Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj. Rodila jsem před 4,5 lety a před 8 měsíci. Klystýr se určitě ještě dělá, já jsem ho neodmítla rozhodně nelituju. Doporučuje se hlavně proto, aby se uvolnily porodní cesty, aby miminko mělo snažší cestu na svět
. Myslím, že ve většině porodnic (ne-li v každé) ho odmítnout můžeš.
ahojky, já rodila v Náchodě a dělají to automaticky, ale nutit te do toho urcite nikdo nebude… ikdyz být tebou tak si to necham udelat, v klidu se vyprázdníš a nemusíš mít stresy že doktora po..... ![]()
hkac píše:
Ahoj. Rodila jsem před 4,5 lety a před 8 měsíci. Klystýr se určitě ještě dělá, já jsem ho neodmítla rozhodně nelituju. Doporučuje se hlavně proto, aby se uvolnily porodní cesty, aby miminko mělo snažší cestu na svět. Myslím, že ve většině porodnic (ne-li v každé) ho odmítnout můžeš.
¨jojo přesne miminko jak se dere ven tak pred sebou vsechno tlaci tak je mozny ze i pres klystyr neco vytlaci… ![]()
Já rodila před skoro 4 lety a klystýr mi nedělali,můžeš si ho udělat i sama,koupit si yal a udělat si v klidu doma než vyrazíte do porodky ![]()
Ahoj, ta trubička je uzoučká…neboj. Asi je to lepší, hlavně se ti uleví (prý). Yal nedělá celý střeva. Ale odmítnout můžeš ![]()
Takže raději si ho nechat udělat. A někde jsem i četla, že je to i úleva, když někdo trpí v těhotenství zácpou, což se mi taky někdy stane. Asi do klystýru půjdu, je to asi lepší, si to nechat udělat. Doma to radši dělat nebudu, to mám strach, že bych to nestihla, v porodnici je to určitě lepší a tam s tím už mají zkušenosti
přesně tak, taky jsem z toho měla strach, ale byla jsem ráda že se můžu soustředit na tlačení a ne na to jestli se mi nestane nějaká nehoda, a umkím si představit že při takové síle tlačení se určite po každý:-)
ještě existuje přípravek YAL, klystýr který si můžeš udělat sama, koupíš v lékárně
tak já u jednoho porodu měla Yal a u druhýho klystýr!Říkali mi že je Yal šetrnější ale ne tak účinný a platí se!klystýr je tedy účinější a prý trochu urychlí porod!Odmítnout vyprázdnění můžeš ale nedoporučuji.....i když já jsem klystýr měla a i tak jsem nejdřív porodila malýho černouška ![]()
Já bych si ho také nechala udělat. Mně ho sice nedělali, protože jsem dojela do porodnice už s hodně rozjetým porodem a nestihli by to. Můžu říct, že při tlačení pocit „nic moc“. Dodnes nevím, jestli jsem se po..nebo ne
![]()
Anonymní píše:
Takže raději si ho nechat udělat. A někde jsem i četla, že je to i úleva, když někdo trpí v těhotenství zácpou, což se mi taky někdy stane. Asi do klystýru půjdu, je to asi lepší, si to nechat udělat. Doma to radši dělat nebudu, to mám strach, že bych to nestihla, v porodnici je to určitě lepší a tam s tím už mají zkušenosti
Přesně, já se před prvním porodem nejvíc bála holení a klystýru (do té doby jsem klystýr neznala). A bylo to úplně v pohodě. Při druhém porodu jsem se FAKT těšila, že se vyprázdním, páč několik dní to nešlo a já cítila, že je potřeba. Takže za mě určitě ano.
Kaczenka píše:
Já bych si ho také nechala udělat. Mně ho sice nedělali, protože jsem dojela do porodnice už s hodně rozjetým porodem a nestihli by to. Můžu říct, že při tlačení pocit „nic moc“. Dodnes nevím, jestli jsem se po..nebo ne![]()
![]()
asi by jsi nebyla první ani poslední ![]()
No a ještě nevím, jak bych dopadla, kdybych čekala na kontrakce po pěti minutách. Vyjížděli jsme po osmi, cesta trvala půl hoďky, klystýr už nestihli…ale zvládla jsem se doma před odjezdem oholit
![]()
rodila jsem v prosinci a nedělali mi ho, jen mi ho pa nabidla že se pak budu líp otevírat ale že záleží ne mě a já jí řekla že třeba později a už se to nestihlo…ani nebyl potřeba ![]()
Ja ho mela a uplne v pohode, je to dobre i kvuli tomu, ze tak dva-tri dny po porodu nemusis na zachod, tak se nemusis bat, ze by te bolely stehy, kdyby te sili.
Ahoj, vy co jste už rodily, teď někdy, nechaly jste si dělat klystýr? Děláte se to ještě? Myslím hlavně, jestli je to nutné a můžu to odmítnout??? Nevím, jestli si ho nechat v porodnici udělat a nebo ne