Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
prosím o radu. Mám v těhotenské průkazce napsáno zkrácená hráz. Neví někdo co to znamená a hlavně jaký to mám vliv na porod.
Díky ![]()
Ahoj, řekla bych, že je prostě kratší / mezi vaginou a konečníkem / a pro porod… asi to, že by si měli dávat větší pozor při nástřihu - kama jej vést a případném natržení. Nebála bych se.
říkám si zda to není třeba dobře, jako že je menší, takže nebude třeba střihat… A oni to doktoři budou mít ještě o to těžší. Tak to abych nenarazila na nějakého vola
Je to jen můj názor… nevím jaký budeš mít porod, případně co se opravdu medicinsky takhle označuje. Selskej rozum, ale já jsem byla nastřižená hodně a ještě se natrhla a OK… Neboj zvládneš to !!!
Užij si porod a hlavně miminko. / Hnedka bych do toho šla znovu … /
Tak to já už chci mít porod za sebou. Těhotenství bylo celé úplně strašlivé. Už se těším až budu v pohodě a budu se moct zase normálně hýbat.
Tak to nevím jestli hnedka po porodu přijde… já jsem byla celá KO, ale ten adrenalin a radost všechno otupila a vlastně na to vzpomínám moc ráda.
To je jasné že to bude chvilku trvat, ale určitě to bude příjemnější s milovaným miminkem než s velkým břichem