Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,máte nějakou zkušenost a Apolináře s císařem s epidurálem?Máme KP,ale snad se ještě otočí.jsem 32tt,tak má ještě čas.Jak dlouho se pak leží v porodce?Dík
Ahoj, já jsem měla akutní císař s epidurálem a bylo to úplně v pohodě, jen mi do toho epidurálu přistříkli víc oblbováku a šlo se na sál, cítila jsem jen takové tlačení a tahání na břichu, příprava trvala dýl než samotný porod, od odvezení do ukázání mi malé tak 15 min. Pak tě budou šít atd., ale to už u tebe může být tatínek s miminkem u hlavy.
Bylo to v 7 PM, přes noc na JIPce, dopoledne rozchodit a na normální pokoj a za 4 dny domů (bez dne porodu).
Ničeho se neboj, jsou to profíci, dělají těch CS mraky, tak to mají v ruce. I na šestinedělí se vším pomohli a poradili, byla jsem fakt nadšená.
Hodně štěstí a zdravé miminko!
Zuzi, nevím jak u Apolináře, ale v Motole mě pustili 6.den po císaři - plánovaným. a anestezie spinální (něco jako epidurál, jen do jiné hloubky, ale nevím přesně) naprosto ok.Fakt se neboj! Držím palce ![]()
Tak to jsem klidnější.Do celkové narkozy se mi vůbec nechce.Přítele bych ta chtěla.Platí se pořád 500kč za doprovod?
Měla jsem taky akutního císaře u Apolináře s epidurálem a tatínkem na sále po celou dobu porodu a neplatili jsme nic ![]()
ahoj ja na SC planovanem byla ted v kvetnu u Apolinare… pokud zhodnoti, ze je vhodny epidural, tak chlap muze byt pri porodu, plati se stale tech 500, u akutniho chlap neni (dle infa od anesteziolozky)… lezi se pet dni s tim, ze se nepocita den porodu .. tzn. ja nastoupila ve stredu, odchazela jsem v pondeli. Pokud tedy nejsou nejake komplikace jak u maminky tak u miminka, 1 den se lezi na jip … resp. ve ctvrtek kolem poledne jsem sla na normalni oddeleni.