Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminy co jste rodily prvni ditko vyvolavanim po terminu a mate uz i druhe ditko jak probihal porod?Normalne v terminu,nebo zase vyvolavanim?Vim ze to asi nejak nejde ovlivnit,ale ja mnela prvni porod vyvolavany a desim se,ze bude i druhy
.Vim,ze to neovlivnim,ale i tak budu rada za prispevky ![]()
Ahoj, píšu kapku mimo mísu, mám jen jedno, dnes jsme se vrátili z porodnice, ale taky vyvolávaný a naprosto chápu, že už vyvolávačku nechceš ![]()
majinka69 píše:
Ahoj, píšu kapku mimo mísu, mám jen jedno, dnes jsme se vrátili z porodnice, ale taky vyvolávaný a naprosto chápu, že už vyvolávačku nechceš
Tak to gratuluji k miminku
a preji at rychle zapomenete,ja si jeste dnes vybavuji urcite chvilky ![]()
…já si vybavuji všechno i půl roku po i bolest.Ženský, který řikaj, že zapomněly, tak kecaj.
PeBa píše: …já si vybavuji všechno i půl roku po i bolest.Ženský, který řikaj, že zapomněly, tak kecaj.
ja jsem po porodu uz 4roky
a na ten vyvolavany porod a pristup co jsme zazila jeste dlouho nezapomenu ![]()
Ahojky já měla první porod normálně a druhý vyvolávaný.Ten první trval od začátku bolestí do konce 19.5hod a druhý 4hod
ja ten prvni mnela vyvolavany,bolesti od peti rana,ale bylo to jako pri ms,opravdove bolesti zacaly po pichnuti vody kolem pul devate,zadne intervaly rovnou po dvou min na rozdychani ani ne minutka,malej sestupoval ja se neotvirala takze otvirali rucne
v 11:30 co my dve sestry hupsly na bricho byl malej na svete.a jestli bych mnela absolvovat tohle znovu tak se zblaznim ![]()
mně to nepřišlo že by jsem ty vyvolávaný porody měla hrozný-u obou ráno v 8h prášek,pak píchnutí plodovky a za 4h byli na světě
PeBa píše: …já si vybavuji všechno i půl roku po i bolest.Ženský, který řikaj, že zapomněly, tak kecaj.
PeBo, já na tu bolest zapomněla a neměla jsem to jednoduchý, ale už si vůbec nic nepamatuju a to nekecám.
Porod jsem měla vyvolávaný, ale 10 dní před termínem, bohužel to nedopadlo dobře a musela jsem na akutního císaře. Tady jsem se dočetla, že po císaři se už naštěstí druhý porod nevyvolává, protože i kdybych rodila normálně, tak si ho vyvolat už nenechám.
Pettulle píše:PeBa píše: …já si vybavuji všechno i půl roku po i bolest.Ženský, který řikaj, že zapomněly, tak kecaj.PeBo, já na tu bolest zapomněla a neměla jsem to jednoduchý, ale už si vůbec nic nepamatuju a to nekecám.
A TO NEJAK JDE JAKO NENECHAT SI VYVOLAT POROD?
Porod jsem měla vyvolávaný, ale 10 dní před termínem, bohužel to nedopadlo dobře a musela jsem na akutního císaře. Tady jsem se dočetla, že po císaři se už naštěstí druhý porod nevyvolává, protože i kdybych rodila normálně, tak si ho vyvolat už nenechám.
PetulkaaFilipek píše:
ja ten prvni mnela vyvolavany,bolesti od peti rana,ale bylo to jako pri ms,opravdove bolesti zacaly po pichnuti vody kolem pul devate,zadne intervaly rovnou po dvou min na rozdychani ani ne minutka,malej sestupoval ja se neotvirala takze otvirali rucnev 11:30 co my dve sestry hupsly na bricho byl malej na svete.a jestli bych mnela absolvovat tohle znovu tak se zblaznim
Jééžiš, teď si mi připomněla vlastní porod
To ruční otevírání a píchání vody nezapomenu, fuj..
Akorát, že u nás to skončilo akutním císařem…
Já myslím, že není pravidlo, že bys druhé nerodila normálně. Já jsem první dítko rodila krásně normálně a druhé jsem přenášela a museli mi vyvolat porod. Takže záleží na těhotenství a jak se drobeček dere ven nebo ne. ![]()
Petulko, samozřejmě JDE odmítnout vyvolávat porod. Ježiš ženský, copak jste nevolníci?
Za prvé, k vyvolání musí být sakra důvod. Že má někdo odhad váhy trošinku vyšší, to například za důvod nepovažuju. Též by se při přenášení mělo zohlednit reálné početí, tj. utz z 1.trimestru a podle toho upravit TP. V některých porodnicích vyvolávají už po týdnu přenášení, v některých po 11dnech, takže pokud je dítě v pořádku, průtoky též, tak bych trvala minimálně na těch 11dnech.
Musí se zohlednit stav porodních cest. Pokud to na porod nevypadá, tak bych si ho nenechala vyvolat, protože to může ohrozit život dítěte. To už raději plánovaný císař, než doufat, že tělo zareaguje správně, když není připravené.
Můj druhý vyvolávaný porod probíhal:
8:00 - zavedení tablety
9:00 - silnější menstruační bolesti
11:18 - syn na světě
nic hrozného, šílená rychlovka
u dcery jsem šla také na vyvolání, ale v noci mi praskla voda, takže mi tabletu nezaváděli, od prasknutí vody do porodu to bylo 12 hodin, ale bolesti jen 4 hodiny