Příliš přísná učitelka

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
bedrisek
20.11.23 20:21

Ještě by mě zajímalo, jak jste poznali, že máte mimořádně nadané dítě? Nerýpu, fakt mě to zajímá. Byli jste na nějakém vyšetření?

• Upravit
5958
20.11.23 20:25
@mokkk píše:
Dřepovat se ve škole za trest nesmí. Ani dvacet dřepů za sprosté slovo, natož padesát. Je to forma šikany (podle vedení).

Souhlasím.

• načítám...
27263
20.11.23 20:26
@PerličkaM. píše:
A to dřepovaní za nenapsané úkoly vám taky připadá v pořádku? No já jen zirám. Chtěla bych vás některé vidět, kdyby šlo o vaše děti.

Můj starší syn má třídního učitele, který nám už při převzetí dětí rovnou řekl, že on poznámky nepíše, že to už musí být a že si myslí, že dětem mnohem víc prospějou dřepy nebo kliky, že pokud by s tím někdo z rodičů měl problém, tak teda poznámku napíše. Světe div se, nikomu z rodičů to nevadí.

• načítám...
6160
20.11.23 20:30

Není to v pohodě. Byla bych ve střehu.

• načítám...
bedrisek
20.11.23 20:31
@lleennttiillkkaa píše:
Můj starší syn má třídního učitele, který nám už při převzetí dětí rovnou řekl, že on poznámky nepíše, že to už musí být a že si myslí, že dětem mnohem víc prospějou dřepy nebo kliky, že pokud by s tím někdo z rodičů měl problém, tak teda poznámku napíše. Světe div se, nikomu z rodičů to nevadí.

U syna na zš to tak jedna třída také měla - jejich třídní byl tělocvikář a přistupoval k dětem stejně. Nikdo z rodičů s tím problém neměl

• Upravit
27263
20.11.23 20:32
@bedrisek píše:
U syna na zš to tak jedna třída také měla - jejich třídní byl tělocvikář a přistupoval k dětem stejně. Nikdo z rodičů s tím problém neměl

Přesně, třídní je tělocvikář.

• načítám...
35799
20.11.23 20:38
@PerličkaM. píše:
A to dřepovaní za nenapsané úkoly vám taky připadá v pořádku? No já jen zirám. Chtěla bych vás některé vidět, kdyby šlo o vaše děti.

Tak to ať si řeší rodiče těch dětí. Tvoje dostalo jen za trest něco napsat.
Když nám teď ředitelka na schůzkách říkala co v první třídě padá za slova tak bych jim dala i daleko horší tresty.

• načítám...
20.11.23 20:39
@bedrisek píše:
Ještě by mě zajímalo, jak jste poznali, že máte mimořádně nadané dítě? Nerýpu, fakt mě to zajímá. Byli jste na nějakém vyšetření?

Tak přece má samé jedničky ve druhé třídě… Tak si asi zakladatelka vyvodila, že je mimořádně nadaný…

• načítám...
499
20.11.23 20:43

Nemám slov. Můj syn nelže a nevymýšlí si, vůbec takový není. Zmínila jsem, že je velmi chytrý, tak se toho hned všichni chytáte. Ano, je chytrý. Možná že některé z vás tady nepoznali v 7 letech rozdíl mezi pěti a padesáti, ale můj syn to teda pozná. I paměť má dobrou, ale světě div se, představte si, že i chytří lidé občas zapomínají. Třídní není tělocvikářka. Její postava by jí to ani nedovolovala. Ale i kdyby byla, nikdy bych neschvalovala dřepy za trest ve třídě. Některým z vás hold asi na jejich dětech nezáleží, když můžete takhle uvažovat.

• načítám...
66815
20.11.23 20:44

@PerličkaM. resila bych to s vedenim skoly. Pokud by nereagovalo, postoupila bych to inspekci.

• načítám...
bedrisek
20.11.23 20:46
@PerličkaM. píše:
Nemám slov. Můj syn nelže a nevymýšlí si, vůbec takový není. Zmínila jsem, že je velmi chytrý, tak se toho hned všichni chytáte. Ano, je chytrý. Možná že některé z vás tady nepoznali v 7 letech rozdíl mezi pěti a padesáti, ale můj syn to teda pozná. I paměť má dobrou, ale světě div se, představte si, že i chytří lidé občas zapomínají. Třídní není tělocvikářka. Její postava by jí to ani nedovolovala. Ale i kdyby byla, nikdy bych neschvalovala dřepy za trest ve třídě. Některým z vás hold asi na jejich dětech nezáleží, když můžete takhle uvažovat.

Píše se holt. A zmínila jsi, že je mimořádně nadaný, tak mě to jen zajímalo. Takže si to jen myslíš, nikde jste nebyli. Díky
A nevím, podle čeho vyvozuješ, že nám na dětech nezáleží. Jen proto, že nesdílíme stejný názor? Ale jdi ty…

Příspěvek upraven 20.11.23 v 20:48

• Upravit
26246
20.11.23 20:46
@PerličkaM. píše:

no tak brzdi. To, že „Můj syn nelže a nevymýšlí si, vůbec takový není“ slyší učitelky na každých třídních schůzkách několikrát. Jenže ono to tak není. To dítě třeba vědomě nelže (nevymýšlí si), ale rozhodně si upravuje situaci tak, aby z ní vyšlo co nejlépe, ideálně jako největší chudák. To je celkem běžný stav.

Rozdíl mezi 5 a 50 pozná i prvňák, to taky není nic světoborného a rozhodně to neznačí genialitu jedince.

A závěrem - pokud s učitelkou nebudeš mluvit, nic se nedozvíš. To, co tady popisuješ, jsou smyšlenky a domněnky.

• načítám...
35799
20.11.23 20:50
@PerličkaM. píše:

Rozdíl mezi 5 a 50 poznala dcera ve školce a za geniální ji teda nepovažuji.

• načítám...
2607
20.11.23 20:52
@PerličkaM. píše:

To je zase hysterie :roll:
No tak ten tvuj genius napsal 15 vet. No a co? Zase to neprehanej.

• načítám...
16994
20.11.23 20:59

@Keyllah - treba to bylo 10× po 5 v prubehu celeho dne :think:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin