Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, tuhle zkušenoist nemám. Mám ale kuriózně jinou zkušenost, že jsem se tu setkala s kamarádkou, se kterou jsem 15 let nebyla v kontaktu. Obě jsme tu byly pod nickem, ze kterého nešlo usoudit na totožnost, a znovu si „sedly“. Až pak se vyvrbilo, že se vlastně známe ![]()
No, tak já mám naprosto stejnou zkušenost. Chodím do diskuze už pár let, s holkama si píšeme denně, s jednou z nich, která bydlí kousek od nás, jsem se sešla, ale taky to nebylo ono.
Nevim, je to zvláštní, na netu se bavíme úplně v pohodě, rozumíme si, ale naživo to bylo takové divné, občas jsem musela vymýšlet i témata, aby řeč nestála, fakt zvláštní a nečekané… ![]()
taky anonymka, pochopitelně ![]()
Tak u mě je to naopak. S jednou netovou kamarádkou se kamarádíme i v reálu, celý rodiny, opakovaně a už pár let a mám pocit, že jí znám celej život i ona mě. I když jsme každá jiná, v tom nejdůležitějším se shodnem na 150%.
Anonymko, jak říkáš - nečekané.
Já byla úplně v šoku. Nemůžu samozřejmě psát podrobnosti..
Zakl.
Tak u mě naopak - mám pocit, že s holkama, se kterýma jsem se potkala naživo, se „e-kamarádství“ prohloubilo. Taky proto se setkáváme opakovaně. ![]()
Ale umím si představit, že když se face-to-face nepovede, je to zklamání…
Já se setkala s několika holkama ze stálé diskuze se stejně starými dětmi a bylo to moc fajn…všechny byly takové, jak jsem si je představovala, seděly mi úplně stejně, jako při psaní a doufám, že zase nějaký sraz vyjde…
Opačná zkušenost musí být nepříjemná..
Příspěvek upraven 30.04.10 v 21:47
no zazila jsem a stalo to za kulovy.....
ale zase pres chat jsem sehnala manzela ![]()
bavili jsme se, prijel za mnou, jako za kamoskou a uz jsme spolu 7 let ![]()
Jééé, to je milé, že mě někdo považuje za skoro inventář eMimina… ![]()
No ale teď vážně. Tady odsud jsem se ještě s nikým nesetkal (teda pokud někdo nebyl dneska na čarodějnicích v Brně-Obřanech, ale stejně jsem o vás nevěděl…
), ale napadá mě asi 13 let stará zkušenost s chatem na WWW.SEZNAMKA.CZ
Kecali jsme, kecali a někdo tam přišel s nápadem dát si v Brně sraz. No tak jsme se sešli v hospodě, konkrétně v Charlie´s Hat na Kobližné. Ale asi jsem o d toho setkání čekal nemožné - tak jako když se lidi slezou v hospodě, tak se kecá o všem a o ničem. Taky z toho nic nebylo - a časem jsem se začal věnovat kontaktům v jiných komunitách (vždyť víte…
).
Příspěvek upraven 30.04.10 v 21:31
Já jsem taky získala kamarádku díky e-miminu ![]()
(více kamarádek, ale jen s jednou jsem se sešla live)
Naštěstí jsme si padly do oka
Jsem za to moc ráda!!! Dokonce jsem byla příjemně překvapená, bála jsem se setkání, bylo to pro mě úplně nové, setkat se s někým, koho vlastně neznám naživo, ale jsem moc ráda, že jsem se odhodlala!!!
BettyB
![]()
Doufám, že se sejdu i s ostatníma holkama z naší diskuze ![]()
Tak mě napadá, někde jsem slyšel, že existuje v mezilidských vztazích „teorie optimální vzdálenosti“. Když chcete s nějakým člověkem dobře vycházet, musíte si najít ten optimální dištanc, ve kterém je to ono. Ani blíž, ani dál.
Ahojky - já se setkala jen s pár lidma z Lide.cz a u většiny nelituju. Tak nějak jsem dokázala předem odhadnout, jestli mi v reálu „sednou“ nebo ne a pokud jsem si nebyla aspoň na 90% jistá, tak jsem do setkání nešla. Takhle jsem poznala i svou nej kamarádku - ta je sice o 12 let starší, ale ne nadarmo říkáme, že jsme skrytá siamská dvojčata
. Vlastně i svého přítele jsem tak poznala (náhoda - partnera jsem tenkrát nehledala)…takže když to shrnu, osobní setkávání hodnotím pozitivně. Ale bylo (profil už nemám) to hodně o „předvýběru“ ![]()
Pali, právě. Já mám taky pocit že mám „cit“ na lidi. I na ten netový projev. Je škoda, že nemůžu napsat víc, já měla už namyšlený program pro nás dvě, ale po setkání jsem se vymluvila. Docela by mne i zajímalo, jak to cítila ona, myslím, že jí to jistě muselo být taky líto.
Realita nám vlastně „ukradla“ kamárádku
![]()
Resp. pokud bychom se nesetkaly, jistě bychom si byly dobrými kamarádkami (netovými) i nadále.
Teď když si s někým píšu a rozumím, vždycky mě to napadne. ![]()
Tak já mám většinou dobré zkušenosti, pokud si s někým rozumím přes net (ať už jde o emimino nebo přes jiné servery apod.), tak většinou si rozumíme i naživo. Teda tak to aspoň vnímám já, za druhou stranu samozřejmě mluvit nemůžu
Ale určo mám i negativní zkušenosti, teď si na rychlíka vybavuju jedno holčinu, v písemné komunikaci to šlo, ale jak jsme se setkaly, nějak to nebylo ono, prostě jsme si až tak nesedly a v kontaktu už nejsme vůbec - nechce se mi ztrácet čas zdvořilostními frázemi o počasí nebo otázkama typu jak se máte
Jo a s manželem jsme se poznali přes seznamku.cz ![]()
Také jsem si zažila takové zklamání, na emimi a ICQ jsme se dokázaly bavit hodiny, ale naživo nic moc… Hlavně i proto že Kubas se bál dětí, takže i to trošku ochlazovalo prostředí…
Teď mám v plánu přes léto objezdit republiku za pár spoludiskutovatelkami, tak jsem zvědavá zda mé držení se zpět abych nevypadala jak idiot nezpůsobí to že budu naopak vypadat jako tuplovaný idiot a nebudou ze mne moc zklamané… ![]()
A manžela mám z x-chatu, vykopala jsem si ho tam na „hřbitově“…
Ani nevím zda ta místnost ještě je…
Ahoj, dlouho rozmýšlím zda založit toto téma.
Chtěla bych se zeptat na to, jak jste prožívaly/i (pro Juru
) setkání s netovými kamarádkami na živo.
Já dřív chodila na chat a odtud mám opravdu spoustu přátel, s některými jsem si i nejdříve psala, ale naživo jsem se pak většinou bavila s někým jiným - a ti dodnes zůstali mými blízkými přáteli
Ale zpět k emiminku. Stalo se mi že jsem si skvěle rozumně s jednou maminkou, po čase jsme se sešly a já při prvním pohledu věděla že to bohužel nebude „ona“. Ne že by nebyla (nebo byla) hezká, nebo taková či maková
Vlastně mi to bylo dost líto, že byla tolik jiná naživo než na psano.
Máte podobnou zkušenost? Nebo přesně opačnou?
Musím anonymně..snad chápete