Zkušební doba?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Judithkaj píše:
Ano. To je pravda. Firma chtěla vysokoškolaka s praxi do specifického prostředí. Z počátku naslibovali modre z nebe a ještě víc. Smlouvu holka dostala po měsíci práce, zaměstnavatel chce práci přes čas o víkendech i svátcích, ale nezaplatí nad určenou výši mzdy ani korunu. Divné. Ona ta půlroční zkušebka nebude asi ani potřeba…
A nutí ji někdo tam být? Dneska asi jinou práci najde.
Zkušební doba může být 6 měsíců, o vedoucí pozici se jedná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Judithkaj Pokud má pracovní poměr sjednaný alespoň na 12 měsíců, tak může mít jako vedoucí pracovník 6měsíční zkušebku. Nikdo jí ale nenutil takovou pracovní smlouvu podepsat a teď jí taky nikdo nenutí tam zůstat, pokud se jí tam nelíbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Judithkaj píše:
Ano. To je pravda. Firma chtěla vysokoškolaka s praxi do specifického prostředí. Z počátku naslibovali modre z nebe a ještě víc. Smlouvu holka dostala po měsíci práce, zaměstnavatel chce práci přes čas o víkendech i svátcích, ale nezaplatí nad určenou výši mzdy ani korunu. Divné. Ona ta půlroční zkušebka nebude asi ani potřeba…
Já tohle nepochopím, proč si lidé tohle nechají dělat? Proč vůbec hnou prstem, když nemají smlouvu? Proč přistupují na požadavky, které před podpisem smlouvy nepadly? Pelasila bych odtamtud, až by se mi za patama prasilo a jen na ně houkla, ať si najdou jinou trubku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Judithkaj píše:
No prave, je to hodna ženská, která pracovala 15 let na jednom místě. Chtěla se posunout dal a posunula se, ale směrem do…Je to katastrofa. Teď jsem ještě procházela tu smlouvu. Snůška příkazů a nařízení. Třeba ze přesčasy jsou již započítány v základní mzde a každý týden se počítá s 8 hodinami prescasu. Těch perel je tam víc.
Ona je chytrá sikovna ženská, která je ve svém oboru opravdu výborná, a určitě nechce zase měnit práci. Zde ale nic jiného nezbývá.
Sorry, ale chytra sikovna zenska bud neco takoveho vubec nepodepise nebo z takoveho dream jobu utece hned pote, co ji nezaplati to, co ma ve smlouve. Ja taky z jednoho mista odesla po mesici zkusebky hned pote, co mi nezaplatili to, co mely - ac smlouva byla naprosto v poradku a vyhovujici pro obe strany… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Judithkaj Přesčasy v zákl. mzdě není nic neobvyklého. Pochybuji, že má ve smlouvě napsáno, že každý týden musí odpracovat 8 hod. přesčasů. Spíš tam bude něco ve smyslu, že přesčasy mohou činit až 8 hod. týdně (max 150hod ročně), což je v souladu se ZP. U vedoucích funkcí nebo na základě jmenování je opět 6 měs. zkušební doba v souladu se ZP. Dá se předpokládat, že tomu odpovídá i výše mzdy. To by přece smlouvu nepodepsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Judithkaj píše:
Však ona ji nepodepsala a nepodepíše. A sorry jako taky Tobě připadá normální dat zaměstnanci smlouvu po měsíci po mnoha dotazech? O výši mzdy se bavit nebudu, odpovídá střední normě u dane kvalifikace, ale i tam jsou kličky.
Půjde o dům dal. Diky holky.
Pak je ale blba… Me neprijde normalni pracovat mesic bez smlouvy nekde, kde je neznam a pak ji jeste nepodepsat, protoze tim padem delala nacerno a treba taky neuvidi ani tu stredni normu u dane kvalifikace a nebude na to moct rict ani popel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Judithkaj píše:
Však ona ji nepodepsala a nepodepíše. A sorry jako taky Tobě připadá normální dat zaměstnanci smlouvu po měsíci po mnoha dotazech? O výši mzdy se bavit nebudu, odpovídá střední normě u dane kvalifikace, ale i tam jsou kličky.
Půjde o dům dal. Diky holky.
Tak je ale hloupa - taky mohla mesic dekat nekomu vola a pracovat zadarmo…ja u posledniho zamestnavatele mastupovala na mesic na DPČ a po mesici na klasickou pracovni smlouvu na rok s trimesicni zkusebkou. V obou pripadech jsem rano prisla, zasedla k pc a odpoledne jsem mela smlouvu pripravenou. Mustr obou smluv na precteni jsem samozrejme dostala emailem predem, cca tyden pred nastupem…
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 Naprostý souhlas… jako jo, pochopím, když člověk zaměstnavatele zná a ví, že je to jen neschopnost mít smlouvy včas, taky se u nás občas honily v půlce měsíce, ale jednalo se o dodatky kvůli projektům a ty lidi tam pracují x let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusebni doba
Dobry den, nejsem si jista kdy mi skonci zkusebka. Jsem v praci ted 3 mesice ale tyden jsem byla nemocna. A ted v tom tydnu navic o ktery se zkusebka prodlouzila jsem zase nemocna. Prodlouzi se zkusebka jeste i o dalsi dny po ktere jsem ted nemocna?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobry den, nejsem si jista kdy mi skonci zkusebka. Jsem v praci ted 3 mesice ale tyden jsem byla nemocna. A ted v tom tydnu navic o ktery se zkusebka prodlouzila jsem zase nemocna. Prodlouzi se zkusebka jeste i o dalsi dny po ktere jsem ted nemocna?
zkusebni doba se o pn prodluzuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit