Klystýr při porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mišanila
21.11.11 17:54
lumáťa píše:
No tak ve Vrchlabí to taky nedělají.
Mišanila píše:
Nedávno jsem četla, jak některá rodila v Austrálii a ptala se tam po klistýru a oni řekli, že to nedělají, ale jestli chce, tak proč ne. A že se nějaké nehody vůbec nemusí obávat, že to je přece u porodu normální a oni jsou na to zvyklí. Takový přístup se mi líbí, aby člověk neměl nervy, že se někde ztrapní…
No tak já jsem asi rodila v Austrálii :mrgreen: :mrgreen: Vybrala jsem si porodnici ve Vrchlabí…tam nepraktikují ani klystýr, ani holení, ani nástřihy…vše se řídí podle potřeby ženy. Může rodit třeba na hlavě :mrgreen: **Ve Vrchlabí je porod pro ženu krásný a nezapomenutelný zážitek ** :srdce:

No ono Vrchlabí je nebo možná bylo tak trochu jiná planeta, nebo teda spíš jiná polokoule. Jinde se u nás takovej přístup hledá těžko, nebo to chce mít štěstí, aby to stopro klaplo, to pak leda do tý Austrálie :-)

• Citovat
  • Upravit
2803
21.11.11 17:57
Mišanila píše:
lumáťa píše:
No tak ve Vrchlabí to taky nedělají.
Mišanila píše:
Nedávno jsem četla, jak některá rodila v Austrálii a ptala se tam po klistýru a oni řekli, že to nedělají, ale jestli chce, tak proč ne. A že se nějaké nehody vůbec nemusí obávat, že to je přece u porodu normální a oni jsou na to zvyklí. Takový přístup se mi líbí, aby člověk neměl nervy, že se někde ztrapní…
No tak já jsem asi rodila v Austrálii :mrgreen: :mrgreen: Vybrala jsem si porodnici ve Vrchlabí…tam nepraktikují ani klystýr, ani holení, ani nástřihy…vše se řídí podle potřeby ženy. Může rodit třeba na hlavě :mrgreen: **Ve Vrchlabí je porod pro ženu krásný a nezapomenutelný zážitek ** :srdce:
No ono Vrchlabí je nebo možná bylo tak trochu jiná planeta, nebo teda spíš jiná polokoule. Jinde se u nás takovej přístup hledá těžko, nebo to chce mít štěstí, aby to stopro klaplo, to pak leda do tý Austrálie :-)

Jj, to je pravda. Právě proto jsem jela rodit 150km daleko ! A už dvakrát :-D Ale jezdí tam ženský i z mnohem větší dálky, za ten zážitek to stojí.
Hodně štěstí všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.11.11 18:15
lumáťa píše:
Milá zakladatelko, četla jsem tady spoustu názorů, některé tedy dost agresivní… Nevím proč tě tady straší. Tělo se na porod automaticky připravuje, před porodem se samo vyčistí - většinou horem i dolem :mrgreen: Není pravda, že se miminko rodí do sr… jak psala jedna … výše. Ono miminko se většinou při porodu samo vykaká ještě v bříšku, do plodové vody, takže je to celé černé od smolky tak jako tak :-D

presne i bez klistyru se pred porodem vetsinou porad beha na zachod, telo se samo cisti.
ja ho tedy nemela ani jednou. po prve se to nestihlo a podruhe, jsem rodila v Anglii a tady to neni moc bezne. PA me porad ujistovala, ze je vse OK, a ze kdyz neco odejde vubec nic se nedeje. a bylo to v pohode, i kdyz sem tam nejaka nehoda byla. po prve jsem na to, abych se nepo moc myslela a spatne tlacila.
A proc holit mojejmenojea..? kdyz je pak po porodu nutne siti, tak se sije spatne, kdyz je rodicka zarostla jak pangejt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
21.11.11 18:57
lumáťa píše:
Milá zakladatelko, četla jsem tady spoustu názorů, některé tedy dost agresivní… Nevím proč tě tady straší. Tělo se na porod automaticky připravuje, před porodem se samo vyčistí - většinou horem i dolem :mrgreen: Není pravda, že se miminko rodí do sr… jak psala jedna … výše. Ono miminko se většinou při porodu samo vykaká ještě v bříšku, do plodové vody, takže je to celé černé od smolky tak jako tak :-D

moje tělo se teda samo nezačalo čistit, takže zaplať pánbůh za ten klystýr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
21.11.11 20:13

Já ho nedostala, protože jsem předtím byla na velké - sestřičky se ptaly. Ale kdyby chtěly, nechala bych si ho udělat, nechala jsem to čistě na nich.
Co vím, tak odmítnout jde, je to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
17.7.13 00:20

Zdravím Vás :mavam: Chtěla bych se Vás zeptat maminky zda se dělá klystýr i při císařském řezu..? :think: Četla jsem na internetu že údajně ano, ale příjde mi to nějak „zbytečné“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
17.7.13 00:33
@Berungga píše:
Zdravím Vás :mavam: Chtěla bych se Vás zeptat maminky zda se dělá klystýr i při císařském řezu..? :think: Četla jsem na internetu že údajně ano, ale příjde mi to nějak „zbytečné“ :nevim:

Ano, dela se pri cisarskem rezu :pankac: dokonce je to u cisare dulezitejsi, jak u normalniho porodu. Koukam, ze za 3 dny nastupujes. Drzim palce at vsechno probiha hladce, hlavne at jsi ty i miminko v poradku a brzke zotaveni po cisari :kytka:

• Citovat
  • Upravit
33177
17.7.13 06:52
@Berungga píše:
Zdravím Vás :mavam: Chtěla bych se Vás zeptat maminky zda se dělá klystýr i při císařském řezu..? :think: Četla jsem na internetu že údajně ano, ale příjde mi to nějak „zbytečné“ :nevim:

Zbytečné to není, když se pak v podstatě 24 hodin nehneš z postele. A dalších pár dní budeš v pohybu krapet omezená, nehledě na to, že s fiknutým břichem se dost blbě tlačí… :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
17.7.13 07:13

Ahoj, já ho neměla - nestihlo se to - sc byl akutní. ale kdybych teď mohla volit, tak bych ho určitě chtěla!!! jak psali holky, střeva jsou pak fakt prázdný a trvá několik dní, něž se naplní a musíš na velkou. já musela druhý den a fakt to nikomu nepřeju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15287
17.7.13 07:56

Já měla plánovaného císaře 2× a nikdy mi klystýr nedávali. každá porodnice to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
17.7.13 10:06

Juuj tak jsem zvědavá, no když mi ho nabídnou tak ho vemu, ono to bude vážně asi lepší, potom bych se akorát proklínala :cert: :) @Ms.Blueberry Ano za 3 dny, strašně rychle to uteklo :P A děkuji moc!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
17.7.13 10:18
@Berungga píše:
Juuj tak jsem zvědavá, no když mi ho nabídnou tak ho vemu, ono to bude vážně asi lepší, potom bych se akorát proklínala :cert: :) @Ms.Blueberry Ano za 3 dny, strašně rychle to uteklo :P A děkuji moc!! :hug:

Joo, to jsem si taky rikala, ze to strasne uteklo. A ted to leti jeste rychleji. Nasemu prckovi bude za par dni pul roku :zed: Kvuli cemu jdes na cisare?

• Citovat
  • Upravit
1480
17.7.13 10:21

Musíme si s přítelem malého co nejvíce užívat :) Malej je koncem pánevním už od počátku, otočil se jen na dva dny :P Jen se ještě zeptám, kde mě budou holit? :D Furt čtu že mě oholí, já se oholim sama, nebude mi tam nikdo šmatat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
17.7.13 10:24
@Berungga píše:
Musíme si s přítelem malého co nejvíce užívat :) Malej je koncem pánevním už od počátku, otočil se jen na dva dny :P Jen se ještě zeptám, kde mě budou holit? :D Furt čtu že mě oholí, já se oholim sama, nebude mi tam nikdo šmatat :D

Presne tak :pankac: pak uzivejte kazdeho dne ;) Tak to je stejnej pripad jako u nas…prcek byl take KP :zed: No jo, maji holt svoji hlavu jeste pred narozenim :lol: Pokud budes oholena, tak te holit nebudou.

• Citovat
  • Upravit
1480
17.7.13 10:29

Budeme :P Už se na to hrozně těšíme, ale ty poslední dny, to je něco, hlavně když je venku takhle teplo nebo vedro :cert: :lol: To teda, už zlobí a to se ještě malej nenarodil :P No hlavně si přeju, aby mi malého dali když mě budou šít, aby jsem ho viděla hnedka a doufám že nebudu na JIP :cert: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí