Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bydlím v Benešově,ale registrovaná jsem v Praze.Chci se zeptat zda když si tady zavolám sanitku zda mě odveze do Prahy a nebo musím mít vlastní odvoz?
Není pravda že tě odveze do nejbližší nemocnice, odveze tě tam kde jsi registrovaná k porodu a kde o tobě mají záznamy.
např. bydlela jsem ve Vrchlabí(tam je také porodnice,ale rodit jsem tam nechtěla). Registrovaná k porodu jsem byla v Jilemnici (sanita mě odvezla do Jilemnice, bez řečí)
Ale samozřejme tě nepoveze 150km ![]()
no každopádně po zkušenostech z minulého týdne si před odjezdem do porodnice zavolej. já byla registrovaná v Podolí, ale to nepřijímalo, protože bylo plno. tak jsem volala Motol, tam to samé. nakonec jsme jeli na Bulovku…
V papírech píšou že od 36tt mě musí vzít tak jsem zvědavá..Pokud bude plno asi si mě dají na strop
.Trochu se toho bojim,teď čtu samé špatné zkuenosti ![]()
maminka189 píše:
V papírech píšou že od 36tt mě musí vzít tak jsem zvědavá..Pokud bude plno asi si mě dají na strop.Trochu se toho bojim,teď čtu samé špatné zkuenosti
Kdyz maji stop stav, tak te nevezmou. Nevim, o jakou se jedna porodnici. Ale v Podoli te opravdu nevezmou, i kdyz jsi zaregistrovana.
Já jsem byla registrovaná v Podolí a rodila jsem v lednu když byly mrazy,máme auto starou skořápku tak jsem měla strach,že nenastartujem a budu si muset volat sanitku.Tak sem se v Podolí ptala,jestli mě ta sanita odveze tam když si řeknu že tam sem registrovaná a oni mi řekli, že prej do nejbližší porodnice (což byly Vinohrady).Auto sme naštěstí nastartovaly-no teda nevim jestli naštěstí protože v Podolí už bych nikdy rodit nechtěla
No a prý se teď na Podolí stojí fronty
.Já sem taky do Podolí nechtěla protože sestře tam před 7 lety pokazil dr porod a malej má následky na celej život
.Hm u nás je Benešovská a Táborská porodka,ale ty jsou prej taky přecpaný
No nejhorší je přítel je od pondělí do pátku pryč a já mám doma 2 letého syna tak nevim kam ho dát než přijede…Příbuzné máme akorád v Praze.No bude to zážitek ![]()
ahoj tak touhle diskusi jste me docela nahlodali. mam termin sice az 3.11. ale Motol ma ted do 30.10 zavreny porodni saly a prej si mam zavolat sanitku aby me nekam odvezla. no jenze ja jsem z Brandysa nad Labem a tady porodnice je do ktery fakt nechci, to bych se jinak nehlasila pres celou prahu, že?!
tak ted teda doufam ze malej ve me vydrzi a nebudu se pak muset s nekym v sanitce dohadovat ![]()
je tu moznost nasednout do auta a jet nekam do porodky ale tam mi muzou rict ze me nevezmoua co pak ![]()
Hmmm,tak koukám že s porodem to u mě bude taky zajímavý,já mám nejblíž Nymburk a tam rodit nechci ani náhodou,jsem registrovaná v Neratovicích,ale při posledním monitoru mi PA řekla,že než pojedu rodit,tak si mám zavolat,jestli nemaj stop stav,že teď jsou přecpané porodnice všude, ![]()
to je dobrý,asi budu rodit v autě ![]()
Zizi brandýs mám taky kousek,ale tam taky nechci,slyšela jsem své ![]()
Janca.Zik píše:
Hmmm,tak koukám že s porodem to u mě bude taky zajímavý,já mám nejblíž Nymburk a tam rodit nechci ani náhodou,jsem registrovaná v Neratovicích,ale při posledním monitoru mi PA řekla,že než pojedu rodit,tak si mám zavolat,jestli nemaj stop stav,že teď jsou přecpané porodnice všude,
to je dobrý,asi budu rodit v autě![]()
Zizi brandýs mám taky kousek,ale tam taky nechci,slyšela jsem své
Já v Brandýse rodila.Při první době porodní za mnou furd někdo chodil zda něco nepotřebuju a porod taky na 1.Šestinedělí už bylo horší.Dostala jsem na pokoj pěkné káči,který chtěli mít svůj klid
,takže když se uvolnil nadstandart tak jsem neváhala ho zabrat.Jinak sestry super milé a ochotné a ty dětské ty byli protivné,ale v noci se z miminka šmudlali a to mě docela mile překvapilo.No kdyby to šlo,klidně bych tam šla rodit zase
Janca.Zik píše:
Hmmm,tak koukám že s porodem to u mě bude taky zajímavý,já mám nejblíž Nymburk a tam rodit nechci ani náhodou,jsem registrovaná v Neratovicích,ale při posledním monitoru mi PA řekla,že než pojedu rodit,tak si mám zavolat,jestli nemaj stop stav,že teď jsou přecpané porodnice všude,
to je dobrý,asi budu rodit v autěZizi brandýs mám taky kousek,ale tam taky nechci,slyšela jsem své
ja ho mam co by kamenem dohodil a fakt ne, to radsi porodim v sanitce. ale co tak ctu a vidim tak uz snad nechci rodit ani v Motole ![]()
Já mám podobný problém, spádová nemocnice Motol, ale vyhlídlé Hořovice, kde se ale neregistruje. Když zavolám sanitku, skončím asi taky v Praze. Radši si jdu vyhlídnout nějaký místní taxi, kdyby manžel nestíhal:-)