Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@PAN66 ne, tam máš jiné postihy…já žádného zaměstnavatele nemám ![]()
@Králičice píše:
Vsichni tady pisete, jak to ucitelka delat nema, ale nikdo nenapise, jak by to delat mela..a co si budem namlouvat, na kazde dite plati neco jineho..
Mas to tu napsane xkrat. Postupovat v souladu se skolnim radem (body, napomenuti,…)
@Lendava - ted jsem si cetla, ze v nasem je, ze pri poruseni skolniho radu budou uplatnena kazenska opatreni - ppd tim si predstavi kazdy neco trochu jineho..
Za me je to o dohode..
Ale dost mi to pripomina tenhle vtip..
@Anonymní píše:
@PerličkaM. Běž si promluvit s učitelkou, že chceš, aby postupovala v souladu se školním řádem a podle toho udělovala kázeňská opatření. Takže za zapomínání poznámku, za tři poznámky napomenutí TU, za další tři poznámky důtka TU a tak dále. Prostě tak, jak mají uvedeno ve školním řádu. Pak se jí zeptej na ty fyzické tresty. Uvidíš, co ti na to odpoví.
Hlavně jdi přímo za ní. Jeden osmiletý žák řekl mamince, že je učitelka trestá dřepováním a že musí držet knihu nad hlavou a stát na jedné noze. Nejdřív to matka přes společný chat řekla všem rodičům a pak se společně s některými vydali za ředitelem. Ten provedl zápis a šel to řešit s učitelkou. Další den se svolaly mimořádné schůzky třídy, kdy vystoupila daná učitelka s tím, že na konci hodiny čtení se protahují s knihou a že všechny protahovací cviky včetně zvednutí rukou, dřepu atd dělá zároveň s žáky. Pak šla učitelka na policii a obvinila maminku žáka ze spáchání trestného činu pomluvy. Ředitel stál za učitelkou a poskytnul i zápis z jednání s rodiči. Maminka dala žáka do jiné školy, ale rychle se to rozneslo. Řešilo se to jako trestný čin.
A jak to dopadlo?
@PerličkaM. Pokud jsou tresty opravdu takové jak píšeš, tak je podle mě učitelka přehnaně přísná. Ani jedna z mých dcer neměla takhle přísnou učitelku, respekt si umí sjednat i jinak než trestem. Na tvém místě bych to, ale zatím neřešila, pokud je syn ve škole spokojený, tak bych jeden trest opisování vět přešla. Řekla bych ze rodiče děti které musely dělat 50drepu se jistě ozvali.
Dobrý den,
diskuzi na žádost zakladatelky uzamykám.
Přeji hezký den,
Kačka
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.