Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Budeš mít zase 3 pokusy. Ten předmět budeš dělat od začátku. Jen pozor, druhý zápis je i poslední. Možná bych zkusila ještě letos ten třetí pokus, třeba to vyjde.
Ted uz předmět zapsaný máš, takže vyucujici ti ho musí nějak ukončit, nejde tam nechat prázdnou kolonku a tu doplnit za rok. Tedy vycerpej všechny pokusy na zápočet, pokud to nedáš, mas N a nejsi vůbec pripustena ke zkoušce. Pokud mas vážně zdravotní problémy, na hodně školách je i možnost zakončit předmět že zimního semestru v letním, nebo ve zkouškovém období letního semestru. To se podívej do vašeho studijního řadu. Vyučující ti ale vyhovět nemusí… A stejně by se mělo jednat o zkoušku, ne jen zápočet
@Anonymní píše:
Ahoj, mám na Vás dotaz. Jsem na VŠ a ráda bych si jeden předmět odložila na příští zimní semestr, tohle všechno jde, mám vše zjištěné na studijním a neměl by s tím být problém. Ale zajímalo by mě jak teď pokračovat, abych vás uvedla do obrazu, tak mi sebrali dva pokusy na zkoušku, protože jsem nezvládla 2 zápočty (zdravotní problémy) a potrebuju chvíli času, abych to dohnala, než promarnit i tohle. Tím pádem mi zbývá jeden pokus. Jde mi o to, když si zapíšu za rok tento předmět, budu mít opět 3 pokusy na zkoušku, nebo jenom ten jeden? Omlouvám se, je to nejspíš hloupá otázka, ale radši chci počítat se vším. Díky moc:)
Budeš mít zase 3 pokusy. Takže koukej ještě tento poslední využít.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám na Vás dotaz. Jsem na VŠ a ráda bych si jeden předmět odložila na příští zimní semestr, tohle všechno jde, mám vše zjištěné na studijním a neměl by s tím být problém. Ale zajímalo by mě jak teď pokračovat, abych vás uvedla do obrazu, tak mi sebrali dva pokusy na zkoušku, protože jsem nezvládla 2 zápočty (zdravotní problémy) a potrebuju chvíli času, abych to dohnala, než promarnit i tohle. Tím pádem mi zbývá jeden pokus. Jde mi o to, když si zapíšu za rok tento předmět, budu mít opět 3 pokusy na zkoušku, nebo jenom ten jeden? Omlouvám se, je to nejspíš hloupá otázka, ale radši chci počítat se vším. Díky moc:)
Jak kde. U nás jsou znovu 3 pokusy, na jiné věhlasné univerzitě, jejíž jméno a pověst je srovnatelná s tou naší, jsou při opakovaném zapsání předmětu pouze dva pokusy. Prostuduj si studijní řády.
Každopádně pokud už máš předmět letos zapsaný, ten poslední pokus využij.
A ještě si pohlidej počet kreditů potřebných pro postup do dalšího semestru.
Jestli jsi nezvládla zápočty kvůli nemoci (nestihla jsi se odhlásit, nepřišla jsi), tak by ti je omluvili, když doložíš nemoc. Pak bys měla všechny pokusy, a někdy je možné je dělat i později (mimořádně jaro, klasika léto), to se informuj.
Když budeš mít opakovaný zápis, tak máš zase nové pokusy, bez ohledu na vyčerpání/nevyčerpání těch původních. Kdybys měla nějaké vážné problémy, dá se zažádat i o zpětné přerušení studia (na semestr, na dva, podle situace), pak bys jakoby začala ten ročník znova, bez propadlých pokusů - ale ten jeden semestr/rok bys měla přerušené studium a nebyla bys student.
Co si pamatuji, byval rozdil mezi prelozenim studijni povinnosti a novym zapisem. Pri prelozeni nepribyvaly zadne pokusy, pokud sis prelozila nedelanou zkousku, prelozila sis zaroven i neuspesny pokus, pri novem zapise se jelo od zacatku. Jak tu nekdo psal, byvala moznost si jeden predmet zapsat maximalne dvakrat. To ti presne reknou na studijnim.
@tterka píše:
Budeš mít zase 3 pokusy. Ten předmět budeš dělat od začátku. Jen pozor, druhý zápis je i poslední. Možná bych zkusila ještě letos ten třetí pokus, třeba to vyjde.
Zaleti na univerzite, na MUNI ma student pri opetovanem zapisu jen dva pokusy.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.