Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem sice na začátku těhu, ale tohle mě bude strašit celou dobu.
Měl to někdo stejně, nebo jsem jediná? ![]()
Tak já jsem se teda nebála, že umřu
Tak se taky neboj, neumřeš ![]()
neboj zase tak příšerny ten porod není a riziko umrtí je vědšítřeba v autě než při porodu tak si to řikej a budeš v pohodě
v aute se taky nebojíš jezdit ne a vidiš měla bys klid
Ne, smrti jsem se nebála. Ta pravděpodobnost je tam strašně malá, neboj.
Já se bála. Asi před dvěma lety mě občas píchalo u srdce, ale doktoři nezjistili proč - prý možná z nervů. Tak jsem se bála, že se to třeba objeví při porodu a bude to ještě horší…Ale přítel mě utěšoval a nakonec ikdyž to bylo hodně těžký jsem to nějak zvládla.
A proč se bojíš ,máš nějaké problémy?
Jinak máme péči na dobré úrovni ,bud v klidu .A jestli ti to udělá líp ,vyber si větší porodnici ve větším městě .
No tak já jsem fakt děsnej posera a když už jsem měla kontrakce po minutě asi dvě hodiny v kuse,tak jsem si fakt říkala že snad umřu,že už tu bolest nevydržím a to nekecám,byla jsem strašně unavená,chvílema jsem vůbec nevnímala co mi říká PA,ty křížový bolesti jsou opravdu hnusný.Tak a neumřela jsem,druhý den jsem byla v cajku a dneska už jsem ve fázy že bych do toho šla znova
Neboj,to zvládneš ![]()
Ahoj,
o sebe jsem se nebala. Spis jsem mela strach o mimco, aby se neco nepokazilo a nemelo treba nejake nasledky. Ale vse dobre dopadlo a mam dve zdrave deti a ja jsem taky v poradku ![]()
Tak se zbytecne nestresuj a uzivej tehotenstvi ![]()
Ahoj,já spíš měla strach o malého,aby doktoři někde něco nezanedbali,apod.Nakonec jsem rodila plánovaným císařem,a vše bylo OK.
Danielo,tak já se taky bála…u prvního těhu jsem se teda bála jen o malou. A u druhého už i o sobe
, ale opět jen kvůli starší, aby tu nezůstala sama…jsem prdlá. Bála jsem se, ale až ke konci těhu. Užívej si těhu, co to jde a neboj zvládneš to.
Ahoj, já se teda nebála, ale možná to byla chyba. Něco bylo špatně a já skončila na akutnim císaři. Vše mi docházelo až na JIPce, že jsem jim málem na stole vykrvácela (musela jsem dostat plazmu a krev a podle naléhavosti doktorky do telefonu urychleně). Nedávno mi to samý řekla kamarádka. Takže doufám, že druhý porod bude přirozený.
Petulle já rodila i císařem i přirozeně,do třetice bych určitě taky chtěla rodit přirozeně i když to bylo dlouhý ![]()
Mylsím,ž e strach by to akorát mohl všechno zkomplikovat. ženy rodí co existují. Pod dohledem lékařů se vše dohlídá.
Já rodila teĎ Kačku tak, že dr. nachystaní vedle na sále, protože bylo riziko akutníého císaře.. a nakonec to šlo samo a přirozeně a dr. přišel až po porodu
jak se to pak rozjelo.
Tak ja jsem se teda nebala ani o sebe ani o dite. Jako prvorodicka jsem se teda utesovala tim , ze to zvladli jini , zvladnu to i ja a ze kdyz to slo dovnitr musi to jit i ven - to je zakon prirody
. A bylo to docela pohodovy, proste ten strach neni zrovna na miste - myslim ze muze brzdit porod.
Napodruhe jsem mela planovanou sekci a to jsem se tedy bala vic. Vsichni to na me videli jakej mam strach, tak me doktor utesoval nez me kuchnul
, byl to ale strasnej pocit. Pro me tedy, nekdo je si treba jistesti a beze strachu prave pri cisari.
ja se bala ze umru po porodu, jelikoz mala byla venku placenta nesla ven a zacla jsem krvacet,takze z toho pohodoveho porodniho pokoje v Podoli se stal operacni sal kam navezli pristroje nabehlo asi 8 lidi
a ja rikam, ja to nepreziju, / 22hodin od vyvolani se holka narodila/ no za 2hodiny jsem se vzbudila ale teda v ten moment strasny ![]()
jezis to je diskuze pro tehotne! ahaaaa to jsem radsi nic nemela psat:) ale pozitivum je, prezije se vsechno, kliiiiiiiiiiiiiiiiid