Příliš přísná učitelka

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
66815
20.11.23 23:02
@Anonymní píše:
@matkabagristy tak to gratuluji…ono zapomínání pokud to dělá opakovaně by mělo mít následky. Některé matky mi přijdou vážně mimo. :P

nasledky v podobe petek? Chtela bych to videt v konkretnim skolnim radu.

• načítám...
378
20.11.23 23:03

@matkabagristy Chudáci ve škole kde máš děti. Myslíš že jim takto budeš ušlapávat cestu i v práci až něco podělají? Jelikož povinnost dítěte je se nachystat a připravit na výuku.

• načítám...
66815
20.11.23 23:12
@Pejskarkaa píše:
@matkabagristy Chudáci ve škole kde máš děti. Myslíš že jim takto budeš ušlapávat cestu i v práci až něco podělají? Jelikož povinnost dítěte je se nachystat a připravit na výuku.

cituj tu skolni rad, kde se za zapominani davaji petky.

• načítám...
Capelucia
20.11.23 23:38

Že zrovna zapomínání tak vadí. To se vůbec dá, zapomenout schválně? Něco jinýho, kdyby dítě lhalo a vyhováralo se, ale když autenticky zapomene? Nechce se mi věřit, že by tohle zkušená učitelka neuměla rozlišit. Trestat za zapomínání se mi zdá úplně zcestné. Když už, tak měla dát trest za lhaní nebo tak něco. Dřepy a stání v rohu… radši no comment.

• Upravit
2668
20.11.23 23:55
@Atisia píše:
Pokud to ma celá třída nastavené stejně tak je to nejspíš dohoda mezi třídou a učitelem. Blbí by bylo kdyby byla účta zasedla na pár jedinců a těm dělala problémy.
My taky měli docela 0risniu třídní ale vždycky na námi stala když jsme přišli s problémem. Narozdíl od některých „hodných“. :nevim: :nevim:

Takže šikanovat celou třídu je v pořádku??? 8o To snad ne!

• načítám...
2668
21.11.23 00:02
@PerličkaM. píše:
Nemám slov. Můj syn nelže a nevymýšlí si, vůbec takový není. Zmínila jsem, že je velmi chytrý, tak se toho hned všichni chytáte. Ano, je chytrý. Možná že některé z vás tady nepoznali v 7 letech rozdíl mezi pěti a padesáti, ale můj syn to teda pozná. I paměť má dobrou, ale světě div se, představte si, že i chytří lidé občas zapomínají. Třídní není tělocvikářka. Její postava by jí to ani nedovolovala. Ale i kdyby byla, nikdy bych neschvalovala dřepy za trest ve třídě. Některým z vás hold asi na jejich dětech nezáleží, když můžete takhle uvažovat.

Taky jsem v šoku z této a podobných diskusí. Nestačím se divit, co vše mnohým rodičům přijde normální. S takovou se české školství nikam neposune, když rodiče budou neustále obhajovat středověké metody s tím, že „oni na nich taky vyrostli“.

Perličko, zkusila bych za učitelkou zajít a promluvit si s ní. Ale nemyslím si, že to k něčemu povede, spíš bych hodně zvažovala přesun dítěte na jinou školu nebo převod do jiné třídy. I kdybych měla vozit dítě dál, jeho psychické zdraví by mi bylo přednější.
Držím palce!! :hug:

• načítám...
2668
21.11.23 00:11
@neumisa píše:
A závěrem - pokud s učitelkou nebudeš mluvit, nic se nedozvíš. To, co tady popisuješ, jsou smyšlenky a domněnky.

A když si s ní promluví, tak se taky nemusí nic dozvědět. Kdysi, když jsem staršího syna měla na české základce, tehdy rovněž 2. třída, si stěžoval, že dostali učitelku, která na ně jen řve. Jeho sešity byly rudě popsané od shora dolů. Měl několik dys- (dysgrafie, dysortograie, dyslexie). V matematice byl naopak první ve třídě. Učitelka razila heslo, že dítě z dys- vyroste, když se bude nonstop procvičovat. Několikrát jsem za ní zašla, na mě byla vždy jak med, na setkání bych nikdy neměla možnost poznat, že je to taková Ježibaba. Po jedné schůzce mi to nedalo, odvedla jsem syna druhý den do školy a venku si počkala na začátek vyučování. Pak jsem se přilepila na dveře jejich třídy. Po prvních pěti minutách se mi doslova chtělo zvracet, co ta kr.va předváděla. V polovině hodiny, kdy synovi dávala s. žrat, že si maminka stěžovala, jsem zaklepala, syna zbalila a ten samý den ho přehlásila do jiné školy, kde byl výrazně spokojenější a kde setrval do našeho stěhování ze státu.

• načítám...
647
21.11.23 03:07

Drepy, opisovani a petky jsou formou trestu a ucitel nema mandat kohokoli trestat. Muze se realizovat ve forme bodu, poznamek, dutek atd. v souladu se skolnim radem. Nic vic.

• načítám...
Anonymní
21.11.23 03:55

@PerličkaM. Běž si promluvit s učitelkou, že chceš, aby postupovala v souladu se školním řádem a podle toho udělovala kázeňská opatření. Takže za zapomínání poznámku, za tři poznámky napomenutí TU, za další tři poznámky důtka TU a tak dále. Prostě tak, jak mají uvedeno ve školním řádu. Pak se jí zeptej na ty fyzické tresty. Uvidíš, co ti na to odpoví.
Hlavně jdi přímo za ní. Jeden osmiletý žák řekl mamince, že je učitelka trestá dřepováním a že musí držet knihu nad hlavou a stát na jedné noze. Nejdřív to matka přes společný chat řekla všem rodičům a pak se společně s některými vydali za ředitelem. Ten provedl zápis a šel to řešit s učitelkou. Další den se svolaly mimořádné schůzky třídy, kdy vystoupila daná učitelka s tím, že na konci hodiny čtení se protahují s knihou a že všechny protahovací cviky včetně zvednutí rukou, dřepu atd dělá zároveň s žáky. Pak šla učitelka na policii a obvinila maminku žáka ze spáchání trestného činu pomluvy. Ředitel stál za učitelkou a poskytnul i zápis z jednání s rodiči. Maminka dala žáka do jiné školy, ale rychle se to rozneslo. Řešilo se to jako trestný čin.

• Upravit
1239
21.11.23 05:08

Nepřijde mi v pořádku něco řešit trestáním, vůbec, ty brďo. Proč? Spíš jsem zvyklá na názor od kolegů/vedení, že když pedagog dítě nějak trestá/dá poznámku, je to jeho neschopnost řešit to smysluplněji/lépe. A poznámka nefunguje jako trest, ale sdělení rodičům. Když zapomenu koupit něco v obchodě, taky mě doma manžel netrestá, stejně tak se to neděje na pracovišti. Ano, je to leda tak ponižující, nedůstojné. Něco jiného by bylo, kdyby ty věty opisoval, protoze škarede píše, aby se zlepšil. Ne za trest. Ale souhlasím s tím, co tu bylo psáno, že to mohlo být i trochu jinak, děti ledacos popletou, nemusí být hned za lháře. To ovšem nikoho neopravňuje dávat tresty. Lepší by bylo asi řešit domluvou, což děcka většinou prudí. Ale jako jo, někteří učitelé jsou prdlí, mám prvnacka a jsem ráda, jakou vyfasoval třídní, protože ve vedlejší třídě paní učitelka sází jednu pětku za druhou snad už od září :nevim:

• načítám...
41140
21.11.23 05:40
@Anonymní píše:
@PerličkaM. Běž si promluvit s učitelkou, že chceš, aby postupovala v souladu se školním řádem a podle toho udělovala kázeňská opatření. Takže za zapomínání poznámku, za tři poznámky napomenutí TU, za další tři poznámky důtka TU a tak dále. Prostě tak, jak mají uvedeno ve školním řádu. Pak se jí zeptej na ty fyzické tresty. Uvidíš, co ti na to odpoví.
Hlavně jdi přímo za ní. Jeden osmiletý žák řekl mamince, že je učitelka trestá dřepováním a že musí držet knihu nad hlavou a stát na jedné noze. Nejdřív to matka přes společný chat řekla všem rodičům a pak se společně s některými vydali za ředitelem. Ten provedl zápis a šel to řešit s učitelkou. Další den se svolaly mimořádné schůzky třídy, kdy vystoupila daná učitelka s tím, že na konci hodiny čtení se protahují s knihou a že všechny protahovací cviky včetně zvednutí rukou, dřepu atd dělá zároveň s žáky. Pak šla učitelka na policii a obvinila maminku žáka ze spáchání trestného činu pomluvy. Ředitel stál za učitelkou a poskytnul i zápis z jednání s rodiči. Maminka dala žáka do jiné školy, ale rychle se to rozneslo. Řešilo se to jako trestný čin.

Takže kluk řekl doma jen pravdu a maminka to řekla dál a učitelka to šla na pčr podat na ni trestní oznámení? :roll: promiň, ale to dotyčná učitelka taky moc nezvládla, vždyť to šlo vyřešit naprosto v pohodě a s nadhledem.

• načítám...
2513
21.11.23 05:43

Nechapu tyhle tresty, prepisovat jednu a tu samouvetu za zapomentui, proc? K cemu? jak v minulem stoleti.. :roll: nektere ucitelky se minuly povolanim.. :roll:

• načítám...
2513
21.11.23 05:48
@Keyllah píše:
5 ano, ale 50, to je tak na odpadnutí, navíc nikdy nevíš, v jaké kondici to dítko může být…

Hlavně je to potupny, jako pred celou třídou delat drepy, ze neco co zapomnel. Jeste ze mame normalni skolu a ucitelku, ale taky zijeme v zahranici, uprimne co ja slysim od znamych v cesku, to by tady nikoho ani nenapadlo, jak navrat do minuleho stoleti, vychod. a jeste to lidem prijde normalni, asi to jinak neznaji :nevim: obcas se neco zapomene, proc to trestat? Pokud se to opakuje, dostaneme info my rodice a dite si pohlidame. Tohke je uplne mimo :roll:

• načítám...
2513
21.11.23 05:53
@Pejskarkaa píše:
@matkabagristy Chudáci ve škole kde máš děti. Myslíš že jim takto budeš ušlapávat cestu i v práci až něco podělají? Jelikož povinnost dítěte je se nachystat a připravit na výuku.

Ty v praci delas pred ostatnimi zv trest drepy nebo te sef posila na hanbu do kouta? :think:

• načítám...
16990
21.11.23 06:20

Vsichni tady pisete, jak to ucitelka delat nema, ale nikdo nenapise, jak by to delat mela..a co si budem namlouvat, na kazde dite plati neco jineho.. :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin