Po porodu

139
19.10.10 06:47

po porodu

zajímalo by mě jak dlouho může být manžel semnou doma od té doby co se vrátím z porodnice, má nárok na nějaký volno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
19.10.10 07:11

Má nárok maximálně na paragraf, neboli OČR. Dál má nárok na neplacené volno na 1 den, kdy tě jako veze k porodu. Bohužel, zatím žádná dovča pro tatínky ze zákona není. Chce to, aby se poptal v práci, můj chlap má tuhle dovču jako benefit od zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
19.10.10 07:20

tez mel muž dva nebo tri dny placene (díky odborum)
dalsi tyden si nechaval normalne dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
19.10.10 08:06

Ze zákona takové volno není, jen ten 1 den na odvoz k porodu.

Pak si musí brát svou dovolenou nebo se domluvit se zaměstnavatelem jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
19.10.10 09:29
ivash píše:
zajímalo by mě jak dlouho může být manžel semnou doma od té doby co se vrátím z porodnice, má nárok na nějaký volno?

A i ten paragraf by musel vystavit tvůj ošetřující lékař, že nejsi schopna se ze zdravotních důvodů postarat o dítko.
Jinak se fakt musí domluvit na klasické dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
2.6.12 20:09

Fakt to chceš slyšet? :mrgreen:
Já si pamatuju, kojení, kojení, kojení, pomáhání od bolestí bříška, utěšování a uspávání. Ve dne v noci. Naštěstí selektivní paměť funguje dobře, mám tohle období v šedi a jsem i schopná se těšit na další dítě :D Ale pamatuji si i to krásné, jak jsem stála nad postýlkou a dojímala se nad spícím andílkem :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
2.6.12 20:11

pmatuji si,ze jak jsem malou porodila,strasne jsem ze klepala a byla pysna na to,ze jsem to zvladla.
Prvni den jsem na ni furt koukala ,po kom je.Strasne jsem se tesila az prijedou moje starsi holky,podivat se na segru a taky Lenicka,kamaradka,abychom ten muj porod poradne probraly.Premyslela jsem,jestli pujde kojeni.Kojeni slo,ale zezacatku mala nechapala co po ni chcu,tak i slzicka ukapla.
Jak jsme prijeli dom,prvni mesic byl celkem peklo :roll: vubec jsem nezvladala,bohuzel.Asi 14dni po porodu me ztvrdlo mleko,kojit neslo,odstrikavat neslo,horecka,manzel pryc.Des.Stydim se,ale mimi pro me bylo ,,nutne zlo,, :oops: Chvilku bych ji laskou snedla a druhou zas od ni odesla.
Ted kdyz na to vzpominam,nechapu co se se mnou delo :think:
Jsem rada ze ji mame,je to nas pokladek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
2.6.12 20:12

Ještě - na procházky jsme chodili hned a každý den, to bylo krásný, příbuzní chodili taky hned, ale bez toho bych se i obešla, protože jsem fakt byla hodně citlivá a všechno jsem strašně prožívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
2.6.12 20:26

@CokeLady Já za sebe můžu říct, že bezprostředně po porodu to bylo fakt jen krásný. Ten nový človíček mě fascinoval a pořád jsem chtěla být s ním a chovat ho. Krize přišla po pár dnech doma- časté a bolestivé kojení, špatné usínání, bříško… Neříkala jsem si, že jsem ho mít neměla, ale „proč jsem si ho pořizovala, když to nezvládnu“. To tam proběhlo často. Naštětsí mám skvělého manžela, který mě vždycky ujistil, že spolu to zvládneme. To mi v šestinedělí přišlo to nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
2.6.12 20:30
@CokeLady píše:
@pipiinkaNo mě by i zajímalo, zda i takhle po porodu ženský proběhne hlavou „Doprdele, to je život, že já do toho šla, nebylo by mi líp, kdybych to dítě neměla“… ale on to asi i málokdo přizná, je to taková … „ostuda“ :cert:

myslim ze nektere urcite,jen se to stydi priznat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
2.6.12 20:30

Tak já osobně jsem se strašně moc těšila domů.JAkmile jsme přijeli, tak ze mě nějak všechno spadlo a užívala jsem si ten klid.Po sauně v porodnici mi byly asi 4 dny děsná zima.Rodila jsem v srpnu a doma chodila v mikině a hrubých ponožkách.
Malá byla hodňoučká, jen trpěla na prdíky, tak jsme se učily jak jí od toho pomoci, sehrávaly jsme se v kojení.Na procházky chodily od prvního dne.
Nějaký poporodní splín nebo nestíhání jsem neměla.To až tak v půl roce malé jak začaly příkrmy a potom pohyb.
Osobně mě nejvíc „vadily“ neustále protékající vložky v podprsence.Hlavně v noci :mrgreen:
Jinak že bych si řekla, jestli by mi bylo líp kdybych to dítě neměla, tak to se mi asi ještě nestalo.Malá bude mít dva roky.ALe občas je na zabití :) Vždycky jak přijde a chce se tulit nebo mi dát pusu, to je to nejhezčí co znám :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17629
2.6.12 20:48

já po porodu euforie, štěstí, byli jsme v porodce i s mužem až do odchodu domů, měla jsem radost, jak přibírá, byl krásnej, já fit. přijely návštěvy. domů jsem se moc netěšila, protože jsem věděla, že budu muset jídlo a uklid zvládat já, navíc to tu máme malé a v porodnici to bylo s přebalováním a vším tak nějak pohodlnější. ale Jonáš dost spal, tak jsem zvládala přes den i něco dělat, nepřestala jsem pracovat (z domu). horší teda byly noci, to jsem byla občas už fakt unavená, chtěl pít skoro nonstop, ale celkově jsem to čekala horší. skoro neplakal, takže jsem neznala uspávání, utěšování, prostě usnul a hotovo :) taky jsem chtěla všem vyprávět porod, byla jsem hrozně pyšná, jak jsme to zvládli. no a doma jsme se taky štěkali s mužem, ale to my tak nějak průběžně. pak jsme začli mít trable s bolobřichem a zjistila jsem, že nemůže kravské mléko, takže pro mě krutopřísná dieta při kojení, ale o tom by byla jiná diskuze. jo a hormony - u mě se to projevovalo takovou nervozitou, že nemám zajetej režim a nejlíp nejbezpečnějc mi bylo doma, prostě sice jsem s ním mohla jezdit hned i třeba do kavárny, ale necítila jsem se úplně ok, takže zase brzo zpět. jinak žádný blues ani strachy, deprese jsem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.6.12 20:52

no @CokeLady chceš to slyšet? bylo mi zle, nemohla jsem dýchat, po sekci jsem byla anemická, nemohla jsem pomalu dojít na WC. Přemýšlela jsem, kde je nejbližší babybox, jestli se nemám jít oběsit. Do toho absolutně kontinuálně řvalo (nedá se říct, že plakalo) dítě, ke kterýmu jsem NIC necítila, navíc nespalo. Myslela jsem, že mi prasknou prsa. Když jsem po 48 hodinách pobytu měla asi 5 minut dobrou náladu a volala kámošce, našla jsem pak 5 nepřijatých hovorů. Volali od doktora, že musíme ihned do nemocnice, že prcek má pozitivní screening z patičky. Dál nepíšu. Prostě peklo. Ne, očistec. Ten je horší, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
2.6.12 20:53

@danyk šmankote, to je dobrá jízda :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
2.6.12 20:59
@Susanna píše:
Fakt to chceš slyšet? :mrgreen:
Já si pamatuju, kojení, kojení, kojení, pomáhání od bolestí bříška, utěšování a uspávání. Ve dne v noci. Naštěstí selektivní paměť funguje dobře, mám tohle období v šedi a jsem i schopná se těšit na další dítě :D Ale pamatuji si i to krásné, jak jsem stála nad postýlkou a dojímala se nad spícím andílkem :P

Tohle jsem byla přesně já plus bych ještě přidala, že prvních čtrnáct dní jsem každou volnou chvilku jenom ležela a větrala stehy, aby se už konečně zahojili. Přišla jsem si jak vězeň ve své ložnici a brečela manželovi, že to dítě jenom kojím a uspávám a že jsem hrozná matka. :-) Když stehy přestaly bolet, tak jsem začla normálně fungovat a na nový život si zvykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí