Klystýr při porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8569
15.1.15 12:07

@ugu vůbec se neboj toho jak to bude… realita bude totiž téměř vždy jiná :mrgreen: Já jsem věděla že až pojedu do porodnice tak CHCI klystýr… no… žádné kontrakce jsem neměla, odtekla mi plodová voda, v porodnici jsem byla od 16h a kolem 5:30 že můžeme dát klystýr aby se to rozjelo… no… než jsem se dostala z postele a odkolíbala k PA tak po prohlédnutí zkonstatovala že už to nestihneme a jdeme rodit :mrgreen: Až do 5h jsem byla pořád zavřená a najednou to nabralo šílený spád… :mrgreen: rodila jsem teda nakonec bez klystýru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.1.15 12:10

@ugu tohle bych vážně neřešila. Ono je dost dobře možné, že se vyčistíš sama ještě před porodem-průjem někdy značí, že se tělo chystá na porod, navíc 5 ti minutové pauzy mezi kontrakcemi, ne kontrakce jsou ještě úúúplné nic, to je vlastně teprv začátek porodu, v tomto stadiu bych to neřešila taky.
Nech to konovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ugu
128
16.1.15 10:36

@sweet78 @berry4 @Svistice Ok, díky za rady. vím, že to nakoec bude úplně jiné. právě u prvního porodu jsem o tom nijak nepřemýšlela, nakonec stejně akutní císař, tak bez problému, ale teď jsem pevně rozhodlá, že porodím přirozeně, tak uvidíme. mějte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.15 10:49

@ugu Při prvním porodu jsem klystýr chtěla. Měla jsem strach z nějaké nehody. I když je personál zvyklý, necítila bych se. Tak jsem si říkala, že je to pro obě strany lepší mít ho. Nakonec tělo zafungovalo samo a odpoledne jsem se vyprázdnila, řekla bych, že úplně kompletně a večer se mi spustil porod. Bylo to tak rychlé, že se klystýr ani nestihl. Pokud by byl vůbec potřeba. Teď čekám druhé a zvažuji, že bych si ho nenechala dát. I přes všechny klady jsem četla, že jsou při klystýru velké křeče…Prostě mi to nepříjde přirozené. Takže budu doufat, že i podruhé tělo zafunguje a nebude nic takového potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.1.15 10:53

@mončičák 1 Klystýr jsem měla za svůj život několikrát a žádné křeče jsem teda nikdy neměla. Prostě ti pustí trochu vlažné vod do řiti, ty stiskneš půlky, přesuneš se na záchod a tam to zase vypustíš i s obsahem střev. :nevim:
To už mi teda přijde brutálnější šmrdlat novorozence pravidelně rektální rourkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
16.1.15 10:58

@mončičák 1 Já jsem měla klystýr a vůbec jsem žádné křeče neměla, spíš mi to pomohlo, že se mi na chvilku stišili kontrakce a ulevilo se mi. Před porodem jsem byla zásadně proti, ale nakonec jsem ráda, že to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.15 11:00

@Svistice Každá asi reaguje jinak. Mám dvě kamarádky, které nemají příliš pozitivní zkušenost. Klystýr jim byl hodně nepříjemným zážitkem. Já sama nemůžu posoudit, protože jsem ho zatím neměla. A pokud to nebude nezbytně nutné, tak ani nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16214
16.1.15 11:05

@ugu
Mně ho dávala přikontrakcích asi po třech minutách, počkala až zahlásím konec jedné kontrakce, nijak nepříjemné to rozhodně nebylo (proti těm kontrakcím). Šlo toho spousta, přesto jsem se nevyhnula nehodě ještě při porodu (porodila jsem až asi čtyři hodiny po klistýru a holt se tam ještě něco objevilo), bylo mi trapně a omlouvala jsem se, a porodní asistentka mě jen uklidňovala, že čím víc místa mimino bude mít, tím líp, a je vidět, že dobře z hloubky tlačím. No, manžel by u toho být nemusel, ale když se kácí les, létají třísky, a zadržet u porodu prostě nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
16.1.15 13:00

@mončičák 1 mám to úplně stejně. Mě to přijde zbytečné, já navíc na žádné zácpy netrpím, spíš naopak. Navíc mám známou, co „díky“ klystýru porodila miminko do záchodu a pak s ním musela lítat x měsíců po doktorech, protože sledovali, jestli je dítě v pořádku a nemá po úderu do hlavičky následky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
17.1.15 15:58

Ja jsem byla rozhodnuta, ze klystyr tentokrat nechci..ale pak jsem nad tim premyslela a zmenila nazor. Prohreje to zevnitr, navic pak ma miminko vice prostoru, nedostane se potom s TIM do kontaktu a po porodu, pokud budu sita nemusim par dni na wc..dost to potom boli :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí