Příliš přísná učitelka

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6914
20.11.23 21:06
@PerličkaM. píše:
Nemám slov. Můj syn nelže a nevymýšlí si, vůbec takový není. Zmínila jsem, že je velmi chytrý, tak se toho hned všichni chytáte. Ano, je chytrý. Možná že některé z vás tady nepoznali v 7 letech rozdíl mezi pěti a padesáti, ale můj syn to teda pozná. I paměť má dobrou, ale světě div se, představte si, že i chytří lidé občas zapomínají. Třídní není tělocvikářka. Její postava by jí to ani nedovolovala. Ale i kdyby byla, nikdy bych neschvalovala dřepy za trest ve třídě. Některým z vás hold asi na jejich dětech nezáleží, když můžete takhle uvažovat.

Tak jestli jsi stejně mimořádně obdařená, jistě víš, k čemu slouží ústní otvor.
Zajdi za učitelkou, promluvte si. Evidentně to řešit chceš, nejsi spokojená. Co jiného bys chtěla slyšet?
Pořád je možné, že to bylo trochu jinak. Věřit svému dítěti je v pořádku, ale zajímat se také. Byla jsem jednou takhle obviněna matkou velice nadaného, bezproblémového žáka. Co jí navyprávěl, uff, bylo to hodně nepříjemné. Naštěstí jsem měla svědky..

• načítám...
979
20.11.23 21:07
@PerličkaM. píše:
Nemám slov. Můj syn nelže a nevymýšlí si, vůbec takový není. Zmínila jsem, že je velmi chytrý, tak se toho hned všichni chytáte. Ano, je chytrý. Možná že některé z vás tady nepoznali v 7 letech rozdíl mezi pěti a padesáti, ale můj syn to teda pozná. I paměť má dobrou, ale světě div se, představte si, že i chytří lidé občas zapomínají. Třídní není tělocvikářka. Její postava by jí to ani nedovolovala. Ale i kdyby byla, nikdy bych neschvalovala dřepy za trest ve třídě. Některým z vás hold asi na jejich dětech nezáleží, když můžete takhle uvažovat.

Můj synovec - 3 a půl roku bude mít, mi nedávno říkal bez jakýchkoliv pomůcek, že 17 je víc než 9 a ještě míň je 3, to jsem celkem hleděla, jsme se bavili o hodinách, kdy půjdu z práce. Si promluv s učitelkou, jak to chceš asi vyřešit na anonymní diskusi :think:

• načítám...
1729
@PerličkaM. píše:
Můj syn nelže a nevymýšlí si, vůbec takový není.

No, to už jsem taky párkrát slyšela, nic ve zlém :lol: Je samozřejmě správně zastat se svého dítěte, ale nejdřív si zjisti, jak to DOOPRAVDY bylo ;) Než házet špínu jen na jednu stranu. A tady na fóru nic nevyřešíš, běž se slušně zeptat.

Příspěvek upraven 20.11.23 v 21:08

• načítám...
16995

@PerličkaM. - jaky by byl dle tebe adekvatni trest? Me by vadilo jen to stani v koute, ale hadej o bych udelala - sla bych za ucitelkou se domluvit.

Oni ti ucitele ted uz moc pak na zkroceni drave zvere nemaji a kdyz vidim, jak se ty deti chovaj (ano, i moje :oops:, ale ty zatim.ucim k ucte k ucitelum), je mi ucitelu lito.

Ty ucis sveho syna, ze se te ucitelky bojis taky - misto, abys za ni zasla si normalne promluvit, bojis se, aby se nemstila..

• načítám...
285
20.11.23 21:10

Dávat trest kvůli jedinému zapomenutí mi přijde taky moc.

Jinak já teda nevím, ale dávat za trest děti dřepovat/klikovat apod. mi nepřijde jako dobrý nápad. Ano, ručičky a nožičky jim neupadnou, ale co je ti naučí? Že sport je za trest? To mi přijde fakt na houby, zvlášť když vezmeme jaký vztah mají už tak k pohybu…

• načítám...
16995
20.11.23 21:15

@Yxc28 - mas recht, poznamka do žķ by byla lepší..a za 5 poznamek důtka.. 8)

Je normalni, ze na to mame kazdy jiny nazor, ale me se naopak tyhle tresty libi.. mimo stani v koute..ale nekomu se zas muze libit to..

• načítám...
30408
20.11.23 21:19
@Yxc28 píše:
Dávat trest kvůli jedinému zapomenutí mi přijde taky moc.Jinak já teda nevím, ale dávat za trest děti dřepovat/klikovat apod. mi nepřijde jako dobrý nápad. Ano, ručičky a nožičky jim neupadnou, ale co je ti naučí? Že sport je za trest? To mi přijde fakt na houby, zvlášť když vezmeme jaký vztah mají už tak k pohybu…

Mně taky. A nejen za jediné. Když děti něco zapomenou, omluví se, co potřebují jim půjčím a nepotřebujeme řešit nějaké zapomínání. Vždyť i té přípravě do školy se učí.

• načítám...
16432
20.11.23 21:22

Opisování mi přijde jako dobrý trest. Množství vět není vysoké, ale poučné jistě. Syn také psal a nebavilo ho to. Pak si dal pozor.

Stání v koutě je dle mě ponižující. Ale řeš to, až se to bude týkat tvého dítěte. Dřepování je za hranou, ale zase, až bude dřepovat tvé dítě, řeš to.
Poslouchej, co synek říká, uvidíš. Zatím to je pro něj v normě.
U nás ve školce jsou dva tresty za hranou. Až bude v hledáčku médítě, sejdu se s ředitelkou.

Že je tvé dítě chytré, je fajn. Asi lidi plete a provokuje spojení mimořádně chytré (to píšeš ty) a mimořádně nadané, to sem vložil někdo další ( vygoogli si).

• načítám...
1742
20.11.23 21:28
@mokkk píše:
15× napsat stejnou větu by mi nepřišlo jako nepřiměřený trest ani u dcery v první třídě. A to není mimořádně nadaná.

Tak třeba naše paní učitelka dává synovi skoro každý den přepsat znovu nějakou stránku v pracovním sešitě či písance, protože to podle ní „odflákl“ čili nepíše přesně tím sklonem, jak by si ona představovala. Takže má ke standardnímu domácímu úkolu skoro každý den ještě navíc okopírovanou stránku navíc, co už jednou psal, ale jí se to nelíbí… Ale teda mě by ani nenapadlo si jít kvůli tomu stěžovat. :nevim:

• načítám...
285
20.11.23 21:28

@Králičice Ne, to opravdu nelíbí… Pokud není zapomínání nějak extrémní, netrestala bych ho vůbec. My jsme na základce rozhodně nedřepovali/neopisovali x krát text/nedostávali poznámky do ŽK za hloupé zapomenutí učebnice/sešitu/pravítka apod. A stejně jsem si dávala pozor, abych nezapomínala (když jo, musela jsem nahlížet k sousedovi do učebnice, psát na papír a doma si to přepsat, počkat až dorýsuje soused a pak až mohla pracovat já atd - prostě přirozený důsledek).

• načítám...
16995
20.11.23 21:34

@Yxc28 - za nas byl z ucitelu respekt..

• načítám...
16296
20.11.23 21:38
@Králičice píše:

Za nás se oisovalo za trest, nebo psala xkrát daná věta. Ano, stalo se v koutě, nebo v lavici, ale vědělo se za co a proč, případně byla poznámka. Ale že by to bylo potupné? Prostě jsme si to zasloužili :think:

• načítám...
66815
20.11.23 21:40
@Králičice píše:

tez mam respekt, nepotrebuji k tomu neprimerene/fyzicke tresty. Dulezita je spoluprace s rodinou, tu si nemuzu postvat proti sobe. Neni nad potrast si rukou na chodbe o velke prestavce s matkou nejvetsiho grazlika ve tride.

• načítám...
16995
20.11.23 21:43

@matkabagristy - takovych ucitelu vic :palec:

• načítám...
66815
20.11.23 21:45
@Králičice píše:
@matkabagristy - takovych ucitelu vic :palec:

jo, bylo by to pro vsechny jednodussi, ale i ja musela k tomu dozrat. Takova jsem se nenarodila.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin