Klystýr nebo Yal???

6868
18.10.10 10:17

Klystýr nebo Yal???

Ahoj holky,

mám dotaz, termín porodu se nezadržitelně blíží (viz můj metřík) a já teď řeším, jestli si při přípravě nechat dát klystýr nebo Yal, který mám doma také. Mám docela strach z toho, že mi při porodu „něco uteče“. Já vím, že v dané chvíli mi to bude asi všechno jedno a zdravotnický personál je tak nějak zvyklí, ale jde o můj pocit. Prostě vím, že se pořádně neuvolním a pořád budu ve střehu „co kdyby náhodou“… :oops: Slyšela jsem, že Yal je šetrnější než klystýr, ale zas ne tak učinný a mě jde právě o ten účinek, takže pokud je to pravda, tak ten klystýr přetrpím. Jaké jste měli zkušenosti Vy? Moc se omlouvám za takhle delikátní téma :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
18.10.10 10:21

Ahoj, tak z klystýru jsem taky měla velký obavy, ale nakonec to bylo úplně v pohodě. Nepříjemný bylo akorát to strkání hadičky do zadnice a voda nebyla tak teplá jak jsem si ji představovala. Pak mi PA řekla ať vydržím aspoň 5 minut. Hm, já byla schopná vydržet i půl hodiny! Ale po 15cti minutách jsem si řekla, že teda půjdu, no s kontrakcema na wc, fakt nádhera! Takže se toho neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
18.10.10 10:22

Tak já měla Yal a vůbec to nebylo nepříjemný a na sále nic neuteklo.A věř mi, ve střehu určitě nebudeš…Oni ti ty kontrakce nic takovýho nedovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486

Já měla klystýr a šlo ze mě snad i to, co nemělo :mrgreen: Jsem si jistá, že jsem tedy žádnou „nehodu“ přímo u porodu neměla :lol: S Yalem ale zkušenosti nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
flamenga

ahoj kailovka…

rozhodne klystír… tiež som z neho mala strach… teda z tej samotnej aplikácie a z následkov po ňom :mrgreen: ale naozaj sa neboj… je to „malina“, zvládneš to v pohode, vôbec to nebolí, nič necítiš, len jednoducho hneď letíš smer WC :mrgreen: , krásne ťa to za pár minút vyčistí a ty môžeš bez strachu na pôrodnú sálu :wink:

• Citovat
  • Upravit
6868
18.10.10 10:23

To já se nebojím ani toho klystýru, bojím se aby mi při porodu samotném prostě „něco neuteklo“. :oops: :mrgreen:
Takže mi jde hlavně o to jaké byly Vaše zkušenosti a jestli klystýr nebo Yal. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
18.10.10 10:25

Tema super, to bylo prvni co me zajimalo, protoze budu rodit v zahranici. Dozvedela jsem se, ze ho tady nedelaji a tak jsem byla v soku. Bez klystyru proste rodit nechci. Nepripada mi az tak prirozeny, abych se misto tlaceni ditete soustredila na to, abych nahodou nevytlacila neco jinyho, nebo jeste horsi obe dohromady. Vim ze jsou doktori zvykli asi na vsechno, ale toho se ucastnit pokud mozno nechci. Neboj se klystyru, nic to neni, na zachod to taky urcite stihnes. Ja jsem se dozvedela, ze budu moct pouzit jen ten z lekarny coz nemam moc velkou radost. Nemyslim si ze neni ucinny, ale neni v nem takovy mnozstvi tekutiny jako v klasickym klystyru. Drzim palce a jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903

Klistýr - a já za něj děkovala hlavně po porodu (císař), protože dojít si pak na záchod byl děs a kdybych měla ze sebe ještě něco tlačit, tak to bych asi radši pukla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
flamenga

pre mňa boli najväčšími strašiakmi z pôrodu:

1. nehoda :mrgreen:
  2. nástrih…

ani jedno z toho sa nekonalo :wink:

A ako tu niekto písal… ver mi, že pri samotnom tlačení bude „nehoda“ to posledné, na čo budeš myslieť… teda aspoň ja som si na to ani nespomenula 8-o

• Citovat
  • Upravit
1614
18.10.10 10:26

Tema super, to bylo prvni co me zajimalo, protoze budu rodit v zahranici. Dozvedela jsem se, ze ho tady nedelaji a tak jsem byla v soku. Bez klystyru proste rodit nechci. Nepripada mi az tak prirozeny, abych se misto tlaceni ditete soustredila na to, abych nahodou nevytlacila neco jinyho, nebo jeste horsi obe dohromady. Vim ze jsou doktori zvykli asi na vsechno, ale toho se ucastnit pokud mozno nechci. Neboj se klystyru, nic to neni, na zachod to taky urcite stihnes. Ja jsem se dozvedela, ze budu moct pouzit jen ten z lekarny coz nemam moc velkou radost. Nemyslim si ze neni ucinny, ale neni v nem takovy mnozstvi tekutiny jako v klasickym klystyru. Drzim palce a jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
18.10.10 10:26

Měla jsem YAL a stačil a to jsem až do konce trpěla zácpou. A dobrý. A teda mě absolutně netankovalo, že by mi něco uteklo při tlačení dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
18.10.10 10:28

toho yalu je menší množství, ale poslouží stejně jako klystýr.Aplikace je v pohodě , že ani o ní nevíš.Vydržela jsem 10 minuta a pak šla.A vyprázdnila jsem se na další 3 dny:)A opravdu na nehodu pomyslíš až v poslední řadě,budeš mít jiný věci na starosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
18.10.10 10:36

Já měla u obou klystýr. pokud ti nevadí klystýr jako takový, tak neváhej. Spíš nějak nerozumím tomu, proč lidi dávají ten Yal. :nevim:

V tom zahraničí- se divím, ty jo, to musí být nepříjemné, být nevyprázdněná. Hlavně těžší pro fázi tlačení :think: . Tak v tom případě alespoň ten Yal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
18.10.10 10:39

Klystýr je lepší, Yal tě nevyprázdní úplně a stejně e můžeš poto při porodu, klystýr je jistější také jsem se ho bála, ale není důvod :-)

• Citovat
  • Upravit
1666
18.10.10 10:46

Co si budem povídat.Ať už si vyberš klystýr nebo yal tak nehoda se ti může stát u obou.To tlačení je nápor jak blázen.A počůrat se můžeš taky.Vzala bych si do porodky yal a uvidíš jak to bude probíhat,kdy jsi naposledy před tím jedla atd. a podle toho se rozhodneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí