Porod císařským řezem

Iwi
3379
18.10.10 12:56

Porod cisarskym rezem

ahoj, chtela bych jestli by jste mi vy, ktere ste rodili CŘ, napsali jake to bylo, ze to nebylo tak hrozne… sem v 35 tydnu a miminko je jeste hlavickou nahoru, tak se chci jen zeptat. vim ze se muze jeste otocit, ale tak abych se mela na co pripravit dystak… dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
18.10.10 12:58

Ahoj,pokud to bude plánovaný císař,tak se nemáš čeho bát,je to za 45 min hotovo-od naříznutí do zašití.Já jsem rodila císařem,a mohu říct,že to bylo v klidu a pohodě.A to jsem měla velký strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
18.10.10 13:01

Ahojky Iwi, já jsem rodila císařským řezem, protože jsem se neotvírala a bolesti jsem přestala mít a malá byla už delší dobu bez plodové vody. Musím říci, že to nebolí, byla jsem při vědomí a tak jsem viděla co mi dělají, ale neboj mimi se určitě otočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
18.10.10 13:01

Já jsem rodila v Motole a tak hrozný to zase nebylo.
Pooperační komplikace jsem neměla, hojila jsem se dobře.
Nebudu ti lhát, prostě to bolí a dost, je to jako každá jiná operace, ale dá se to vydržet. U mně bylo horší, že to byl akutní císař, takže jsem deset hodin trpěla jak pes a pak stejně šla pod skalpel, pokud je to plánovanej CS, tak je to lepší, že člověk není tak umordovanej. Ale vstát druhej den z postele byl děs, druhej den už to bylo podstatně lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
18.10.10 13:06

Ahoj, zatím se nemusíš plašit, náš prcek se definitivně otočil ve 35. týdnu hlavičkou dolů (do té doby tam rotoval:-) ), stejně nám to bylo houby platný a kvůli špatnému monitoru ve 40. týdnu to skončilo akutním císařem. Určitě se to dá přežít, měla jsem jen epidurál a nic necítíš, jen takový tlak, prcka mi ukázali už na sále, pak mi ho teda dovezli až na pokoj na kojení. Když mě den po porodu (teda resp. po 14 hodinách od operace) donutili vstát z postele, tak to jsem viděla všechny svatý, pak se to rychle zlepšovalo, první týden je nejhorší, pak už je to relativně v pohodě. U normálního porodu si to užiješ předem tu bolest, u císaře až potom:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
18.10.10 13:10

Také mám za sebou dvě sekce. První neplánovanou, druhou už jo. Opravdu to jde rychle, taky jsem se bála, hlavně před tím, než začli operovat, byla jsem ve spinální anestezii. Pak mi řekli, že už operují a nic jsem necítila, vůbec nic. Jen tlak když tahali malého. Když byl venku, tak se mi tak ulevilo, že jsem si na zbytek operace schrupla :-) Bolí to až když to pak přijde k sobě, nutěj co nejdřív vstát a chodit, ale každým dnem je to pak lepší a lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
18.10.10 13:18

Ahoj Iwi,
ja rodila u Apolinare v Praze. Rodila jsem planovanym cisarem, protoze jsem mala rodicka(147cm) a mala byla od 32tt koncem panevnim dolu a uz se nechtela otocit, takze mi ve 34tt napsali panovanou sekci na 39tt(20.8.09).
Ten den jsem normalne rano dorazila do porodnice na prijem a cekala az prijdu naradu. Protoze bylo moc akut.sekci, tak jsem cekala do odpoledne. Ten den bylo silene vedro a tak jsem byla rada, kdyz jsem pak lezela na klimatizovanem sale. Nechala jsem si dat Epidural, protoze jsem chtela malou co nejdrive videt, chtela mit muze u porodu. Nejvetsi strach jsem mela z epiduralu…ale kdyz to vemu zpetne, tak jsem se bala zbytecne. Samantha byla venku za 30min a me kdyz malou vazili a osetrovali, zasili a pak co odnesli malou, me odvezli na JIP.

Jelikoz uz jsem za sebou pred tim mela 2operace(nohy a slepaku), tak mi to prislo jako hracka. Jizvu mam jakoby pod okrajem kalhotek a je 6cm siroka a malo viditelna. Hojeni jizvy bylo taky ok.

Hlavou vzhuru at uz to bude jak to bude, tak to urcite dobre dopadne a ty budes mit mimise u sebe. :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
18.10.10 13:28

Já mám taky malého KP a ještě i omotanou pupeční šnůru okolo krku, objednaná teda ještě nejsem, ale dr říkal, že nastoupím do nemocnice v 39tt. A taky mám za sebou už jednoho akutního císaře, kdy jsem se po 18 hodinách neotvírala a taky nejsem moc velká 153cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
18.10.10 13:58

Já měla plánovaný císař a všechno v pohodě (spinální anestezie),ale ty bolesti po tom co to odezní,děs,ale kvůli mimi všechno.Bez pomoci mamuši by to bylo těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
18.10.10 15:18
Lidka a Sami píše:
Ahoj Iwi,
ja rodila u Apolinare v Praze. Rodila jsem planovanym cisarem, protoze jsem mala rodicka(147cm) a mala byla od 32tt koncem panevnim dolu a uz se nechtela otocit, takze mi ve 34tt napsali panovanou sekci na 39tt(20.8.09).
Ten den jsem normalne rano dorazila do porodnice na prijem a cekala az prijdu naradu. Protoze bylo moc akut.sekci, tak jsem cekala do odpoledne. Ten den bylo silene vedro a tak jsem byla rada, kdyz jsem pak lezela na klimatizovanem sale. Nechala jsem si dat Epidural, protoze jsem chtela malou co nejdrive videt, chtela mit muze u porodu. Nejvetsi strach jsem mela z epiduralu…ale kdyz to vemu zpetne, tak jsem se bala zbytecne. Samantha byla venku za 30min a me kdyz malou vazili a osetrovali, zasili a pak co odnesli malou, me odvezli na JIP.

Jelikoz uz jsem za sebou pred tim mela 2operace(nohy a slepaku), tak mi to prislo jako hracka. Jizvu mam jakoby pod okrajem kalhotek a je 6cm siroka a malo viditelna. Hojeni jizvy bylo taky ok.

Hlavou vzhuru at uz to bude jak to bude, tak to urcite dobre dopadne a ty budes mit mimise u sebe. :palec: :hug:

Pááni jen 6cm jizva? Já teda budu mít císaře určitě čekám dvojčátka ale to asi bude jizva o něco větší co :),no raděj nemyslet hlavně že kluci budou ok :dance:

• Citovat
  • Upravit
2858
18.10.10 16:59

Ahoj Ivetko,
tak jak to bylo u mě víš…Neboj se toho…Bolet to bolí,zotavování trvá déle,ale je to v pohodě…Pokud bude císař plánovaný,tak aspoň víš, kdy to můžeš čekat jako já :) Jinak tchán má ranní,takže kdyby si chtěla, tak ve středu můžeš přijet jako minule :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
18.10.10 17:15

dekuju holky, uz sem vic psychicky pripravena na ten cisar nez na normalni..uvdime jak to mimis bude chtit. Taky nejsme moc velka - 164 cm a miminko bude dle UZ nadprumerne..a i kdyby ne, tak koncem panevnim bych to nedovolila rodit normalne.
Nejvice me mrzi, ze kdyz budu mit toho CŘ ak nemuzu mit mimi u sebe hned a pak na pokoji, az druhy den ze jo?
A taky se spis bojim cevkovani, proc to nedelaji az potom co pichnou epidural? a jak ji tam udu mit vubec dlouho tu cevku, az do druheho dne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
18.10.10 17:33

Cévkování se neboj,je to jako běžné gyn. vyšetření.Dělají to před císařem jako součást příptavy,protože posléze už nebudeš nic cítit,a mohlo by se stát,že by ses počůrávala.Jinak mě mimi nosili každé 3h na kojení,takže se laktace rozběhla hned.A uvidíš,že budeš ráda,že ti ho dají na stálo až druhý den,nebo i déle,i po klasickém porodu mimi odnášejí,aby si máma mohla odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
18.10.10 17:34

Cévka bývá až do druhého dne,ale neboj,nebudeš o ní ani vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
18.10.10 17:38

No snad to zvladnu, treba se otoci jeste. a to by me snad naplanovali ten CŘ na driv nez na muj termin, nebo nechavaj az prijdou bolesti? a jak dlouho den predem, nebo tyden a nebo to zalezi asi na kazdem doktorovi?
Jinak dekuju, takhle to neni tak hrozne jak to rikate vy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky