Příliš přísná učitelka

499
20.11.23 19:11

Příliš přísná učitelka

Prosím poraďte, co mám dělat. Můj prostřední syn chodí do 2.třídy. Je mimořádně chytrý a šikovný. Má samé jedničky, plní hojné a náročné úkoly paní učitelky.

Teď ale dostal za jediné zapomenutí 15× napsat stejnou větu. Když jsem mu řekla, že se mi to zdá přísné, a že se mi to nelíbí, tak řekl, že prý je to dobré, protože v první třídě prý dělali dřepy a jeden kluk jich musel udělat 50. Taky je prý dává stát do kouta. To jsou v podstatě tělesné tresty z roku 1,2.

Když jí to řeknu, ještě si na něj zasedne. Když půjdu za ředitelem, nevím, jak na to bude reagovat, zda je s ní jedna ruka. Mám ale strach a nechci, aby syn chodil nerad do školy. Říkal, že je zlá. :(

Co byste dělali?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
35716
20.11.23 19:14
@PerličkaM. píše:
Prosím poraďte, co mám dělat. Můj prostřední syn chodí do 2.třídy. Je mimořádně chytrý a šikovný. Má samé jedničky, plní hojné a náročné úkoly paní učitelky.

Teď ale dostal za jediné zapomenutí 15× napsat stejnou větu. Když jsem mu řekla, že se mi to zdá přísné, a že se mi to nelíbí, tak řekl, že prý je to dobré, protože v první třídě prý dělali dřepy a jeden kluk jich musel udělat 50. Taky je prý dává stát do kouta. To jsou v podstatě tělesné tresty z roku 1,2.

Když jí to řeknu, ještě si na něj zasedne. Když půjdu za ředitelem, nevím, jak na to bude reagovat, zda je s ní jedna ruka. Mám ale strach a nechci, aby syn chodil nerad do školy. Říkal, že je zlá. :(

Co byste dělali?

A upadla mu ručička? Vůbec bych to neřešila.

• načítám...
7221
20.11.23 19:23

Pokud to ma celá třída nastavené stejně tak je to nejspíš dohoda mezi třídou a učitelem. Blbí by bylo kdyby byla účta zasedla na pár jedinců a těm dělala problémy.
My taky měli docela 0risniu třídní ale vždycky na námi stala když jsme přišli s problémem. Narozdíl od některých „hodných“. :nevim: :nevim:

• načítám...
2584
20.11.23 19:24

15× napsat stejnou větu by mi nepřišlo jako nepřiměřený trest ani u dcery v první třídě. A to není mimořádně nadaná.

• načítám...
499
20.11.23 19:28

A to dřepovaní za nenapsané úkoly vám taky připadá v pořádku? No já jen zirám. Chtěla bych vás některé vidět, kdyby šlo o vaše děti.

• načítám...
30408
20.11.23 19:32
@PerličkaM. píše:

Co byste dělali?

Naopak - je to jediné normální a slušné řešení. Vykašli se na to, co máš z doslechu, tohle řešení nech na rodičích žáků, kterých se to týká. Bůh ví, co je pravda. Tobě se nelíbí 15× opsaná věta, za jediné zapomenutí, tak si o tom s tou paní učitelkou slušně promluv. Ať ti zapomínání sdělí nějakou vámi domluvenou cestou, ty to se synem vyřešíš. Třeba se dozvíš, že zapomenutí nebylo jediné - opět se domluvte na způsobu, jak se budeš tyhle věci dozvídat To je úplně v pohodě a máš právo na to, aby ses ozvala. Dokud se budou rodiče schovávat za „ona si na něj zasedne“, nikam se to nezlepší, jen v sobě dusíš zášť a synovi tím nepomáháš.

• načítám...
7221
20.11.23 19:33

A co by měla teda dělat? Nic? To by bylo ale taky špatně. Já nevím ale pro některé děti je dřep ve škole menší trest než úkoly navíc.:nevim: :nevim:. Třeba. Vrátit se do školy tak radši udělám něco tam, než se doma babrat třeba s matikou :roll: :nevim:.

• načítám...
2607
20.11.23 19:35

A ono mu to nejak uskodi? Ani drepy ani psani neni zdravi skodlive tak klid.
Treba si tvuj mimoradne chytry syn zapamatuje ze kdyz neco zapomene tak nastane trest.
Ps: mit jednicky ve druhe tride fakt neni nic mimoradneho.

• načítám...
1729
20.11.23 19:35

Normálně si s ní promluv, ono taky kdoví jak to doopravdy bylo (v čemž se nezastávám ani jedné strany), ale jsem učitelka a někdy to žáci rodičům řeknou trochu jinak, než to bylo.

• načítám...
2584
20.11.23 19:37
@PerličkaM. píše:
A to dřepovaní za nenapsané úkoly vám taky připadá v pořádku? No já jen zirám. Chtěla bych vás některé vidět, kdyby šlo o vaše děti.

Dřepovat se ve škole za trest nesmí. Ani dvacet dřepů za sprosté slovo, natož padesát. Je to forma šikany (podle vedení).

• načítám...
16227
20.11.23 19:38
@Brbra píše:
Normálně si s ní promluv, ono taky kdoví jak to doopravdy bylo (v čemž se nezastávám ani jedné strany), ale jsem učitelka a někdy to žáci rodičům řeknou trochu jinak, než to bylo.

Taky bych to tak viděla. Zeptat se, co bylo za problém a podle toho jednat. Známe děti, kolikrát si to upraví, aby byli za chudáka, že oni nic :think:

• načítám...
499
20.11.23 19:38

Viz níže.

• načítám...
114
20.11.23 19:40

Nejhorší mi přijde asi to stání v koutě, to je takove potupné. 15× opsat větu mi přijde celkem ok. Zkusila bych vyzjistit, jaký názor na to mají ostatní rodiče a jestli o něčem takovém mluví i jejich děti, pokud chceš být opatrnější a nepromluvit si s tou učitelkou rovnou.

• načítám...
ludmilaadamkova
20.11.23 19:40

Podle mojí dcery ve školce nedostávají najíst a zavírají je do sklepa.

Školka nemá sklep. :nevim: a najíst taky dostávají.

• Upravit
2706
20.11.23 19:47
@ludmilaadamkova píše:
Podle mojí dcery ve školce nedostávají najíst a zavírají je do sklepa.Školka nemá sklep. :nevim: a najíst taky dostávají.
:mrgreen:
  • načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin