Zklamání ve školce

Anonymní
22.11.23 19:50

Zklamání ve školce

Jsem učitelkou prvním rokem ve školce. Čekají nás Vánoce a besídka. Dostali jsme instrukce, že na besidce nesmí být žádné cukroví ani občerstvení. Přijde mi to skoda, nejde mi tak o jídlo, jako spíš, o atmosféru. A navíc pod stromeček se ve školce žádné dárky kupovat nebudou. Máme si něco půjčit z archivu, zapsat a poté to tsm vrátit. A projít naše skladiště, vyndat hračky, s kterými si děti nehraly a dat je pod stromek. Jsem z toho fakt zklamaná :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15419
22.11.23 19:51
@Anonymní píše:
Jsem učitelkou prvním rokem ve školce. Čekají nás Vánoce a besídka. Dostali jsme instrukce, že na besidce nesmí být žádné cukroví ani občerstvení. Přijde mi to skoda, nejde mi tak o jídlo, jako spíš, o atmosféru. A navíc pod stromeček se ve školce žádné dárky kupovat nebudou. Máme si něco půjčit z archivu, zapsat a poté to tsm vrátit. A projít naše skladiště, vyndat hračky, s kterými si děti nehraly a dat je pod stromek. Jsem z toho fakt zklamaná :,(

Jo, taky bych byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
22.11.23 20:14
@Anonymní píše:
Jsem učitelkou prvním rokem ve školce. Čekají nás Vánoce a besídka. Dostali jsme instrukce, že na besidce nesmí být žádné cukroví ani občerstvení. Přijde mi to skoda, nejde mi tak o jídlo, jako spíš, o atmosféru. A navíc pod stromeček se ve školce žádné dárky kupovat nebudou. Máme si něco půjčit z archivu, zapsat a poté to tsm vrátit. A projít naše skladiště, vyndat hračky, s kterými si děti nehraly a dat je pod stromek. Jsem z toho fakt zklamaná :,(

Chápu vás, ale asi s tím nebyla dobrá zkušenost? Někteří rodiče si rádi stěžují na cokoliv, takže se čím dál větší množství vedení škol a školek bojí už cokoli organizovat. Aby někomu nebylo špatně, aby někdo neměl pocit, že děcko dostalo málo… Divná doba. U nás je svět naštěstí ještě v pořádku, napečeme, pak se tím společně natláskáme, nazdobíme, každému něco pro radost vyrobíme nebo koupíme, ale třeba nám to taky brzo zatrhnou. :cert:

Příspěvek upraven 22.11.23 v 20:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18137
22.11.23 20:16

U nás ve školce vždycky před Vánoci vyvěsili, že pokud rodiče chtějí něco sponzorsky školce darovat, můžou koupit nějaký dárek dětem pod stromeček. Vždycky se tam nějaké sešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
22.11.23 20:17
@bigl píše:
U nás ve školce vždycky před Vánoci vyvěsili, že pokud rodiče chtějí něco sponzorsky školce darovat, můžou koupit nějaký dárek dětem pod stromeček. Vždycky se tam nějaké sešly.

nedávno jsem četla diskusi, kde si matka stěžovala, že si školka něco podobného dovolila. A že kdo ví, co s těm dárkama potom bude. To tu školku fakt přejde chut něco organizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
22.11.23 20:19
@vokishka píše:
nedávno jsem četla diskusi, kde si matka stěžovala, že si školka něco podobného dovolila. A že kdo ví, co s těm dárkama potom bude. To tu školku fakt přejde chut něco organizovat.

Přesně. Jak se do lesa volá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
22.11.23 20:19
@Anonymní píše:

Tak to je. Ostatní ucitelky a ředitelka asi nechtějí na Vánoce do krimu nebo chodit po výsleších, kdyby nechaly děti konzumovat ve školce něco, co by se nedejboze ukázalo jako závadné a někomu by z toho něco bylo :lol: mas za děti zodpovědnost a když jim das sníst něco, co sama prineses, nebo někdo jiný, proste co nepochází ze školní kuchyně, a někomu z toho bude zle, mas problém (pokud by to dotyčný rodič chtěl oficiální cestou řešit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
22.11.23 21:31
@Anonymní píše:

Cukroví a občerstvení donesené dětmi a rodiči z hlediska hygieny a potencionálních alergií chápu. Stačí jedna zdravotní indispozice dítěte a aktivní rodič a vlítne vám tam inspekce, hygiena a problém (bohužel pro vás) je na světě.
Nešlo by se s ředitelkou domluvit na kompromisu? Ovoce, které lze umýt a oloupat a nějaké koupené drobnosti v originálním balení.
Druhá část - pfff, co na to říci. Důvod mě napadá jediný: nejsou finance ani sponzoři na nákup dárků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
22.11.23 22:06

A bude hůř! V některých zemích jsou vánoční besídky a vánoční výzdoba ve školkách a školách zakázané - jak by k tomu přišli naši muslimští spoluobčané, kdyby jejich děti musely slavit narození Ježíše Krista. Takže já jako ateista jsem se před lety přihlásil za kulturního křesťana a Vánoce a Velikonoce slavím (i když u Velikonoc někdy říkám, že slavím útěk židů s Egyptského zajetí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.11.23 07:09

Zeptala ses na důvod? Nebyl v minulosti problem, ze se jim tam někdo přiotrávil, ditko s alergií odvezla sanitka nebo tak něco?

Co se týče dárků, ty u nas ve skolce taky nebyly. Jednou tam byl balíček myslim od městského obvodu.
Cukrovi si prinesl kdo chtel kazdy svou krabičku a apelovalo se na rodice deti s alergiemi, at si ten rodič dusledne sve dite hlida, co jí. Rozdaval se k tomu čaj od kuchařek, ucitelky nabizely svoje vlastni kafe :lol: šetří se všude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.11.23 07:17

Porad mas moznost to proste nedodrzet :nevim:

Nebo to zverejnit rodicum a rict jim, ze pokud to chteji jinak, at a) zatlaci na vedeni, b) si to spolu udelate po svem.

Proti temhle deb*ilotam je potreba trochu bojovat.

(Poznamka pro eurofanatiky: alergie byly vzdy, vzdy se s tim pocitalo, rodic upozornil, a prizdis*aci si proste mohou od kazdeho rodice nechat podepsat papir, ze bere na vedomi bla bla )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
23.11.23 08:02

U nás kuchařka vždycky napekla perníčky, děti v rámci tvoření ozdobily a pak na stolech pyšně ukazovaly, co je od nich…je to už dost dlouho, co jsem měla školkové děti, tak nevím, zda by aspoň takhle nebylo možné se domluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
23.11.23 10:26

Proč by měli učitelky rozdávat ve školce dárky z podstromecku? Mnoho dětí má nějakou historku ke stromku, jeziskovi, tak jim zamotame 20.12. hlavu darkama ve skolce jo? Cukroví ať si kazdej sni doma, je toho všude kvanta. Zpivejte koledy, hazejte pantofli, poustejte oříšky, krajejte jablko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
23.11.23 16:45

U nás nosíme pohoštění na více různých besídek včetně Vánoc, mají představení, dílničky…na Vánoce loni dostaly nové hračky, Albi knížky, robotickou myš a spoustu novinek, dělali zvyky, měly štědrovečerní slavnostní oběd…atd.

• Citovat
  • Upravit
4634
25.11.23 18:39

Já to nesnáším tyhle akce :oops:

jednak jsem nucená kupovat něco, co bych jinak dceři ani nemusela a nepotřebuje to. ani nevím co koupit, aby jí nebylo líto, že nemá něco hezčího jako někdo jiný… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin