Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ms.Blueberry Takhle bych si to také představovala, aby jsem měla u sebe oba dva, myslim, že to je prostě chvíle, hoodně silná chvíle
![]()
@Berungga píše:
@Ms.Blueberry Takhle bych si to také představovala, aby jsem měla u sebe oba dva, myslim, že to je prostě chvíle, hoodně silná chvíle![]()
Take jsem si to tak prala
a jsem rada, ze mi to vyslo. Nedovedu si predstavit, ze bych lezela 24 hodin sama na JIP a maleho videla minimalne ![]()
Já jsem jela na vyvolání - takže standardně klystýr (za mě úplná banalita) a nakonec akutní císař v celkové narkóze. Holit jsem se holila sama, ikdyž jsem nevěděla, že císař bude, zvládla jsem to sama doma a pak když mě chystali na operaci si porodní asistenka chystala žiletku a když viděla tak mě pochválila, že super a ušetřilo to „práci“ pro mě asi taky dost nepříjemnou - ikdyž jsem byla v kontrakcích a vyřízená. Hned mě probudili a byla jsem na obyč. pokoji, manžel se mnou a princeznu přivezli vykoupanou a oblečenou
já jsem byla tak hyn, že jsem ji nemohla ani pořádně pochovat a nějak všemu nemohla uvěřit. Asi jak jsem to prospala, nemohlo mi dojít, kde se vzala ![]()
Ahoj holky, jak se mi porod blíží, tak taky přemýšlím, co s klystýrem. Mám z něj strach, protože cca před 2 lety jsem byla na vyšetření na Rektoskopii a odstraňovali mi tím hemeroidy. Trpěla jsem i na pár malinkých prasklinek. TAk se právě děsím, aby mi klystýr nezpůsobil nějaké zranění
Nemáte s tím někdo zkušenost?
@lovelaa píše:
Ahoj holky, jak se mi porod blíží, tak taky přemýšlím, co s klystýrem. Mám z něj strach, protože cca před 2 lety jsem byla na vyšetření na Rektoskopii a odstraňovali mi tím hemeroidy. Trpěla jsem i na pár malinkých prasklinek. TAk se právě děsím, aby mi klystýr nezpůsobil nějaké zraněníNemáte s tím někdo zkušenost?
Neboj, je to gumová hadička, takže měkká. Nepřišlo mi, že by se zaváděla moc hluboko.
@Svistice píše:
Neboj, je to gumová hadička, takže měkká. Nepřišlo mi, že by se zaváděla moc hluboko.
Mě dělali klystýr před gynekologickou operací, opravdu je to šetrné, neboj se, nic sem skoro necítila, není to ani nepříjemné, nic ti to neporaní, jen ucítíš takové teplo do zadečku
Odmítnout se může, ale já byla nakonec ráda, že jsem ho měla. I tak jsem se při porodu trochu po…
Jinak klystýr je opravdu šetrný, nebolí to, nedojde k žádnému poranění.
Me doktor rekl ze jsem na prst kdyz jsem prijela udelali my ho a ja litala stahy tak po minute ani spRchu jsem nestihla
Za mě klystýr super. Šla jsem na plánovaného císaře, oholená jsem byla z domu, sestra mě za to pochválila a aplikace klystýru byla úplně v pohodě. Měla jsem pak půl hodiny na vyprázdnění a sprchu. Fakt se mi ulevilo, i když jsem v těhu neměla problémy se zácpou. Takže se fakt není čeho bát, za mě fakt spokojenost ![]()
Po porodu nám na JIPce sestra řekla, že nám teď budou bublat střeva, jak jima budou procházet plyny, taky že jo a měly jsme nařízeno prdět, co to jde, že to nemáme držet. Šlo spíš jen o zvukové efekty, cítit nebylo rozhodně nic, ale jako zvláštní pocit, před ostatníma holkama, co tam ležely. Ale zase jsme na tom byly všechny stejně, tak se člověk od toho brzo odprostí ![]()
@lovelaa píše:
Ahoj holky, jak se mi porod blíží, tak taky přemýšlím, co s klystýrem. Mám z něj strach, protože cca před 2 lety jsem byla na vyšetření na Rektoskopii a odstraňovali mi tím hemeroidy. Trpěla jsem i na pár malinkých prasklinek. TAk se právě děsím, aby mi klystýr nezpůsobil nějaké zraněníNemáte s tím někdo zkušenost?
me ho delali taky a ani nevim, jak dlouho to trvalo, jak zavadi hadicku jsem ani nepocitila..pak jsem chvili drzela a pak sla na zachod a do sprchy, tak se opakovalo asi 3×, pak uz nebylo co..pri porodu nic neuteklo, porod byl fakt hracka, trikrat jsem zatlacila a bylo to ![]()
Ahoj děvčata, vím, že tato diskuze je už starší, ale nechci zakládat novou, tak mi jen prosím napište zkušenosti. Zajímá mě, v které fázi se klystýr dává. Jde mi o to, že když přece "mámeL přijet do porodnice až s 5min. kontrakcema, tak to nemůžu zvládnout ještě do toho vydržet klystýr a udržet to v sobě, no a co pak na záchodě, to musí být peklo
. zase nechci jet do porodnice moc brzo, radši si co nejvíc odbýt doma. díky za rady!!
@ugu Mě ho dávaly, když jsem byla asi na 4 cm, kontrakce po asi 3 minutách.
Neboj, za tu chvilku to šikovná sestra zvládne, jen s ní musíš komunikovat, kdy máš kontrakci a kdy už může. ![]()
Zalezi asi na porodnici…ja treba na JIP nebyla a jela jsem ze salu rovnou na nadstandart, kde na me cekal pritel s prckem a byli tam se mnou cely den az do vecera.