Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mišanila píše:lumáťa píše:No ono Vrchlabí je nebo možná bylo tak trochu jiná planeta, nebo teda spíš jiná polokoule. Jinde se u nás takovej přístup hledá těžko, nebo to chce mít štěstí, aby to stopro klaplo, to pak leda do tý Austrálie
No tak ve Vrchlabí to taky nedělají.Mišanila píše:No tak já jsem asi rodila v Austrálii
Nedávno jsem četla, jak některá rodila v Austrálii a ptala se tam po klistýru a oni řekli, že to nedělají, ale jestli chce, tak proč ne. A že se nějaké nehody vůbec nemusí obávat, že to je přece u porodu normální a oni jsou na to zvyklí. Takový přístup se mi líbí, aby člověk neměl nervy, že se někde ztrapní…![]()
Vybrala jsem si porodnici ve Vrchlabí…tam nepraktikují ani klystýr, ani holení, ani nástřihy…vše se řídí podle potřeby ženy. Může rodit třeba na hlavě
**Ve Vrchlabí je porod pro ženu krásný a nezapomenutelný zážitek **
Jj, to je pravda. Právě proto jsem jela rodit 150km daleko ! A už dvakrát
Ale jezdí tam ženský i z mnohem větší dálky, za ten zážitek to stojí.
Hodně štěstí všem ![]()
lumáťa píše:
Milá zakladatelko, četla jsem tady spoustu názorů, některé tedy dost agresivní… Nevím proč tě tady straší. Tělo se na porod automaticky připravuje, před porodem se samo vyčistí - většinou horem i dolemNení pravda, že se miminko rodí do sr… jak psala jedna … výše. Ono miminko se většinou při porodu samo vykaká ještě v bříšku, do plodové vody, takže je to celé černé od smolky tak jako tak
presne i bez klistyru se pred porodem vetsinou porad beha na zachod, telo se samo cisti.
ja ho tedy nemela ani jednou. po prve se to nestihlo a podruhe, jsem rodila v Anglii a tady to neni moc bezne. PA me porad ujistovala, ze je vse OK, a ze kdyz neco odejde vubec nic se nedeje. a bylo to v pohode, i kdyz sem tam nejaka nehoda byla. po prve jsem na to, abych se nepo moc myslela a spatne tlacila.
A proc holit mojejmenojea..? kdyz je pak po porodu nutne siti, tak se sije spatne, kdyz je rodicka zarostla jak pangejt
lumáťa píše:
Milá zakladatelko, četla jsem tady spoustu názorů, některé tedy dost agresivní… Nevím proč tě tady straší. Tělo se na porod automaticky připravuje, před porodem se samo vyčistí - většinou horem i dolemNení pravda, že se miminko rodí do sr… jak psala jedna … výše. Ono miminko se většinou při porodu samo vykaká ještě v bříšku, do plodové vody, takže je to celé černé od smolky tak jako tak
moje tělo se teda samo nezačalo čistit, takže zaplať pánbůh za ten klystýr!
Já ho nedostala, protože jsem předtím byla na velké - sestřičky se ptaly. Ale kdyby chtěly, nechala bych si ho udělat, nechala jsem to čistě na nich.
Co vím, tak odmítnout jde, je to na tobě.
Zdravím Vás
Chtěla bych se Vás zeptat maminky zda se dělá klystýr i při císařském řezu..?
Četla jsem na internetu že údajně ano, ale příjde mi to nějak „zbytečné“ ![]()
@Berungga píše:
Zdravím VásChtěla bych se Vás zeptat maminky zda se dělá klystýr i při císařském řezu..?
Četla jsem na internetu že údajně ano, ale příjde mi to nějak „zbytečné“
Ano, dela se pri cisarskem rezu
dokonce je to u cisare dulezitejsi, jak u normalniho porodu. Koukam, ze za 3 dny nastupujes. Drzim palce at vsechno probiha hladce, hlavne at jsi ty i miminko v poradku a brzke zotaveni po cisari ![]()
@Berungga píše:
Zdravím VásChtěla bych se Vás zeptat maminky zda se dělá klystýr i při císařském řezu..?
Četla jsem na internetu že údajně ano, ale příjde mi to nějak „zbytečné“
Zbytečné to není, když se pak v podstatě 24 hodin nehneš z postele. A dalších pár dní budeš v pohybu krapet omezená, nehledě na to, že s fiknutým břichem se dost blbě tlačí… ![]()
Ahoj, já ho neměla - nestihlo se to - sc byl akutní. ale kdybych teď mohla volit, tak bych ho určitě chtěla!!! jak psali holky, střeva jsou pak fakt prázdný a trvá několik dní, něž se naplní a musíš na velkou. já musela druhý den a fakt to nikomu nepřeju!
Já měla plánovaného císaře 2× a nikdy mi klystýr nedávali. každá porodnice to má jinak.
Juuj tak jsem zvědavá, no když mi ho nabídnou tak ho vemu, ono to bude vážně asi lepší, potom bych se akorát proklínala
@Ms.Blueberry Ano za 3 dny, strašně rychle to uteklo
A děkuji moc!! ![]()
@Berungga píše:
Juuj tak jsem zvědavá, no když mi ho nabídnou tak ho vemu, ono to bude vážně asi lepší, potom bych se akorát proklínala![]()
@Ms.Blueberry Ano za 3 dny, strašně rychle to uteklo
A děkuji moc!!
Joo, to jsem si taky rikala, ze to strasne uteklo. A ted to leti jeste rychleji. Nasemu prckovi bude za par dni pul roku
Kvuli cemu jdes na cisare?
Musíme si s přítelem malého co nejvíce užívat
Malej je koncem pánevním už od počátku, otočil se jen na dva dny
Jen se ještě zeptám, kde mě budou holit?
Furt čtu že mě oholí, já se oholim sama, nebude mi tam nikdo šmatat ![]()
@Berungga píše:
Musíme si s přítelem malého co nejvíce užívatMalej je koncem pánevním už od počátku, otočil se jen na dva dny
Jen se ještě zeptám, kde mě budou holit?
Furt čtu že mě oholí, já se oholim sama, nebude mi tam nikdo šmatat
Presne tak
pak uzivejte kazdeho dne
Tak to je stejnej pripad jako u nas…prcek byl take KP
No jo, maji holt svoji hlavu jeste pred narozenim
Pokud budes oholena, tak te holit nebudou.
Budeme
Už se na to hrozně těšíme, ale ty poslední dny, to je něco, hlavně když je venku takhle teplo nebo vedro
To teda, už zlobí a to se ještě malej nenarodil
No hlavně si přeju, aby mi malého dali když mě budou šít, aby jsem ho viděla hnedka a doufám že nebudu na JIP
![]()
No ono Vrchlabí je nebo možná bylo tak trochu jiná planeta, nebo teda spíš jiná polokoule. Jinde se u nás takovej přístup hledá těžko, nebo to chce mít štěstí, aby to stopro klaplo, to pak leda do tý Austrálie