Klystýr při porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
415
17.10.10 21:44

Klystýr jsem do porodu taky nezažila a docela jsem se ho i bála. Je to ale ta nejméně nepříjemná věc na celým porodu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7570
17.10.10 21:50

Klystýr jsem měla …poprvé v životě…a nevadil mi, naopak jsem byla ráda…neměla jsem pak blbý pociot, jestli nevyjde ze mě něco více a opravdu se pak dá více soustředit na samotný porod.
Pokud budu rodit znova, určitě do něj půjdu…a je pravda, že pak 2-3 dny nemusíš na velkou… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonynnní
17.10.10 21:54

Mě klystýr nestihli udělat - nějak si mě bohužel v nemocnici moc nevšímali (přestože jsem je o to 2× prosila, protože jsem cítila potřebu se vyprázdnit :roll: ) a když si mě už teda všimli, tak jsem už rodila :nevim:
Příště budu neoblomnější a fakt budu na klystýru trvat.
Klystýr je rozhodně prospěšnej:
1/ Při vypuzovací fázi je to lepší mít střeva prázdný, protože tam má hlavička aspoň víc místa a nemusí před sebou vytlačovat ještě … ehm.
2/ Při samotným porodu mi museli co pár sekund utírat konečník, což byl hroznej pocit. Ale sestřičky byly OK, asi jsou na to zvyklí, nic ani nebylo cítit - jen ten dojem, že ti sedí u zadku sestra, jejíž jedinou náplní práce je brát stále další a další vatový tamponky namočený ve vodě a odchytávat to, co ti samovolně odchází z těla ven :poblion: to si člověk připadá fakt mizerně.
3/ PA nám na kurzu říkala, že je to i příjemný, protože břicho se ti tou TEPLOU (to je důležitý) vodou uvolní, na chvíli to může zmírnit bolesti a povolit svaly.
4/ A v neposlední řadě je klystýr duležitej i pro první dni po porodu, že pár dní trvá, než se ti ty střeva zaplní a potřebuješ na velkou. V mým případě jsem musela na velkou hned druhej den po porodu, což byl teda hodně silnej zážitek, protože jsem byla hodně šitá těsně kolem konečníku :zed: I přes čípky a nahřívání teplou žínkou to byl porod č. 2 - myslela jsem, že si prorvu všechny stehy, slzy mi tekly jak hrachy … a pak i ty obavy ze zanesení infekce do nástřihu.

Tyhle 4 body jednoznačně říkají - klystýr neodmítej, vyžaduj ho (pokud bude dost času) a mysli při něm na to, co všechno by tě čekalo, kdybys ho nepodstoupila (viz můj případ).

• Citovat
  • Upravit
3379
17.10.10 21:56

Dělá se, odmítnout ho můžeš. Já ho chtěla, ikdyž jsem měla obavu. Kontrakce při něm teda síla,ale přežila jsem :mrgreen: a možná urychlil otevírání. V každém případě jsem se nestresovala z úniku stolice při tlačení. Vím že doktor je zvyklej, ale já ne a asi by mi to bránilo v pořádným tlačení… A navíc jsem uvítala i to, že jsem po šití 3 dny nemusela na velkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.10 22:44

Rozhodnuto, do klystýru jdu :mrgreen: Ať se děje co se děje, ehm teda snad to stihnu :lol: A k tomu holení, jak tu někdo psal, jak se správně oholit? Já se teda normálně holím, ale s narůstajícím břichem je to čím dál horší. A přijde mi trochu trapné, se nechat holit až v porodnici, to se taky nemusí vůbec stihnout-holení a ještě klystýr. Já se z toho zblázním, tolik věcí a porod může přijít tak rychle :-( :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3379
18.10.10 07:42

Já měla prostě jen trojúhelníček nahoře a bylo to ok. A jinak, co ti teď přijde trapné, nebo tak, to potom nebudeš řešit. Teda já to tak měla. Nikdy jsem nebyla v nemocnici, neuměla jsem si představit spoustu věcí, děsila jsem se vizit (doktor kontroloval šití přímo na pokoji)i společných sociálek… a nakonec to šlo v pohodě zvládnout.

Držím palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
18.10.10 07:55

Taky jsem klystýr měla a nebylo to nic hrozného. Všechno už ti tu napsali holky přede mnou. Jen jak se tu někdo zmínil o tom Yalu - rozhodně to není klystýr účinností stejný s tím, co ti udělají v nemocnici. Yal vyčistí opravdu jen kousek střeva, navíc pokud si ho děláš poprvé, nemusí se ti to úplně povést. Já si ho dělala před vyšetřením střev a opravdu se to nedá srovnat :wink:

• Citovat
  • Upravit
10054
18.10.10 08:05

Při prvním porodu bez klystýru (nebyl čas) při druhém ano a rozdíl teda nevidím. Snad jen že při druhém porodu, to po klystýru nabralo rychlost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
18.10.10 08:07
anonynnní píše:
Mě klystýr nestihli udělat - nějak si mě bohužel v nemocnici moc nevšímali (přestože jsem je o to 2× prosila, protože jsem cítila potřebu se vyprázdnit :roll: ) a když si mě už teda všimli, tak jsem už rodila :nevim:
Příště budu neoblomnější a fakt budu na klystýru trvat.
Klystýr je rozhodně prospěšnej:
1/ Při vypuzovací fázi je to lepší mít střeva prázdný, protože tam má hlavička aspoň víc místa a nemusí před sebou vytlačovat ještě … ehm.
2/ Při samotným porodu mi museli co pár sekund utírat konečník, což byl hroznej pocit. Ale sestřičky byly OK, asi jsou na to zvyklí, nic ani nebylo cítit - jen ten dojem, že ti sedí u zadku sestra, jejíž jedinou náplní práce je brát stále další a další vatový tamponky namočený ve vodě a odchytávat to, co ti samovolně odchází z těla ven :poblion: to si člověk připadá fakt mizerně.
3/ PA nám na kurzu říkala, že je to i příjemný, protože břicho se ti tou TEPLOU (to je důležitý) vodou uvolní, na chvíli to může zmírnit bolesti a povolit svaly.
4/ A v neposlední řadě je klystýr duležitej i pro první dni po porodu, že pár dní trvá, než se ti ty střeva zaplní a potřebuješ na velkou. V mým případě jsem musela na velkou hned druhej den po porodu, což byl teda hodně silnej zážitek, protože jsem byla hodně šitá těsně kolem konečníku :zed: I přes čípky a nahřívání teplou žínkou to byl porod č. 2 - myslela jsem, že si prorvu všechny stehy, slzy mi tekly jak hrachy … a pak i ty obavy ze zanesení infekce do nástřihu.Tyhle 4 body jednoznačně říkají - klystýr neodmítej, vyžaduj ho (pokud bude dost času) a mysli při něm na to, co všechno by tě čekalo, kdybys ho nepodstoupila (viz můj případ).

A kde si rodila?? takovej pristup v porodnici, no tak tam bych už nepáchla!! :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonynnní
18.10.10 10:49

Neboj, hodně daleko od Tebe, freeonitko 8-)

• Citovat
  • Upravit
973
19.10.10 14:09

ahojky, rodila jsem před půl rokem a klystýr sem si nechat udělala a doporučuju … nejen že se uvolní cesty na porod, tak nemusíš mít stres, že pos… PA a taky miminko se rodí obličejem dolů, takže by bylo zapatlané až za ušima …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetulkaH.077
19.10.10 20:39

ahojky
já jsem rodila před 15ti měsíci v porodnici v Přerově, a klýstýr se dělá automaticky.
Taky jsem se toho bála, přímo děsila - ale přežít se to dá :-D

• Citovat
  • Upravit
2673
20.10.10 09:53

Mě ho dělali v Náchodě,ale já to měla jako nejhorší zážitek :-D V největších bolestech mi ho teprve udělali.Jinak porod byl pohodička už pak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
20.10.10 11:17

No jako kylstýr mi taky příjemnej nebyl. Kontrakce po 4 minutách,neudržela jsem to v sobě dýl jak pár minutek a letěla jsem na wc. Hlavně v tu dobu nikdo ještě netušil, že se během 2 hodin otevřu ze 2 na 9 prstů… Nálev mi sestra dala vlažnej, rozhodně mě teda neprohřál a nutilo mě to na tlačení. Dýchala jsem při tom jako pes a sestra nechápala, říkala si co šílim, když jsem teprve na 2 cm (při příjmu)… no jaksi za 45 minut od toho klystýru nestíhala volat doktory a rodilo se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
20.10.10 11:50

Já sem si o něj řekla sama,přijde mi to fakt jako dobrá věc,protože při takovém namáhavém tlačení nikdy nevíš :-D Vůbec to nebolí a ani sem to necítila,pač už sem měla kontrakce po 2-3 minutách a nějakýmu klistýru sem nevěnovala pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí