Zjištění otcovství

Anonymní
14.11.19 16:56

Zjištění otcovství

Zdravím prosím o, radu..
Je mi 24 let. Svého otce jsem nikdy neviděla. Paradox že bydlel celý můj život asi 30 km ode mne. Nikdy neměl potřebu mne navštívit.
Moje máma, s ním byla rok velká láska do namachrovaneho blbce. Když otěhotněla pustila se do toho jeho Matka, ze slovy že je Neplodny a chtěli z toho celého vycouvat, a chtěl aby moje máma šla na potrat to se díky bohu nestalo :srdce:.
Pána poslala do aleluja a my sme žili spolu krásně do toho mne dala dva krásne sourozence.
Ale k věci pana jsem nikdy neviděla údajně mne viděl jen jednou ( na hřišti hrál se fotbal) a nic žádné svědomí bylo mu asi 23 let.
Začala jsem se o něj zajímat když mi bylo 18 19 ptám se a vše mi řekla mamina sestra.
Mamka se o něm nechce bavit říká není o co stat.

V tu dobu, jsem navštívila,, dedinu,, kde žije byla neděle a já šla hned na hřište kde hrál fotbal takže celá dědina. V tu dobu tam nebyl zvonila jsem i na dům ale nikdo. Tak jsem se lidi na něj ptala a že pije a spíš se divily že jsem jeho dcera.

No a co chci zjistila jsem si na internetu že by šlo určit soudně otcovství, v rodném liště ho totiž nemám. A zajímalo by mne kdyby to dala k soudu zda bych mohla požadovat alimenty nebo nijakou kompenzaci.

A pro rypalky nejsem na penize jde o to že mám nemocného brasku.. A chtěla bych ať už jakýmkoliv způsobem usnadnit péči pro něj a mamku. Je postižení přesnou diagnózu nemá, do 3 let se vyvíjel ale pak to prestalo. Je úžasný takový naše zlatíčko je mu 11 let ale nemluví, má pleny, a Jídlo u nás projde jen nutrilon.
Chodi 3× týdne do speciálni školy. Doma máme pro něj vozicek ale je moc těžký tak ho mamka vozí autobusem.. Řidičák nemá protože se ho boji udělat její 45 a pořád říká že By to nezvládla.
Otec mého brasky a sestřičky je nepracujici domácí pecival který byl špička svého oboru cca 15 let zpět. To byla doma kdy sme se s mámou za ním odstěhovali protože byla na cestě sestřička.
Ta je zdravá a šikulka tento rok ji bude 15 let.
A on poté co ho propustily z práce když,, prý byla krize,, začal pít ale ne že by nadával nebo byl agresor to ne on by v životě nikomu neublížil jen to pití.. Po čase dostal epilepticky záchvat kdy mi máma do pokoje v 6 ráno doběhla a já utekla za ní do dílny kde ležel na zemi trepal se nevěděla jsem co mám dělat bylo mi asi 16 17 teď přesně nevím nejhorosi věc co se mi stalo tak moc jsem se bála že mi nepomůžu a že umře…
Nestalo se tak.. A od té doby jsem ho ozivovala asi 4×… A te doby co je doma se s ním nebavím.. Neodpustím mu nikdy to že se nepostaral o rodinu.. Nikdy a že začal pít.. Teď už je to v normálu asi si sem tam dá protože to cítím ale i tak je doma. Je to k smíchu je doma ale nic nepodela.. Mamka dělá dřevo mamka se stará o brasku mám vše.. Děkuji bohu že je tak silná osoba v jedno. A tohle vše zvládla.. Za celý život si prošla hodně..
Ach jo to jsem úplně odbočila od tématu…
Moc o tom z nikým nemluvím..
A bulim teď jak malá želva..
Je to asi napsané chaoticky.. Vím že ostatní mají taky problémy.. Já teď bydlím s přítele asi 2,roky na bytě.. Snažíme se o miminko a nejde… Jednou se podařilo ale potratila jsem no a teď v pondělí jdu na ivf a jdu si pro bobka… ❤️
Takže jsem asi takové nahormovana.. A chtěla bych to někdy celé vykricet do světa jak moc to bolí..
Vidět usmívajíciho brasku a tak bych chtěla aby mi jednou řekl ségra… Cokoliv jen to aby měl jednou život že by se dokázal postarat sám o sebe a dát mu tu možnost.
Dala bych za to svůj život…
A teď jak mám čas doma přemýšlet… Na mne vyskočil článek s otcovstvím a soudem. Tak jestli to někdo pročetl až sem děkuji..
V naší rodině se toho stalo moc teta si podrezala když jsem byla malinká a alkohol léky.. Na to sla na léčení no hrůza je to bratrancova maminka teď už,, tuk tuk,, je v pořádku asi.. Ale to co udělala když mi bylo asi 5 let už nezapomenu..
Jsou věci o kterých naše rodina nemluví..
A je to možná dobře.. Snažíme se odpouštět ikdyz víme kolik bolesti tu bylo..
A víte co pokaždé když dojdu za mamku je usměvavá a boží je to moje kamarádka a mamka v jednom a jsem za ní ráda. ❤️
Takže tak to byl slohac… Jsem ráda že jsem to dostala ze sebe ikdyz je to napsané hatapatla mata..

❤️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Modrásek modrý
14.11.19 17:32

Výhody a nevýhody NEZAPSÁNÍ do rodného listu:

Nevýhody

• Matce nevznikne nárok na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a mateřství, a nárok na výživné na sebe do 2 let věku dítěte
  • Otec nebude mít k dítěti žádná práva, ale také žádné povinnosti;
  • Nemožnost nárokovat finanční příspěvky (výživné) od otce dítěte ani od dalších příbuzných (prarodičů);
  • Nižší šance získat dávku hmotné nouze (je nutné stanovisko OSPOD)
  • Dítě nebude mít právo znát zdravotní anamnézu z otcovy strany, nahlížet do jeho zdravotnické dokumentace. Nulové informace o rodinné anamnéze (prarodiče atd.)
  • Dítě nebude mít nárok na případné dědictví po otci.
  • V případě úmrtí otce nebude mít dítě nárok na sirotčí důchod.
  • Otec nebude mít k dítěti žádné povinnosti dle zákona.

Nezapsání otce do tvého rodného listu zvolila tvoje matka.
Nemáte lehkou situaci, ale přijde mi šokující takto řešit možnost získání peněz pro tvého bratra, když ten dotyčný pán (o kterém ani nemáš důkaz, že je to tvůj otec a byla bych opatrná s tím to říkat jeho sousedům) s ním nemá vůbec nic společného.

• Citovat
  • Upravit

Můžeš zažádat soud o určení otcovství i náhradu za výživné, záleží však, kdo a jak to bude posuzovat, také záleží, v jakých Tvůj biologický otec žije v poměrech. Jestli by bylo vůbec z čeho brát. Jednalo by se o občansko správní spor a pokud by soud dal nařízení na určení otcovství a test DNA by byl pozitivní. Tak zapsání do rodného listu je to nejmenší. Ale ber to i taky, že pokud chceš po otci jen finance, tak to platí i potom naopak. Pokud půjde Tvůj otec třeba do domova důchodců a nebude mu stačit důchod měla by si se o něj postarat. Si schopna to pak pro něj udělat? Teď jste cizí, on opravdu může věřit, že nejsi jeho a možná je tu i možnost, že opravdu jeho nejsi, co bude potom? Být Tebou bych to hned přes soud neřešila. Řeš to s maminkou a případně s ním osobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Navíc ten člověk, nemůže za to, jak Tvoje maminka dopadla. Všechno si rozhodla sama, tam, kde je, je z vlastní vůle. Napadlo Tě třeba vůbec, že třeba ten muž Tvým otcem opravdu není? Maminka Ti nemusí říkat pravdu… Další věc je, že kdyby si tátu chtěla, protože Ti chyběl, byla by to jiná, ale dávát mu za vinu, problémy matky, není správná cesta ke sblížení. Víš, že jeden příběh má vždycky, vic pravd? Třeba, kdyby si slyšela tu pravdu z druhé strany, už by se Ti nezdala, tak černobílá.

Příspěvek upraven 14.11.19 v 17:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66511
14.11.19 17:35

A nedají se alimenty vymáhat jen tři roky zpětně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
14.11.19 17:45
@vokishka píše:
A nedají se alimenty vymáhat jen tři roky zpětně?

je jí 24 let. Než se vyřídí DNA a soud vůbec připustí zapsání otce do RL zakladatelky a ona pak podá žádost o alimenty 3 roky zpětně… to jako fakt? To už bude ten otec potřebovat, aby přispívala ona jemu. :zed: To akorát tak vyjde. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14.11.19 17:47

Netuším, ale je to možné. Ale advokát by to asi nazval odškodné, než alimenty… Osobně myslím, že přiznání otcovství by možné bylo, ale ten důvod, proč chce peníze, není moc dobrý. Kdyby chtěla studovat, ale peníze, pro cizí dítě, by nikomu, jako dobrý důvod nepřišli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37196
14.11.19 17:48

Pokud už vyděláváš tak na alimenty už nárok nemáš a zpětně je vymáhat lze myslím 3 roky a nikde nemáš danny, že soud vyhrajes. Asi bych se do toho nepouštěla a snažila se mamce pomoci jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15293
14.11.19 18:02

Netahala bych ho do svého života. Peníze z něj už nedostaneš a nakonec ho budeš muset ještě sponzorovat ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.19 18:10

Asi ano nebudu do toho rypat. Měl možnost me poznat a neni to jen o penezoh.
Me nikdy nic nechybělo měla jsem krásně dětství. Neměla jsem pocit že stradam.

Měla jsem chvilkovou, ale není o co stat.
Díky za reakce…

• Citovat
  • Upravit
17311
14.11.19 19:31

Ne nemáš na nic nárok. Zpětně lze vymáhat výživné pouze pro nezletilé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna