
No a na začátku kojení, ani nemluvím!
V práci ze mě měli srandu, primař mi i dělal vyšetření, zda mám v pořádku hodnoty krve - mám. Prý to ledviny zatěžuje, ale tak prvních 14 dní, pak si na ten velký přísun vody zvyknou a pracují s tímto. A zatím je fakt, že s ledvinama není nejmenší problém - zánět jsem neměla ani nepamatuji a to už takhle lohním 11 let ![]()
@elchirk děkuji
pak dám vědět
@Betynka87 tak to je uklidňující
děkuji
[
Tak žízeň byla jeden z mejch prvních příznaků těhotenství už asi tejden po oplodnění. Věčná a ukrutná žízeň. Nikdy jsem nepila bublinkovou vodu bez příchutě, ostatně bublinky obecně jsem nikdy moc nemusela, jen v cole mi nevadily. A teď se můžu utlouct po obyčejný jemně perlivý vodě, hlavně magnesii
Jsem zatím v pátym tejdnu a chlemtám jako blázen, když se deset minut nenapiju už se začínám cejtit dehydratovaná, jak kdybych se nenapila půl dne ![]()